Güvenlik soruşturması aşamaları?

340070007

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.
İşe giriş işlemlerim için 7 Aralık tarihinde kabul aldığım kurum Güvenlik Arşiv Araştırması formunu bana gönderdi. Kimlik bilgilerim, güncel fotoğrafım ile aynı gün taraflarına kargo ile ilettim ve 9 Aralık tarihinde ellerine ulaştı. 10 Aralık tarihinde de gerekli işlemi başlattıklarını öğrendim. Soruşturmamın İstanbul Valiliği akabinde de Üsküdar İlçe Emniyet'te olacağını söylediler. Geçen hafta Üsküdar İlçe Emniyet'e sordum ve evraklarımın henüz ellerine ulaşmadığını öğrendim. Bu bağlamda Valilik bu süreci ne kadar uzatabiliyor? Dün iş veren kurum bu sürecin valilikte 6 hafta kadar sürebildiğini söylemişti, 8. haftayı dolduruyoruz. Acaba bu hafta da gitmemde bir fayda olur mu?

sgk152535

Öğrenci
Merhaba, güvenlik soruşturması en az 2 ay ancak genelde 3 ay civarı sürmektedir. bu süre de adayın bulunduğu şehrin büyüklüğüne göre değişkenlik göstermekte olduğunu biliyoruz. diyelim ki düzce de ikamet eden ile istanbulda ikamet eden adayların soruşturma süreleri çok farklı olacaktır. hayırlısı olsun.

340070007

Öğrenci
Merhaba, güvenlik soruşturmam 31 Ocak tarihinde sonlanmış. 5 Şubat tarihinde kurum aradı. Bugün de giriş evraklarını tamamladım.
Teşekkür ederim :)
İstanbul'da ikamet ediyorum. Bir de güvenlik soruşturmaları artık 60 iş gününü geçemeyecek. Kanunen ilan edilen bir mesele. Zaten öğrendiğim kadarıyla da gecikmelerin asıl kaynağı valiliklerin evrakları geç işlemesi oluyormuş.

akademia1

Öğrenci
Bir de güvenlik soruşturmaları artık 60 iş gününü geçemeyecek. Kanunen ilan edilen bir mesele.

Aslına bakarsanız "60 iş günü" olarak düzenlenen yönetmeliğin bir önceki hali "60 gün" şeklindeydi. Yani son yapılan düzenleme süreyi kısaltmış değil, aksine bu şekilde uzatılmış durumda. Buna rağmen bir önceki durumda da 1 yıla kadar süren soruşturma süreleri duyuyorduk.

Görevinizde başarılar diliyorum.

340070007

Öğrenci
Aslına bakarsanız "60 iş günü" olarak düzenlenen yönetmeliğin bir önceki hali "60 gün" şeklindeydi. Yani son yapılan düzenleme süreyi kısaltmış değil, aksine bu şekilde uzatılmış durumda. Buna rağmen bir önceki durumda da 1 yıla kadar süren soruşturma süreleri duyuyorduk.

Görevinizde başarılar diliyorum.

8 ay beklemişliğim var.