Güncel İkinci Eğitim Ders Ücretleri Ne Kadar?

bkmtkm

Öğrenci
Değerli akademisyenler. 13-14 öğretim yılı için, saat 17:00'dan sonraki dersler biliyorsunuz ikinci öğretim olarak geçmekte ve ek ücrete tabi. Öğrenmek istediğim, bu gece derslerinden, öğretim görevlisi/okutman, yardımcı doçent, doçent ve profesörün saat başına aldığı ücretleri öğrenmek. Bu konuda kesin bilgilere tam olarak ulaşamadım ve gerçekten çok önemli.

Ek ders ücretlerini yazarken ek göstergenizi de biliyorsanız yazabilir misiniz?
 

skntkn

Öğrenci
Bakanlar kurulunun ek odenekleri kisitlamasi sebebi ile artik her fakulte ek ders ucretini kendisi belirliyor. Kayit yaptiran ogrencilerin odedigi harcin %30 u kesildikten sonra kalan para toplam ders saati dikkate alinarak hesaplaniyor. Ornegin ben ogrenci sayisi iyi olan bir bolumden saat basina 33 tl alirken, kendi bolumumden ogrenci sayisi az oldugundan 9,75 tl aliyorum.


GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

bkmtkm

Öğrenci
Bu ek ders ücretleri, kişinin ek göstergesine ve verdiği dersi alan öğrenci sayısına göre değişse de aşağıda belirtilen rakamlar alınabilmektedir. Hatta çevremden duyduğum herkes bu aşağıdaki rakamı alabilmektedir.

Ek ders ücreti, aşağıdaki göstergelerin Devlet Memurları Kanununa göre aylıklar için belirlenen katsayı ile çarpımından oluşur.

Unvanı..............................Ek Ders Ücreti Göstergesi....Memur Aylık Katsayısı....1 Saat Örgün Ek Ders Ücreti (TL)
Profesör................................. 300 ............................0,05592 ........................16,78
Doçent................................... 250 ............................0,05592..........................13,98
Yardımcı Doçent.................. 200 ...........................0,05592..........................11,20
Öğretim Görevlisi
ve Okutman .......................160 ............................0,05592......................... 8,95


-17:00’den önce yapılan 2. öğretim derslerinde ek ders ücreti 1 Saat Örgün Ek Ders Ücretinin 2 katıdır. (Bir kat zamlı ödenir)
-17:00’den sonra yapılan 2. öğretim derslerinde ise ek ders ücreti %60 daha zamlı ödenir ve bunun sonucunda 1 Saat Örgün Ek Ders Ücretinin 3,2 kat olur.


Unvanı.................... 1 Saat Örgün Ek Ders Ücreti.... 17 den önce 2. Öğr....... 17 den sonra 2.Öğr.
Profesör.................. 16,78 ...........................................33,56.............................53,696
Doçent................... 13,98 ...........................................27,96......................... 44,736
Yardımcı Doçent........ 11,20 ...........................................22,4......................... 35,84
Öğr. Gör.-Okutman.....8,95 ...................................................17,9.......................... 28,64
 

dombayahmet

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,

Benim ikinci öğretim ek ders ücretleriyle ilgili bir sorum var. Bu dönem, üniversitenin başka bir biriminde ihtiyaçtan dolayı ikinci öğretimde görevledirildim. Haftada 3 saat akşam 17.00'dan sonra derslere girdim. İlk ay ek ders ikinci öğretim ücret ödemesi gündüz öğretiminin iki katı olarak yapıldı. Ancak Nisan ve Mayıs aylarında bütçe olmadığından (öğrenci azlığı) dolayı 1. öğretim ek ders ücreti ödemesi yapılacağı tarafıma bildirildi. Bakanlar kurulunun

"Bir eğitim-öğretim döneminde öğretim elemanlarına 1 inci madde uyarınca ödenecek ek ders ve sınav ücretleri ile personele bu madde uyarınca ödenecek fazla çalışma ücretlerinin toplamı, ilgili eğitim-öğretim döneminde tahsil edilen ikinci öğretim ücretlerinden öğrencilerin başta beslenme olmak üzere barınma, sağlık, spor, kültür ve diğer sosyal hizmetlerinde kullanılmak üzere ayrılacak paydan sonra kalan tutarın % 70’ini hiçbir şekilde aşamaz.” kararına atıfta bulunulmuş.

Şimdi, burada toplanan harç üçretleri, karardan anladığım kadarıyla üniversitece toplanan ikinci öğretim ücretlerini kapsamaktadır. Yani, ilgili bölüm diyerek bir kısıtlama yapılmmamıştır. Başka bir bölümde ikinci öğretimde ders veren bir ardadaşım saat başına 33 TL alırken, tarafıma gündüz ücretlerinin uygulanması haksızlık değil midir? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

İkinci öğretime sonuçta düşük olan maaşlarımızı biraz adam edebilmek için giriyoruz.
 

Adil Yıldız

Öğrenci
öğretim görevlisinin maaş karşılığı girmesi gereken ders sayısı 12'dir. 12 saat derse giren öğretim görevlisi ek ders ücreti alamaz.
 
Üst