IELTS 7 Eylül Sınav Deneyimleri

HalilCan_

Öğrenci
Merhaba,

Ben girdim..

Hatırladıklarım:

Listening:

*18th March 1988( yanlış olabilir)
*train ( traveling by .... )
*pass ticket
*Northern ( ..... Europe)
*farm job ( ya da bu tarz birşeydi sanki)

*sport equipment (laptop ya da car değildi yani)

*smoke ya da smoking
*restaurant ( in a ..... )
*internet cafe
*emergency (it was not an .....)
*insurance ( ....from agent) yanlış olabilir..

J ile H harfiyle başlayan iki kişi burs programı ile ilgili konuşuyordu.. Cevaplarımda "C" ağırlıktaydı. Yani ikisinin de ortak görüşte olduğu.. Onun dışında hatırladıklarım.. Mesela kız, hocaların iyi olduğundan bahsediyordu. Erkek ise pek oralı değildi. Onun dışındakileri hatırlamıyorum pek.

Readingi neredeyse hiç hatırlamıyorum.

Diğerlerini de sanırım tartışmaya gerek yok :)

metweekie

Öğrenci
iyi aksamlar,

evet hatirlar gibi oldum. o c agirlikli olanlarda ilkini sanirim b yada a yaptim . 2 tanesi disinda hep c isaretlemis olabilirim. tarih sorusunu 30 march 1988 anladim birde telefon numarasi vardi ama onu kacirdim arada sanirim. birde readingte hatirladigim su temizliginin 2 yarari mi ne diyordu cevap sanirim bi farming vardi bide less machine repair gibi bisey hatirliyorm baskada bisey hatirlamiyorum. birde bir sey soracagim writing task2 konu ne geldi sana acaba?

HalilCan_

Öğrenci
Merhaba,
Açıkçası gün kısmından ben de emin değilm. 8 mi 18 mi 30 mu pek anlamadım. Dediğin gibi ilki bi de sonlarda bi iki tanesi dışındakileri c yaptım ben de.
Telefon 0903 ile başlıyodu sanki. 17 ile de bitiyordu yanlış hatırlamıyorsam
Su temizliği konusuna verdiğim cevapları pek hatırlamıyorum açıkçası.

Task2 konusu: şehir içerisindeki bazı küçük dükkanlar, yerlerini şehir dışındaki büyük alışveriş merkezlerine bıraktı. Bu da bir çok etkiyi beraberinde getirdi.Örneğin arabası olmayanlar için bu tarz yerlere gitmek zorlaştı.Bu değişimin/gelişimin artıları , eksilerini karşılar mı.. Benim anladığım kadarıyla böyleydi.

Selamlar,

metweekie

Öğrenci
Merhaba,
Açıkçası gün kısmından ben de emin değilm. 8 mi 18 mi 30 mu pek anlamadım. Dediğin gibi ilki bi de sonlarda bi iki tanesi dışındakileri c yaptım ben de.
Telefon 0903 ile başlıyodu sanki. 17 ile de bitiyordu yanlış hatırlamıyorsam
Su temizliği konusuna verdiğim cevapları pek hatırlamıyorum açıkçası.

Task2 konusu: şehir içerisindeki bazı küçük dükkanlar, yerlerini şehir dışındaki büyük alışveriş merkezlerine bıraktı. Bu da bir çok etkiyi beraberinde getirdi.Örneğin arabası olmayanlar için bu tarz yerlere gitmek zorlaştı.Bu değişimin/gelişimin artıları , eksilerini karşılar mı.. Benim anladığım kadarıyla böyleydi.

Selamlar,

Sagolasin , ben task1 de 170 kelime yazdim onu guzelce acikladim. ama task 2 yi bu durum araba kullanimini artirdi diye anlayip 280 kelimelik araba kullanimi artışının dezavantaj avantaj anlattim. off-topic olunca kac verirler acaba?

westt

Öğrenci
meraba arkadaşlar..puanlama hakkında bilginiz var mı acaba?listening de kaç soru kaç puan ediyor? teşekkürler

ozcann

Öğrenci
arkadaslar ıyı gunler
benım wrıttıng task 2 cep telefonları ülkelerin gelişmesini pozıtıf mı negatıfmı etkıler yazıodu acaba wrıttıng konularımız farklımı academıc general olarak?

metweekie

Öğrenci
evet farklo farkli olabiliyor yaa sizinki iyiymis . yaa off topic olunca ne kadar puan kiriyorlar biliyor musunuz? 280 kelime yazdim ama yanlis anladim ne gelir acaba?

agamennon

Öğrenci
evet farklo farkli olabiliyor yaa sizinki iyiymis . yaa off topic olunca ne kadar puan kiriyorlar biliyor musunuz? 280 kelime yazdim ama yanlis anladim ne gelir acaba?

Dostum ielts te bakılan özellikler genellikle şöyle sıralanabilir;
1) task'in karşılanması
2)kelime sayısı 250 den fazla olmalı 285 üstü pek iyi değildir eleştiri alırsın
3)kelime hazinen yani kullandığın kelimeler bilindik mi yoksa akademik yeteneğe uygun mu
4)yazının şekli yani eğer paragraflara ayırmazsan puan kırarlar onu "word sea" diye adlandırıyorlar
5) grammerin tabi ki birde

eğer off topic olduysan beklediğinden düşük alabilirsin maalesef, ne kadar kıracakları onlara kalmış ama sen en azından -1 bekle derim

ressam

Öğrenci
arkadaşlar sınav sonuçları açıklandı akşam 16:00 ı beklemenize gerek yok :) ben geçtim darısı başınıza

Arkadaşlar sonucu nerden öğrendiniz mail gelmedi bana postada gelmedi bugün bekledim,link atabilirmisiniz bana lütfen bende 7sinde girmiştim ielts'ye bildiğim linklere girdiğimde netice yok diyor yanlış yerlere giriyorum sanırım..

not:Bir de çalıştıkları kargo firmasının ismini biliyormusunuz bana ulaşamazlarsa telefona bildiriyorlarmı kargonun hangi şubede bekletildiğini?

Şunuda ekleyeyim sınav sonucunu öğreneyim tecrübemide ekleyecem buraya değinmek istediğim birkaç şey olacak ,başlığın altına zönk diye soruyu yapıştırdım kusura bakmayın :)

metweekie

Öğrenci
arkadaslar bende gectim. overall 4 gerekiyordu. listening 5 reading 5.5 writing 4.5 speaking 5.5 overall 5 gelmis.

- - - Güncellendi - - -

https://ielts.britishcouncil.org/results

Buradan bakabilirsiniz.