IELTS Çalışmaya Yeni Başlayacaklar İçin Öneriler

• Konbuyu başlatan ch.accepted
  • Başlangıç tarihi
C

ch.accepted

Guest
Arkadaşlar merhaba,
IELTS sınavına girmem gerekiyor ve genelde 7,5 bölüm bazında da en az 7,0 almam gerekiyor.

Örnek olarak

R: 7,5
L: 7,5
W: 7,0
S: 7,0

O: 7,5 gibi işte.

Bu sınav hakkında hiç bir fikrim yok (gerçi forumu karıştırdım bir şeyler öğrendim ama deneyim bazında hiç bir fikrim yok demek istiyorum) daha önce TOEFL'a girmiştim ve 85 almıştım. Sınava hazırlanmaya birkaç hafta sonra başlayacağım. Sınava önümüzdeki mart ayı gibi girmeyi planlıyorum. Yaklaşık 4 aylık bu sürede nasıl hazırlanmalıyım? Önerebileceğiniz şunu satın al diyebileceğiniz kitaplar setler var mı? Ya da kursa mı gitmeliyim? Bunun dışında zaten sitede arkadaşların tavsiye ettiği bazı internet siteleri püf noktaları vs. var onlara da bakıyorum. Özellikle yüksek puan için

"ben şunu yapmasaydım 7 geliyordu"
"ben şunu yaptım bu sayede 7 aldım"
"buna dikkat etmek gerek..."

vs vs. şeklinde spesifik önerilerinizi ve kaynak tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar.

mendieta

Öğrenci
Hocam aslında tavsiyeler verebilirim ama 5 seviyesinde bir adam olarak 7 seviyesinde birine tavsiye vermem komik olur :) Bu sebepten size 2 ay boyunca 0 seviyesinden olabilecek maksimum noktaya gelmemi sağlayan en önemli ielts sitelerini paylaşacağım. Bu arada sizin puanınızı yüksek biliyordum hocam 7 gereksinimi yurtdışı için sanırım.

IELTS - Free exam preparation to improve your test score
Good Luck IELTS - Advice, Tips, and Guides to the IELTS Exam
IELTS Exam Preparation - IELTS Home
ielts-simon.com
IELTS-Blog - IELTS exam preparation for free
IELTS · engVid
IELTS Speaking Questions and Sample Answers

Ayrıca bugüne kadar yayınlanan Cambrigde Ielts serisinin 9 kitabı en ama en önemli deneme kaynağı.
Sınava 11-12 gün kala British Council'in size online olarak göndereceği Road to Ielts de sınav için faydalı olacaktır.

C

ch.accepted

Guest
Hocam öncelikle değerli paylaşımların için çok teşekkür ederim.

Est. ben şu an 0 seviyesindeyim sen bu sınavdan 5 aldıysan benden oldukça iyisindir bu konuda. Çok değerli önerilerini bekliyorum. İyi çalışmalar iyi forumlar.

bennu

Öğrenci
ch hocam benim de ielts önerilerine çok ihtiyacım var sizdenim=))..deneyimli olan arkadaşlar lütfen paylaşabilir mi