Hangi bölümden yüksek lisans yapmalıyım.

gentle_boy

Öğrenci
ben istanbul üni. sosyal bilgiler öğr. 2.sınıf öğrencisiyım. yüksek lisans için şimdiden ales ve üds ye çalısmaya basladım. fakat ne üzerine yüksek lisans yapacagıma karar verimiyorum. sizce hangi bölüm daha revaşta öyp alımlarında hangisinden yüksek lisans yapmamı önerirsiniz. beni aydınlatırsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim

ibulut

Doçent
ben istanbul üni. sosyal bilgiler öğr. 2.sınıf öğrencisiyım. yüksek lisans için şimdiden ales ve üds ye çalısmaya basladım. fakat ne üzerine yüksek lisans yapacagıma karar verimiyorum. sizce hangi bölüm daha revaşta öyp alımlarında hangisinden yüksek lisans yapmamı önerirsiniz. beni aydınlatırsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim

öypde sadece lisans mezuniyet alanınızda y. lisans yaparsınız sizin için seçenek kendi bölümünüz ve eğitim bilimleri yani bir bölümün revaçta olmasının bir anlamı yok

doktora

Öğrenci
yani sosyal bilgiler dışında pdr den yada bilgisayar öğretmenliğinden yüksek lisans yapabilir miyim. :)

elbette eğer istiyorsanız başka bölümde yüksek lisans yapabilirsiniz. ama öyp'yle ilgili durumu arkadaşlar açıklamışlar zaten. ben de şunu eklemek istiyorum; eğer akademik kariyer düşünüyorsanız, sadece öyp kadroları değil normal araştırma görevlisi kadroları da genellikle lisans mezuniyetine göre açılıyor ve genellikle aynı alanda lisansüstü eğitime devam etmek gibi bir ibare de bulunuyor. tabii kişiye özel açılan kadrolar bunun dışında. dolayısıyla farklı bir bölümde yüksek lisans yapmak her ne kadar mümkün olsa da sizin için dezavantajlı olabilir.

gentle_boy

Öğrenci
teşekkürler hocam cevaplarınız için :) yani kendi alanımda öyp ye hazırlanmam benim için daha avantajlı diyorsunuz yani anladığım kadarıyla.

Arkadaşlar ben, Yönetim ve organizasyon ya da Uluslararası işletmecilik alanında tezli yüksek lisans yapmak istiyorum, ancak 2 si arasında kaldım ve hangisini seçeceğim konusunda karar veremiyorum bu iki bölümden birinde yüksek yapan arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

leadzeppelin

Öğrenci
revaçta nedir yahu. hem öyp düşünüyorsun hem de ilgi alanına göre değil başkalarından öneri bekliyorsunuz. araştırma görevlisi olmak istiyorsanız hangi alanda uzmanlaşmak istediğinizi sizin belirlemeniz lazım bu iş tavsiyelerle, revaçtaki bölümlerle olmaz. ilgi alanınıza göre neler üretebileceğinizi düşünerek karar verin. bunun için 2. sınıf henüz erken hele bir 4e geçin o zaman kafanızda şekillenir.
okumayan, araştırmayan lütfen akademisyen olmaya çalışmasın.

ahmet3462

Öğrenci
Marmara gazetecilik mezunuyum.Akademik kariyer için hangi alanda yüksek lisans yapmam doğru olur?Halka ilişkiler düşünüyorum fakat ilerisi için sizce iyi olur mu ?

ceonaksoy

Öğrenci
Arkadaşlar bir sorum olacak işletme mezunu olup çalışma ekonomisinden yüksek lisans yapmak ne kadar mantıkllı (tezli) ? yani işletme mezunu olup çalışma ekonomisi alanında yüksek lisans yapmış olma şartı aranabilecek bir akademik kadro ilanı olmaz sanırım

bntgn

Öğrenci
Öncelikle merhaba. Gıda mühendisiyim ve yüksek lisans yapmak istiyorum. Çalıştığım için tezsiz yapacağım mecburen. İlk tercihim Mühendislik ve Teknoloji Yönetimi ancak İşletme de yapabilirim gibi geliyor.Bir Gıda Mühendisi için hangisi daha avantajlı karar veremedim doğrusu. Yapan, bilen varsa fikir verebilir mi :)

smyya7

Öğrenci
Merhaba gazi üniversitesinde matematik okuyorum 3 . sınıfım. Yüksek lisans istiyorum fakat kendi alanımda yapıp akademisyenlikle uzun seneler geçirmek gözümü korkutuyor. Önerebileceğiniz farklı alanlar var mı yüksek lisans yapıp sektöre atılmak adına ? Finansal matematik, istatistik, ekonomi, bilişim sistemleri ? Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum