İş-Havuz Problemleri Havuz Problemleri

hakmakine

Öğrenci
Doghur cebap, evet. Fakat 24x nasil elde etdiyinizi anlamadim, zaten problem orda. 12=1/2X sheklinde yapdiysaniz ok. A muslugu tek bashina yarisini boshalta bilir zaten, tamamini boshaltamadigi icin, bir az anlayamadim...

hocam b musluğu alt kısmı tek başına 4 saatte boşaltır bu kısımda sorun yok anladığım kadarıyla üst kısmı ise b musluğu yine tek başına olsaydı tam havuzun yarısı olduğu için 4 saatte boşaltırdı ancak o kısımda iki musluk birden boşal
tma yapacaklarından 1/4+1/12=1/x eşitliğinden üst kısmı beraber 3 saatte boşaltacakları bulunur toplam da ise havuzun tamamı 4+3=7 saatte doldurulmuş olur.

Oğuz Kağan

Öğrenci
Doghur cebap, evet. Fakat 24x nasil elde etdiyinizi anlamadim, zaten problem orda. 12=1/2X sheklinde yapdiysaniz ok. A muslugu tek bashina yarisini boshalta bilir zaten, tamamini boshaltamadigi icin, bir az anlayamadim...
hocam genis dusunun..8 ve 12 nin ortak kati 24x diyelim varsayalim..48x de deriz 96x de deriz..icinde kac litre oldugu onemli degil..onemli olan musluklarin bosaltma suresi..96x tamamina desek 48x 48x ayrilir..icerdeki su hacminin onemi yok..