Dilbilgisi Grammar-7 by saithoca

saithoca

Doçent
If Brazil’s tribes ---- as the owners of their land, it ---- them some real protection against the individuals and businesses that take over their land, thus destroying their livelihood.

A) are to recognize / will give

B) were recognized / would be given

C) were to be recognized / could give

D) had recognized / would have given

E) are recognized / will have given

Podof

Araştırma Görevlisi
YDS geçince anında silmişim bilgileri :) Bir deneyelim:

Brezilya'daki kabilelerin oranın sahibi sayılması halinde bir şeyler olacak/olur. Yani şu anda oranın sahibi sayılmıyorlar. Dolayısı ile gerçek dışı şimdiki zamandan bahsediyoruz. (Gerçek dışı geçmiş de olabilirdi ama "thus destroying their livelihood'dan" bu durumun şu anlarını etkilediğini çıkartıyorum)

Gerçek dışı durumda koşul cümlelerinde simple past kullanılır. Ama cümle anlam bakımından pasif istiyor. Hem ilk cümleciğin past hem passive olması beni B ve C şıkları arasında bırakıyor. Aralarındaki farkı çıkartmaya ingilizce bilgim yetmedi :) 2. cümleciğe bakıyorum. "Bu durum onlara ... sağlardı" anlamını çıkartacağım. Passive değil o zaman B'yi eleyebilirim diyorum.

Cevap c diyorum. doğru mudur hocam :)

saithoca

Doçent
Başka yorumları da duymak için biraz bekleyelim ama müthiş bir mantık silsilesi gütmüşsünüz. Maşallah tam da yeni sınav sistetime göre :) Bu arada bu soruların tamamı orijinal ve sizler için hazırladım. Bu sitenin o kadar ayrıcalığı olsun artık. Herkes çıkmış veya piyasada paslanmış eski mantıkla hazırlanan sorular çözüyor ben de taze nefes yeni bir heves olsun diye tamamen orijinal ve yeni YDS sınav sistemine göre soru yazıyorum.