Havacılık üzerine yüksek lisans.

Sercan

Profesör
Öncelikle forumda bulunan çok değerli hocalarıma ve arkadaşlarıma, bu güzel forum bizlere kazandırdıkları için teşekkür etmek istiyorum. Benim bir tane sorum olacak sizlere. Şuanda Muğla üniversitesinde Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Y.O Seyahat işletmeciliği son sınıf öğrencisiyim. Malum lisans bitiyor ve yüksek lisans için hazırlıklara başladım. Ama kafamı kurcalayan bir kaç durum var. Ben havacılık alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. Bunun için bana ne önerirsiniz? Yani yüksek lisans konumu pazarlama filan seçsem daha sonra onu havacılık alanı ile combine edebilirmiyim? Ya da yüksek lisansımı sivil havacılık üzerine filan alabilirmiyim? Lisans eğitimim boyunca havacılık üzerine bir kaç ödev, sunum hazırladım ve bu alanda verilerin, kaynakların en azından Türkiye'de çok az olduğunu gördüm. Ben de bu alanda akademik kariyerime yön vermek istiyorum. Cevaplar, yorumlar için şimdiden teşekkür ederim.

alope

Öğrenci
Hocam ben bir havacılık mezunu olarak ve arş.gör. olarak, havacılık alanında y.lisans yapmamanı tavsiye ederim. Tabi senin tam düşüncelerini vs bilemem ama yapacağın herhangi bir işletme yön.org. vs gibi alanların daha çok işine yarayacağı düşüncesindeym. turizmden bile devam edebilirsin. Ama meraklı olduğun havacılıkla ilgili konularda çalışmalar yapmanı tavsiye ederim. turizm ve havacılık bence önemli ve gelişmesi gereken bi alan, en azından Türkçe kaynaklar için.
Kolay gelsin =)

Sercan

Profesör
Hocam teşekkür ederim bu değerli yorumunuz için. Evet büyük bir ihtimal turizmden yapacağım ve havacılıkta meraklı olduğum konularda araştırmalar yapacağım. Şuan da en mantıklı seçenek öyle gözüküyor. Türkçe kaynak eksikliği konusunda, sizin gibi bu işin içinde olan genç akademisyenlerin ve bizim gibi meraklı gençlerin yardımı ile aşacağız bu sorunu. Hepimize kolay gelsin.

B

Biquette

Guest
havacilik y.lisans

Slm arkadaslar, ben sivil Hava ulastirma mezunuyum (2yillik) simdi de fransiz dili ve Edebiyatı son sınıf ogrencisiyim. Havacilik uzerine y.lisans yapmayi dusunuyorum. Havacilik sektöründe bi sure calistim, hem zevkli hem de gelecek vaad eden bi sektör. Bu sartlar altinda anadolu unv. Dışında y.lisan yapabilecegim bi unv var mi acaba devlet?

pilotagababa

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar lisans işletme mezunuyum ve havacılık ile ilgili yüksek lisans yapmak istiyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler