İdare Yanlış Bilgiden Dolayı Atama Yaparsa Sorumluluk Kimindir

Dygdmr

Öğrenci
Herkese merhaba ogretim gorevliligi icin örnegin okul bilerek isteyerek eksik tecrubeyi kabul edip atamayı onaylarsa bu durumun sonunda sorumluluk kimin ya da tezli yerine tezsiz yuksek lisanslı birinin atamasını yaparsa sorumluluk kiside mi okulda mı bunun bilgisini bilen var mı

electronicboy

Öğrenci
Hocam adam 2-3 sene önce ilan sartlarını tasımadan kazanmış bu durumda bu kisiyi bu kadar zaman gecse de sikayet edebilir miyiz..Yoksa bu kadar zamanda bu kisinin kazanılmış hak elde etmis midir tabi idarenin hatalı oldugunu düsunursek

Kazanılmış hak demeyelim. İdari konularda itiraz süresi belirlenmiştir. 30 gün içinde itiraz, 60 gün de idare mahkemesinde dava açma süresi vardır. 2-3 yıl geçince zaman aşımı gibi geldi ama usulsüz bir alımda şikayet yolu denenebilir, sonuç alınabilir.

electronicboy

Öğrenci
Kazanılmış hak demeyelim. İdari konularda itiraz süresi belirlenmiştir. 30 gün içinde itiraz, 60 gün de idare mahkemesinde dava açma süresi vardır. 2-3 yıl geçince zaman aşımı gibi geldi ama usulsüz bir alımda şikayet yolu denenebilir, sonuç alınabilir.
Hocam bu 30 gün itiraz süresi giriş sınavı açıklandıktan sonra mı baslıyo, örnegin gecen sene olan eksik belgeli atamayı okula bildirsem okul kardesim sen süresinde itiraz etmedin degerlendirmiyorum ben bu sikayeti der mi

Hocam bu 30 gün itiraz süresi giriş sınavı açıklandıktan sonra mı baslıyo, örnegin gecen sene olan eksik belgeli atamayı okula bildirsem okul kardesim sen süresinde itiraz etmedin degerlendirmiyorum ben bu sikayeti der mi

İtiraz başka bir şey. İtirazı kabul etmezler. Ama bir üst kurula (örneğin YÖKe) usulsüz alımı belgeyle kanıtlayarak şikayet ederseniz sonuç çıkabilir ve soruşturma açılabilir.

- - - Güncellendi - - -

Örnegin idare eski yönetmelige göre alım yaptı kisinin hilesi ve yanlış beyanı yok yarın bigün arkadasım seni yanlış atamısız simdi seni işten cıkartıyoruz derse ortada bir kazanılmış hak var mı

Yeni yönetmelik çıktıktan sonra eski yönetmeliğe göre alım yapılırsa usulsüz bir atama olur ve burada bir kazanılmış hak doğmaz. Yanlışlık farkedildikten sonra atama iptal edilebilir.

Dygdmr

Öğrenci
İtiraz başka bir şey. İtirazı kabul etmezler. Ama bir üst kurula (örneğin YÖKe) usulsüz alımı belgeyle kanıtlayarak şikayet ederseniz sonuç çıkabilir ve soruşturma açılabilir.

- - - Güncellendi - - -

Yeni yönetmelik çıktıktan sonra eski yönetmeliğe göre alım yapılırsa usulsüz bir atama olur ve burada bir kazanılmış hak doğmaz. Yanlışlık farkedildikten sonra atama iptal edilebilir.

Cevabınız icin tesekkurler son bisey soracagım Osmaniye universitesi yuksek lisansı tecrubeden kabul etmis(tecrube+yl ikisinin bir arada istenildigi ilanda) bunu sitesinde yayınlamıs adamlar ben yuksek lisansı tecrube kabul edecegim demis ve kisilerin atamasını yapmıs cok yakın arkadasımda basvurmustu bu ilana simdi bu dava konusu olsa okulun insiyatifi olarak degerlendirilebilir mi