Hangi YL programını seçmeliyim?

akgül71

Öğrenci
İyi günler,
Raylı sistemler mühendisliği ve Makine Mühendisliği mezunuyum. Farklı üniversitelerde Makine Mühendisliği yl ve metalurji malzeme mühendisliği yl programlarına kayıt hakkı kazandım. Amacım akademisyen olmak. Ancak hangi programa kayıt yapmam gerektiğine karar veremedim. Bilgisi ve tecrübesi olan abilerim ablalarım aydınlatır ve yol gösterirseniz sevinirim.

Beyler bende İnşaat mühendisliği mezunuyum jeoloji yüksek lisans geldi. Bir faydası olur mu daha sonra doktorayı inşaat mühendisliğinden yapabilir miyim ? Akademisyen olmak istiyorum bir engel teşkil eder mi ?

engineer88

Öğrenci
Beyler bende İnşaat mühendisliği mezunuyum jeoloji yüksek lisans geldi. Bir faydası olur mu daha sonra doktorayı inşaat mühendisliğinden yapabilir miyim ? Akademisyen olmak istiyorum bir engel teşkil eder mi ?

Merhaba farklı bir mühendislik alanında yüksek lisans yapınca yüksek mühendis ünvanı verilmediği bilgisi var internette. Aynı bölümden devam etmek lazımmış.

Son düzenleme:

finduilas

Profesör
Doktorayi insaatta yapabilirsiniz tabii ki. Basvuracaginiz okula gore degisir ama genelde yuksegi baska alanda yapmayi sorun etmezler. Akademik alanda ilerlemeniz de tamamen sartlara bagli. Eger arastirma gorevlisi ilanlari "Insaat muhendisligi alaninda lisans mezunu olmak ve ilgili alanda yuksek lisans yapmis olmak" olarak acilirsa o zaman basvuru yapamazsiniz. Ancak doktorayi bitirdikten sonra ogretim uyesi ilanlarina basvurabilirsiniz.