Normal
YDS geçince anında silmişim bilgileri Bir deneyelim:Brezilya'daki kabilelerin oranın sahibi sayılması halinde bir şeyler olacak/olur. Yani şu anda oranın sahibi sayılmıyorlar. Dolayısı ile gerçek dışı şimdiki zamandan bahsediyoruz. (Gerçek dışı geçmiş de olabilirdi ama "thus destroying their livelihood'dan" bu durumun şu anlarını etkilediğini çıkartıyorum)Gerçek dışı durumda koşul cümlelerinde simple past kullanılır. Ama cümle anlam bakımından pasif istiyor. Hem ilk cümleciğin past hem passive olması beni B ve C şıkları arasında bırakıyor. Aralarındaki farkı çıkartmaya ingilizce bilgim yetmedi 2. cümleciğe bakıyorum. "Bu durum onlara ... sağlardı" anlamını çıkartacağım. Passive değil o zaman B'yi eleyebilirim diyorum.Cevap c diyorum. doğru mudur hocam
YDS geçince anında silmişim bilgileri Bir deneyelim:
Brezilya'daki kabilelerin oranın sahibi sayılması halinde bir şeyler olacak/olur. Yani şu anda oranın sahibi sayılmıyorlar. Dolayısı ile gerçek dışı şimdiki zamandan bahsediyoruz. (Gerçek dışı geçmiş de olabilirdi ama "thus destroying their livelihood'dan" bu durumun şu anlarını etkilediğini çıkartıyorum)
Gerçek dışı durumda koşul cümlelerinde simple past kullanılır. Ama cümle anlam bakımından pasif istiyor. Hem ilk cümleciğin past hem passive olması beni B ve C şıkları arasında bırakıyor. Aralarındaki farkı çıkartmaya ingilizce bilgim yetmedi 2. cümleciğe bakıyorum. "Bu durum onlara ... sağlardı" anlamını çıkartacağım. Passive değil o zaman B'yi eleyebilirim diyorum.
Cevap c diyorum. doğru mudur hocam