GRE ile araştırma görevlisi kadrosu başvurusu

Turkboy

Öğrenci
Arkadaşlar merhabalar,

Ales yerine GRE'a girip bu puanı araştırma görevlisi kadrosu başvurularında kullanmak istiyorum. Yöksis'te başvuru evraklarında ALES BELGESİ isteniyor.

Lisansüstü eğitimlerde GRE'nin geçtiğini biliyorum. ( yüksek lisans ve doktora başvuruların )

Ancak araştırma görevlisi kadrolarında da geçer mi kesin bilgisi olan varsa sevinirim.

Ayrıca sınav ücreti 600 TL ve sınav sonucunu alamıyorsun istediğin üniversiteye 15 gün içerisinde gönderiyorlar.

Bu sürede zaten kadro başvuru süresi geçiyor. Bunun için bir önerisi ya da tecrübesi olan var mı?

Ayrıca GRE ye girmiş olan GRE ve ALES puanlarını karşılaştırabilir mi?

Not: İngilizce de sıkıntım yok soruları %80 anlarım.

Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Merve

Baş Editör
Arkadaşlar merhabalar,

Ales yerine GRE'a girip bu puanı araştırma görevlisi kadrosu başvurularında kullanmak istiyorum. Yöksis'te başvuru evraklarında ALES BELGESİ isteniyor.

Lisansüstü eğitimlerde GRE'nin geçtiğini biliyorum. ( yüksek lisans ve doktora başvuruların )

Ancak araştırma görevlisi kadrolarında da geçer mi kesin bilgisi olan varsa sevinirim.

Ayrıca sınav ücreti 600 TL ve sınav sonucunu alamıyorsun istediğin üniversiteye 15 gün içerisinde gönderiyorlar.

Bu sürede zaten kadro başvuru süresi geçiyor. Bunun için bir önerisi ya da tecrübesi olan var mı?

Ayrıca GRE ye girmiş olan GRE ve ALES puanlarını karşılaştırabilir mi?

Not: İngilizce de sıkıntım yok soruları %80 anlarım.

Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Şu konuda yanıt verilmiş: http://www.akademikpersonel.org/ale...4-ales-denkligi-gre-ve-akademik-kadrolar.html