Hangi Alandan Gireceğim?

anastasya

Öğrenci
ben türkçe eğitimi bölümünden yeni mezun oldum alese girmek istiyorum lisedeki bölümüm eşit ağırlıktı türkçeciler sözelden mi yoksa eşit ağırlıktan mı girmeli sınava hangi bölümü yaparsak neleri tercih edebiliyoruz

hasan0688

Araştırma Görevlisi
sözelden girmeniz gerekir hocam.tercih olayında zaten çok fazla seçenek olmuyor akademik manada,eğer y lisans veya araştırma görevlisi olmak istiyorsanıız ya direkt kendi alanınızdan ya da edebiyat gibi yakın dallardan başvurabiliyorsunuz.ilanları incelerseniz mezuniyet koşullarının net olduğunu görürsünüz. tabi şöyle bir şey olursa farklı olabilir mesela türkçeden mezun olup psikoloji gibi ea(tam da emin değilim ea olmayabir de:) ) puanıyla öğrenci alan bir bölüme başvuracak olursunuz başvuracağınız üni. türkçe lisans mezunlarını kabul ediyordur işte o zaman ales ea işinize yarayabilir.başka türlü sanmıyorum hocam.
tabi buradan sitenin kıdemlilerini göreve çağırıyorum hatalıysam düzeltin lütfen:)

Arzu Kanlı

Öğrenci
Merhaba,
Benim de sorularım olacaktı. Dilbilim bölümü 4.sınıf öğrencisiyim. Dil ve konuşma terapistliği alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. Ales için sözel puanım önemli olacaktır, değil mi? Ayrıca bir çok öyp ilanı inceledim. bölümümle ilgili ilanlar da gördüm; ancak en az 3 eğitim-öğretim yılı YDY(YABANCI DİL YÜKSEKOKULU)'lerde görev almış olmam gerekiyor hepsinin şartlarında. E ben yeni mezunum, YDY'lerde göreve ilk olarak nasıl başlayacağım?

CemSoganci

Profesör
hocam bazı ılanlar tecrube ıstemeden alırlar.sız onlara basvurabılır ve bır kac yıl calısarak bu krıterı saglamıs olabılırsınız.hangı puan turunden tercıh edecegınıze gelınce onu sızın alanınız olarak tam bılmemekle beraber basvurmadan once basvuracagınız okulu arayarak ogrenebılırsınız.boylece en saglam bılgıyı kaynagından ogrenmıs olursunuz

deucan

Doçent
Merhaba,
Benim de sorularım olacaktı. Dilbilim bölümü 4.sınıf öğrencisiyim. Dil ve konuşma terapistliği alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. Ales için sözel puanım önemli olacaktır, değil mi? Ayrıca bir çok öyp ilanı inceledim. bölümümle ilgili ilanlar da gördüm; ancak en az 3 eğitim-öğretim yılı YDY(YABANCI DİL YÜKSEKOKULU)'lerde görev almış olmam gerekiyor hepsinin şartlarında. E ben yeni mezunum, YDY'lerde göreve ilk olarak nasıl başlayacağım?

ar.gör ilanımı yoksa okutmanlık ilanıydı tecrübe istedikleri?

kgunesi

Öğrenci
Üniversitede kazandığını lisans bölümüne hangi puan türünden girdinizse o. yani sözel puan hocam..lisedeki bölümünüz önemli değil yani.

anastasya

Öğrenci
türkçe mezunlarından yardım alabilir miyim

türkçe mezunu olanlar sizce hangi alanla ilgili yüksek lisans yapmalıyım ünide kalmak istiyorum ingilizce çalışmadım önce alese bakcam kaç yeterli olur asistan olarak başlamam için beni bu konuda bilgilendirirseniz çok sevinirim

irmcskn

Ordinaryüs Profesör Doktor
Dil'e her halukarda ihtiyacınız olacak çünkü eğitim fakülteleri mezunları çok yuksek puanlarla kapatıyorlar. Eğitim alanında özellikle ingilizce öğretmenlikleriyle yarışıyorlar. Onlarda hem dil hem ales yapıyorlar ve kadroları alıyorlar. Tavsiyem hangi alanı seçerseniz seçin DİL çalışın.

fatih.tekke

Öğrenci
ÖYP’ye Başvuru Yaparken Hangi ALES Puanımı Kullanmalıyım? adlı konuda izah edilmiş fakat, emin olmak istediğim bir husus var: Özellikle son atama için açılan ilanlarda gördük ki, alan dışı tercih de yapılabiliyor. Yani, kişi mezun olduğu bölümden farklı bir lisansüstü eğitimiyle bir alandan da tercih yapabiliyor. Öyleyse, bu durumda kişi mezun olduğu lisans programını mı yoksa lisansüstü programını mı esas alarak ales'e girecek? Örnek: gazetecilik programında y.lisans yapan bir fizik lisans mezunu ALES'te sözel mi yoksa sayısal mı çözmeli?

Gamze

Administrator
ÖYP’ye Başvuru Yaparken Hangi ALES Puanımı Kullanmalıyım? adlı konuda izah edilmiş fakat, emin olmak istediğim bir husus var: Özellikle son atama için açılan ilanlarda gördük ki, alan dışı tercih de yapılabiliyor. Yani, kişi mezun olduğu bölümden farklı bir lisansüstü eğitimiyle bir alandan da tercih yapabiliyor. Öyleyse, bu durumda kişi mezun olduğu lisans programını mı yoksa lisansüstü programını mı esas alarak ales'e girecek? Örnek: gazetecilik programında y.lisans yapan bir fizik lisans mezunu ALES'te sözel mi yoksa sayısal mı çözmeli?

Gazetecilik alanına başvuracaksa Sözel (gazetecilik sözelle alıyordu sanırım) çözmeli.

''Atama yapılacak programın lisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda en az ALES 70 puan almaları gerekmektedir.''