Güvenlik Soruşturması Esnasında Yeni İşe Başlamak

jolene

Öğrenci
Merhaba,

Ben geçtiğimiz ay bir vakıf üniversitesinin araştırma görevlisi sınavını kazandım. Bu ay devlet üniversitesinde açılan bir kadroya başvurdum ve kazandım.
Güvenlik soruşturması çok uzun zaman alabiliyor şu sıra anladığım kadarıyla. Pazartesi devlet üniversitesine gidip, belgeleri teslim ederek sürecimi başlatsam, şubat ayında da vakıf üniversitesinde çalışmaya başlayıp atamama kadar çalışsam bir sorun teşkil eder mi?
Para kazanmak durumundayım, maddi olarak sırtımı aileme yaslayamıyorum. Atamayı beklemek maddi açıdan sıkıntı olacak ama belgeleri teslim ettikten sonra yeni bir yerde çalışmaya başlamak sorun olur mu, ondan çekiniyorum.

A

Akademik Forum

Guest
Soruşturma açısından bir sorun olacağını düşünmüyorum. Atanma sürecinde başka bir kurumda çalışanlar da var. Ancak vakıf üniversitesi ile imzalanan sözleşme sıkıntı yaratabilir. Sonuçta iki üç ay için işe almayı düşünmeyebilirler. Sözleşmede istifa durumunda tazminat maddesi olup olmadığına dikkat et.

shoutout

Öğrenci
Merhaba,

Bu süreçte ataman yapılmadığın için başka yerde çalışmaya dair bir engel yok diye biliyorum. Önce üniversiteyle konuş bence, sıkıntı çıkarmazlarsa çalışabilirsin.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba,

Ben geçtiğimiz ay bir vakıf üniversitesinin araştırma görevlisi sınavını kazandım. Bu ay devlet üniversitesinde açılan bir kadroya başvurdum ve kazandım.
Güvenlik soruşturması çok uzun zaman alabiliyor şu sıra anladığım kadarıyla. Pazartesi devlet üniversitesine gidip, belgeleri teslim ederek sürecimi başlatsam, şubat ayında da vakıf üniversitesinde çalışmaya başlayıp atamama kadar çalışsam bir sorun teşkil eder mi?
Para kazanmak durumundayım, maddi olarak sırtımı aileme yaslayamıyorum. Atamayı beklemek maddi açıdan sıkıntı olacak ama belgeleri teslim ettikten sonra yeni bir yerde çalışmaya başlamak sorun olur mu, ondan çekiniyorum.

Hocam, öncelikle hayırlı olsun. Peki, vakıf üniversiteleri güvenlik soruşturması yapmıyor mu?

akademisyen_

Öğrenci
Merhaba bende de benzer bir durum var. Ben bir devlet üniversitesinde 33a araştırma görevliliğini kazandım. bir aydır guvenlik soruşturmam devam ediyor. Ama bu gün başka bir üniversitede başka bir araştırma görevlisi kadrosu kazandım henüz diğer üniversitenin güvenlik soruşturması bitmedi ama kısa zamanda biteceğini düşünüyorum. yeni kazandığım üniversite işlemimin 4 ay bile sğrebileceğini söyledi. Bu nedenle ilk kazandığım kadrodan çekilmesem ve çalışmaya başlasam diğerinde soruşturma bittiğinde istifa edip diğer üniversiteye geçsem diyorum. Böyle birşey mümkün müdür? 2 3 ay boşuna maaşsız geçecek diğer türlü. Bir fikir olan var mı ? Teşekkürler şimdiden.

pinko_34

Öğrenci
Merhaba bende de benzer bir durum var. Ben bir devlet üniversitesinde 33a araştırma görevliliğini kazandım. bir aydır guvenlik soruşturmam devam ediyor. Ama bu gün başka bir üniversitede başka bir araştırma görevlisi kadrosu kazandım henüz diğer üniversitenin güvenlik soruşturması bitmedi ama kısa zamanda biteceğini düşünüyorum. yeni kazandığım üniversite işlemimin 4 ay bile sğrebileceğini söyledi. Bu nedenle ilk kazandığım kadrodan çekilmesem ve çalışmaya başlasam diğerinde soruşturma bittiğinde istifa edip diğer üniversiteye geçsem diyorum. Böyle birşey mümkün müdür? 2 3 ay boşuna maaşsız geçecek diğer türlü. Bir fikir olan var mı ? Teşekkürler şimdiden.

hocam ohal sürecinde istifa sıkıntılı gibi

kagangok42

Öğrenci
Arkadaşlar kardeşim üniversite hastanesine Kadrolu hemşire olarak girdi. 2 yıılıkta aynı üniversite hastanesinde taşeron olarak çalışmıştı. Kadroya geçtiği esnada bir belge imzalatıldı ve işe direkt olarak başladı. İşe başlamasıyla birlikte güvenlik soruşturması da eş zamanlı olarak başlatılmış. Bir de kağıt imzaltmışlar. Eğer güvenlik soruşturmasında sakıncalı bir durum ortaya çıkar ise tüm haklarımdan vazgeçeceğim tarzı bir madde imzalatılmış. Acaba üniversiteye araştırma görevlisi kadrosuna hak kazanan adaylar için de böyle bir durum söz konusu olabilir mi? İnşallah geçerlidir de kurtuluruz güvenlik soruşturmasından...

my way

Öğrenci

Merhaba,

Siz nasıl bir yol izlediniz acaba? Ben de benzer durumdayım. Eğer 2. kadroyu kabul ettiyseniz güvenlik soruşturması süreciniz yeniden mi başlatıldı?