Hiçbir derse ve sınava girmeden tezsiz yüksek lisans yapmak

Canramsey

Öğrenci
Merhaba. 2015 kasım dumlıpınar üniversitesi inşaat mühendisliği mezunuyum. askerliğim 2017 kasım'a kadar tecilli. 1 hafta sonra dumlupınar üniversitesi tezsiz işletme yüksek lisansına başvurmayı düşünüyorum. fakat üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra yurtdışına gideceğim ve 2-2.5 yıl boyunca hiçbir derse ve sınava girmeyeceğim. ders kayıtları internet üzerinden yapılıyormuş sanırım. her dönem internet üzerinden ders kayıtlarımı yapacağım ve türkiye'de ailem tarafından harçlarım bankaya ödenecek. program süresinin 3 dönem olduğunu öğrendim. 1-1.5 sene arası bir uzunlukta anladığım kadarıyla.

üniversiteye kayıt olduğum andan itibaren askerliğim otomatik olarak 3 yıl ertelenecek mi? yoksa eğitim süresi olan 1.5 yıl ertelenip, daha sonra mezun olursam +1 yıl tecil mi alacağım? direkt olarak 3 yıl tecil alacaksam, bu tecilin şuanki lisans bittikten aldığım tecilden bir farkı var mı?(şartlı 3 yıl tecil falan gibi bir durum söz konusu mu?) çünkü gideceğim ülkeye haziran 2017'de vize başvurusu yapmam gerekiyor ve bu vize evraklarının içinde, en az 1 yıl, yani haziran 2018’e kadar askerliğimin tecilli gözükmesi gerekiyor. önümüzdeki hafta, yani 2016'da başlatacağım tezsiz yüksek lisans ile haziran 2017'deki bu vize şartını sağlar mıyım?

yurtdışında olacağım için, eğitim süresi olan 3 dönemde ve hatta eğer okuldan atılmıyorsam, uzattığım dönemde de hiçbir derse ve sınava girmeyeceğim. bu durumda okul kaydım silinir mi? yoksa sadece tezsiz yüksek lisansımı başlatıp, hiçbir derse girmeden, sadece harçlarımı ödeyip, internetten ders kaydı yaparak okulda 3 yıla kadar öğrenci olarak gözüküp, askerliğimi erteletebilir miyim?

1.5 yıl olan normal okul sürem bittikten sonra, türkiye'ye gelip tekrar bir işlem yapmam gerekir mi? (askerlik tecil ya da türkiye’de ders kaydı, üniversiteye/askeriyeye dilekçe vs)

eğitim harcı ilk 2 dönem için 1500tl, 3. dönem için 100tl. 3. dönemin neden öyle olduğunu anlamadım fakat heralde proje gibi bir şeydir. uzatacağım dönemlerde bu harç fiyatları ne kadar olur?

sorularımın pek rastlanmadık türden olduğunu biliyorum fakat benim için hayati derecede kritik sorular. cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler.