Hem yüksek lisans yapıp hemde çalışmak

KitapKurdu

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar yüksek lisans yapmak istiyorum bu sene başvuru yapacağım ama okul bittiği için ailemden maddi bir desteğim yok haklılar da . O yüzden hem iyi bir iş bulup çalışmak hemde yüksek lisans yapmak istiyorum. Ama bazı korkularım yüksek lisans yaparken işletme izin verir mi derslere gitmeye ya da izin vermez ise yüksek lisansta derslere gidemezsem hocalar problem yapar mı ? Bu durumu yaşayan var mı tecrübesi olan?

agoodperson

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar yüksek lisans yapmak istiyorum bu sene başvuru yapacağım ama okul bittiği için ailemden maddi bir desteğim yok haklılar da . O yüzden hem iyi bir iş bulup çalışmak hemde yüksek lisans yapmak istiyorum. Ama bazı korkularım yüksek lisans yaparken işletme izin verir mi derslere gitmeye ya da izin vermez ise yüksek lisansta derslere gidemezsem hocalar problem yapar mı ? Bu durumu yaşayan var mı tecrübesi olan?

Bu çok merak edilen bir husus. Başlamadan önce ben de hocalarıma sormuş, hem çalışıp hem de yüksek lisans yapmanın mümkün olmayacağı cevabını almıştım. Açıkçası bizim bölümde hem çalışıp hem de yüksek lisansı 2 yılda bitiren hiç kimseye rastlamadım. 3 yılda bitirenlerin sayısı dahi çok fazla değil. Ayrıca, bildiğiniz üzere artık en fazla 6 dönem gibi bir sınırlama da mevcut.

Ancak sanırım bu durum biraz da benim bölümümdeki hocalardan kaynaklanıyor. Çevremde hem çalışıp, hem de yüksek lisansını başarıyla tamamlayanlar yok değil. Dolayısıyla, bu durum yüksek lisans yapacağınız bölümden ziyade, ders alacağınız hocaların veya çalıştığınız işletme yöneticilerinin tutumlarına bağlı. Kimileri bu durumu anlayışla karşılıyorken, kimileri hiç umursamayıp, yardımcı olmayabiliyor.

Sonuç olarak, bahsi geçen kişi, kurum vb. unsurlarla iletişime geçmek ve gerekli araştırmayı yapmak önemli.

Hak ettiklerinizin karşılığını almanız dileğiyle...

p209

Öğrenci
Hocam affınıza sığınarak ben konu ile bağlantılı bir soru sormak istiyorum.

Yüksek lisansı henüz kazandım (11 saat uzakta bir şehirde)
Yaşadığım şehirde ise Özel bir okul, alanımla ilgili bir bölümü bu eylülde açıyor. Bu beni biraz heyecanlandırdı. Okulda bölümün bir tane Araştırma Görevlisi görünüyor. Sizce okul önümüzdeki aylarda kadro için ilan açar mı?

Ben Yüksek lisans eğitimime başladığımda bu okulda çalışabilir miyim? Bana verilecek olan izin okul yönetimini mi yoksa hocayı mı bağlıyor?

Yorumlarınız benim için değerlidir, saygılar.