IELST'ten 4,5 Altında Not Alanlardan Bilgi

selimberk

Öğrenci
yds-kpds den defalarca teknik vs ezberleyerek 45-53 arsı notlar aldım.
artık pes ettim ve ielts'e çalışmaya başladım.
2 ay sonra ilk ielts sınavına girmeyi planlıyorum.

forumlara bakınca hep yüksek notlar alanlar yazmış, pek düşük notlara rastlamadım.
benim kaygım

1-acaba ben 4.5 alabilir miyim?
2- 4.5'tan düşük almanıza sebep olan nedir?
3- sınav öncesinde ve sonrasında neleri yapmam-neleri yapmamam gerek?

şimdiden teşekkürler.

renasedat

Öğrenci
Öncelikle şunu belirteyim hocam eşdeğerlikler değişti haberin var mı ? Öyp için girceksen 5.5 Alman lazım...bunu cevaplarsan diğer sorularını yanıtlayım :)

selimberk

Öğrenci
öyp için değil hocam doktora için 55 şart. yl bitti şükür... üds den 53.75 aldım ve bir türlü 55e ulaşamadım. son ydslerden de 45 er alınca ieltse başlaım

agamennon

Öğrenci
Kardeş, İELTS tüm dünyanın geçerliliğini kabul ettiği bir sınav bundan dolayı ,ki doktoraya başvurcakmışsın,senin gerçekten bütün skillerde ortalama bir seviye yakalamanı ister. Üç skilli geliştirmek yani 5,5 seviyesine gelmek çokta zor değil. reading için makale okuman( "project syndicate" ten bulabilirsin bir çok makale) listening için al jazeera seyretmen ve writing için de sürekli yazıp yazdıklarını kontrol ettirmen yeterli olur. Bunun haricinde kelime ezberleyeceksin. Zaten yabancı dil kelime bilmek demektir. Ek olarak IELTS-Blog - IELTS exam preparation for free adresinde düzeltilmiş essaylar var onlara bakıp seviyeni üç aşağı beş yukarı ölçebilirsin. Speaking te her ne kadar ingilizce bilsende pratik gerekir onu nasıl çözersin bilmiyorum gidip turistlerle konuşabilirsin utangaçlığını atmana yardımcı olabilir. bunlar çok bilindik şeyler fakat 5,5 seviyesi için yeterli ola"bi"lir kanaatindeyim. 2 ay çok uzun bir süre istekli çalışırsan istediğin notu alabilirsin. sınav sonrasında beklemekten başka yapacağın bir şey yok :) english = practice,practice,practice :) 5,5 altında almana sebeb olacak şey kompleks yazmaya çalışman olur yazabildiğin gibi yazmalısın ve kendine mesela 100 tane özel kelime yani 50 isim 50 fiil çıkar ve onları iyice ezberle bu sana wrtingte yardımcı olabilir. diğerleri için internette bir sürü açıklama bulabilirsin. istersen alabilrsin çok yüksek bir puan değil!!!! sınav öncesinde s

- - - Güncellendi - - -

sınav öncesinden iki üç gün önce yapabildiğin kadar listening yap

sidneh

Profesör
Hocam reading için Cambridge IELTS 8 kitabından, writing için ielts-exam.net sitesinden, listening için de sınavdan 10 gün önce British Council'in göndereceği Road to IELTS sitesinden çalışın, bu üçü size yetecektir.

Yapmamanız gereken tek şey teknik ezberlemek. Çünkü bu sınav İngilizce kullanım becerinizi ölçüyor.

kronik üye

Öğrenci
yds-kpds den defalarca teknik vs ezberleyerek 45-53 arsı notlar aldım.
artık pes ettim ve ielts'e çalışmaya başladım.
2 ay sonra ilk ielts sınavına girmeyi planlıyorum.

forumlara bakınca hep yüksek notlar alanlar yazmış, pek düşük notlara rastlamadım.
benim kaygım

1-acaba ben 4.5 alabilir miyim?
2- 4.5'tan düşük almanıza sebep olan nedir?
3- sınav öncesinde ve sonrasında neleri yapmam-neleri yapmamam gerek?

şimdiden teşekkürler.

53 alabildiyseniz ielts reading ve writinglerde taktiklerle çok rahat 5.5 alabilirsiniz. sorun listening ve speaking. ingilizce konuşan birinin söylediklerini anlayabiliyormusunuz? anlayamıyorsanız da kendinizi 2 ay ingilizceye maruz bırakarak aşarsınız sanırım bu sorunu. tabi listening de anlamasanızda, sallama şansınız olan sorular var.

Ben de ielts den 4.5 altı aldım. 3 bölümden puanım 4.5 olmasına rağmen speaking e girmediğim için puanım düştü.

selimberk

Öğrenci
cevap veren arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ederim.

bir sorum daha olacaktı. ben elazığda girmeyi planlıyordum ki bir arkadaş bana ya istanbul ya da ankarada girmemi söyledi? mantıklı mı, sebebi nedir? çok açık konuşmadı,elazığda düşük alırsın vs dedi

byte

Öğrenci
Genelde yabancı examinerların speaking sınavında daha yüksek not verdiği gibi yanlış bir kanı var. Belki Elazığ'da speaking examinerı büyük ihtimal Türk olacağından böyle bir şey söylenmiş olabilir.

byte

Öğrenci
Sonuçta olacağın sınav aynı sınav, speakingde beklediğinden düşük not gelirse itiraz edersin, zaten sesi kaydediyorlar,emin değilim ama başka bir examiner tekrar değerlendirebilir istersen. Sınav yeri, sınav ortamı seni çok etkilemiyorsa Ankara'yla Elazığ'ın bir farkı yok bence. Tabi sen bilirsin..

-------------------------------------------------------------------
Not: İlla büyük şehirde girmek istersen Kayseri'de de yapılıyor sınav.

Son düzenleme: