Herhangi Bir Enstitü Kadrosunun 33/a Olma İhtimali var mı? Yoksa Hepsi 50/d mi Oluyor?

mellifluously

Öğrenci
Herhangi bir enstitü kadrosunun 33/a olma ihtimali var mı?Yoksa hepsi de 50/d mi oluyor?

Aslında bunun cevabı çok belirli değil, Enstitüye atanan 33a lı araştırma görevlilerinin doktora biter bitmez Enstitü kadrosundan çıkarılması gerekiyor. Bu nedenle Eğer atandığınız yerde doktoradan mezun olur olmaz Yrd.Doç kadrosu verilmezse büyük ihtimalle başka yere gönderecekler diye biliyorum.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
peki enstitü kadrosunda 33a lı araştırma görevlisi doktorasını bitirince ve yrd doç kadrosu alamazsa kadrosu enstitüde devam ediyor mu? ya da fakülte ye mi aktarılıyor?

Dr. araştırma görevlisi olarak fakülteye bağlı öğretim üyesi kadrosu alana kadar enstitüde devam eder. 50/d'li ise ilişiği kesiilir doktora bitince.

ahmet_88

Öğrenci
Peki hocam bu Yök'ün kadro ilanlarına baktığımız zaman bazılarında 50/d diye kesinlikle belirtmişler ama bazılarında ise yazmıyor. 50/d olan kadrolar kesinlikle belirtilmek zorunda mı?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
SAdece 2 kere karşılaştım bugüne kadar belirtilmediği halde 50/d olan. Kısaca belirtmek durumundalar.

ahmet_88

Öğrenci
Tamam hocam çok sağolun :)

- - - Güncellendi - - -

Nazmi hocam kusura bakmayın gerçekten ama bugün hocanın bir tanesi dedi ki Enstitüye açılan kadroların hepsi 50/d oluyor özellikle belirtmesine gerek yok dedi :( bu cevabın doğruluğundan emin misiniz hocam??

- - - Güncellendi - - -

SAdece 2 kere karşılaştım bugüne kadar belirtilmediği halde 50/d olan. Kısaca belirtmek durumundalar.

Nazmi hocam kusura bakmayın gerçekten ama bugün hocanın bir tanesi dedi ki Enstitüye açılan kadroların hepsi 50/d oluyor özellikle belirtmesine gerek yok dedi bu cevabın doğruluğundan emin misiniz hocam??

kaamos

Araştırma Görevlisi
evet enstitü kadrosu 50/d. ama örneğin lisansüstü programlar için o enstitüye başka okullardan gelen 33/a'lılar var; master - doktora bitince ilişik kesip görev yerlerine dönüyorlar. ilanlarda kadro açan kurum .... enstitüsü diye geçiyorsa 50/d diye hesap edin siz.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Tamam hocam çok sağolun :)

- - - Güncellendi - - -

Nazmi hocam kusura bakmayın gerçekten ama bugün hocanın bir tanesi dedi ki Enstitüye açılan kadroların hepsi 50/d oluyor özellikle belirtmesine gerek yok dedi :( bu cevabın doğruluğundan emin misiniz hocam??

- - - Güncellendi - - -

Nazmi hocam kusura bakmayın gerçekten ama bugün hocanın bir tanesi dedi ki Enstitüye açılan kadroların hepsi 50/d oluyor özellikle belirtmesine gerek yok dedi bu cevabın doğruluğundan emin misiniz hocam??
Emin olmak için yarın enstitü sekreterine soracağım.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
33/a olarak Enstitüye alınan ÖYP'lilere, "doktora sonrası kadro talep etmeyeceğim" diye bir yazı imzalatmışlar.