.
Hocam, anabilim dalınızdaki hocaları mukayese edin ve asistan sayılarına bakın.
Asistan sayisi az mi olmalı cok mu peki? Trakya'da daha fazla profesor ve doçent var ve genel anlamda daha fazla hoca ve asistan var.
- - - Güncellendi - - -
Asistan sayisi az mi olmalı cok mu peki? Trakya'da daha fazla profesor ve doçent var ve genel anlamda daha fazla hoca ve asistan var.
- - - Güncellendi - - -
Öncelikle hayırlı olsun. Bende trakya ile ilgili izlenimlerimi paylasmak istiyorum. Pahali bir şehir, ulaşım sıkıntılı çünkü universite merkezden 3-5km dışarda ve toplu taşıma ile ulaşmak zorundasınız. O sebeple otobüsler jem çok eski hemde ulaşım diğer şehirlere göre pahalı. Kampüs düzenine gelirsek Allah ne verdiyse gördükleri boşluklara alakasız şekilde fakülte ve enstitüleri yerlestirmisler. Kampusteki binalar mimari olarakta birbirleriyle cok alakasız yapılar. Kız yurdu yeni ve Kampüs içerisinde o konuda bir sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum. Kampus içinde ulaşım ücretsiz ama otobüsü durdurup binebilirsen. Çarşı diye bir alanı var orda da yemek yapan yerler mevcut ama dedigim gibi şehir pahalı hizmet kötü. Yemekhanesine girmek bile istemiyorum. Hocalara gelince asistan sayısı profesör sayısı fazlaymis gibi bakma olaya. Yayinlarina bak hocaların ve forumlardan hocalarla ilgili yorumlara bak. Eğitim olarak fazla bir beklentin olmasın. Ama ben kesinlikle yazmazdim Trakya'yı. (Trakya'da asistanlik yapmış ve istifa etmiş birisi olarak söylüyorum bunları.)
- - - Güncellendi - - -
- - - Güncellendi - - -
- - - Güncellendi - - -
Öncelikle hayırlı olsun. Bende trakya ile ilgili izlenimlerimi paylasmak istiyorum. Pahali bir şehir, ulaşım sıkıntılı çünkü universite merkezden 3-5km dışarda ve toplu taşıma ile ulaşmak zorundasınız. O sebeple otobüsler jem çok eski hemde ulaşım diğer şehirlere göre pahalı. Kampüs düzenine gelirsek Allah ne verdiyse gördükleri boşluklara alakasız şekilde fakülte ve enstitüleri yerlestirmisler. Kampusteki binalar mimari olarakta birbirleriyle cok alakasız yapılar. Kız yurdu yeni ve Kampüs içerisinde o konuda bir sıkıntı olacağını tahmin etmiyorum. Kampus içinde ulaşım ücretsiz ama otobüsü durdurup binebilirsen. Çarşı diye bir alanı var orda da yemek yapan yerler mevcut ama dedigim gibi şehir pahalı hizmet kötü. Yemekhanesine girmek bile istemiyorum. Hocalara gelince asistan sayısı profesör sayısı fazlaymis gibi bakma olaya. Yayinlarina bak hocaların ve forumlardan hocalarla ilgili yorumlara bak. Eğitim olarak fazla bir beklentin olmasın. Ama ben kesinlikle yazmazdim Trakya'yı. (Trakya'da asistanlik yapmış ve istifa etmiş birisi olarak söylüyorum bunları.)
- - - Güncellendi - - -
Arkadasim oncelikle hayırlı olsun. Trakya Üniversitesi ile ilgili deneyimlerime dayanarak ben de bir seyler yazmak istedim. Oncelikle sehir dedigime bakma. Köy gibi bi yer diyebiliriz. Ev kiralari cok pahalı, ulaşım cok kotu, otobus yok, eski veya yeni fark etmez her daim pis olan minibuslere binip 2-2,5 TL odemek zorunda kalcaksin. Senin fakultenin bulundugu yer Balkan yerleskesi sehrin disinda kalıyor. Otogarin hemen yaninda. Yerleskede bos bulduklari yere bina yapmışlar. Hayatimda gördüğüm en kötü kampus diyebilirim. Ayrica tip fakultesi hastanesi de bu kampüste. Kampus genis ve senin fakulten en sonda yer aliyor. Okulda ring servis olmadığı için ve minibusler de okul icinde ücretsiz oldugundan minibus soforleri fakulte duraklarinda durmadigi icin donuste duraga kadar yurumen gerekecek. Edirnenin yazi cok sicak kisi cok soguktur. Yurumek zor. Kisacasi fiziki kosullar cok kotu. Senin bolumunle ilgili hocalarin donanimini bilmiyorum, ancak hocalarka ilgili nicelige degil nitelige bakmanı tavsiye ederim. Yani 10 tane profesor docent vardir, ama iyi degildir. Baska okulda 3-4 tane vardir ama gercekten iyidir. Bu yuzden hocalarin isimlerine bakip egitimlerini ve akademik yayınlarını incelemeni tavsiye ederim. Akademik anlamda Trakya Üniversitesi'ni kesinlikle onermiyorum. Gidip pisman olmani istemem.