Normal
Görüşleri tezinizde kullanacaksınız sanırsam? Çünkü ayırt edilebilecek iki kavram."Başkasında olmasın güzel şeyler, hepsi benim olsun, hepsi benim! Hmm bak sen ne güzel işi var, o işten atılır da benim öyle güzel işim olur" görüşü haset. Dikkat ederseniz karşıdaki kişideki iyi şeyler yok olsun isteniyor, hepsi kendide toplansın isteniyor.Oysa:"Ayy arkadaşım iyi biriyle evlenmiş, Allah bozmasın, darısı başıma" demek ise imrenmek. Ondaki iyi şey kalsın olduğu yerde, bende yok, ben de istiyorum,benim de olsun düşüncesi.
Görüşleri tezinizde kullanacaksınız sanırsam? Çünkü ayırt edilebilecek iki kavram.
"Başkasında olmasın güzel şeyler, hepsi benim olsun, hepsi benim! Hmm bak sen ne güzel işi var, o işten atılır da benim öyle güzel işim olur" görüşü haset. Dikkat ederseniz karşıdaki kişideki iyi şeyler yok olsun isteniyor, hepsi kendide toplansın isteniyor.
Oysa:
"Ayy arkadaşım iyi biriyle evlenmiş, Allah bozmasın, darısı başıma" demek ise imrenmek. Ondaki iyi şey kalsın olduğu yerde, bende yok, ben de istiyorum,benim de olsun düşüncesi.