Hemşirelik yükseklisans mülakat

cglaa

Öğrenci
Arkadaşlar merhabalar,
Daha önce yükseklisansa başlamış ve mülakata girmiş arkadaşlar bu konudaki deneyimlerini paylaşabilirler mi?Yazılı ve sözlü mülakatlarda genel olarak neler sorulur?Şimdiden teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Öncelikle hangi üniversiteye başvuracaksın? bu önemli çünkü bir çok üniv dil puanı yüzünden öğrenci bulamıyor bu yüzden şartı sağlayan herkesi alıyorlar. birde hangi bölüme başvuracaksın her bölümün kendine özgü soruları oluyor.

A

Akademik Forum

Guest
cerrahi hastalıkları hemşireliği yüksek lisans

ben celal bayar üniversitesinde cerrahi hemşireliğinde yüksek lisans yapıyorum. genel olarak cerrahiye özgü sorular soruluyor bana sorulanlardan başlayalım. Asepsi natisepsi, dezenfeksiyon, streilizasyon kavramları ve birbirinden faklılıkları, ameliyathane fiziksel koşulları, preoperatif intraoperatif ve postoperatif hasta hemşirelik bakımı, hasta güvenliği, ameliyat komplikasyonları mesela şok tablosu sıvı elektrolit dengesizliği, kanama, enfeksiyon. Kolon cerrahisinde hasta hazırlığı, Stoma bakımı ve eğitimi gibi. umarım yeterli olur.

E

emre123.

Guest
Hemşire

Akdeniz üniversitesi halk sağlığı hemşireliğine başvurdum soru olarak ne soruldugunu bilen varsa bilgi alabilirsem cok sevinirim

A

Akademik Forum

Guest
Ögrenci

Merhaba arkadaşlar benimde bir sorum olacak. Hemsirelikte yüksek lisans yapanların ales puanları ortalamalari yds puanları ne seviyede öğrenebilir miyim ?