Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
IELTS - International English Language Testing Sys
IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="gürsel" data-source="post: 271540" data-attributes="member: 59054"><p>Arkadaşlar merhaba,</p><p></p><p>Öncelikle Vahdet hocamın bizim için nasıl calıştığını son 3-4 gündür forumu inceleyerek farkettik. Kendisine teşekkür Vahdet hocanın bu konuda da kendisine bizim sesimiz olmasını istemekten başka çaremiz yok sanırım. </p><p></p><p>Biz bulunduğumuz okulda 5 hoca ocak ayından itibaren ielts kursuna yazıldık. Mart başında başvurmayı düşünüyorduk. ielts in kaldırılacağı yönünde duyumlar vardı ama biz arkadaşlarla pek umursamadık, duyum dediklerimiz de başka forumlarda ielts in denkliğinin yükseltileceğini önceden haber veren (!) bazı üyeler ile ilgiliydi.</p><p></p><p>Ösym nin ielts denkliğini kaldırmasını normal karşılayanlardan biri olabilirdim ama uygulamada çok bariz bir şekilde hakkımızı yediler. Şu anda hazırlanan ve başvurusunu yapamamış insanlar mağdur edildi. "şu tarihten itibaren" şeklinde önceden duyurusunu yapılsaydı biz de ona göre planlarımızı yapardık. </p><p></p><p>Aslında ielts sınavının kaldırılması değil benim problemim. Bu ülkede Osym kafasına göre bir saat içinde kimseye haber vermeden bir sınavın denkliğini kaldırabiliyor. Şimdi ben toefl sınavının kursuna nasıl yazılırım? Osym kafasına göre denkliğini kaldırabiliyorken nasıl plan yapabilirsiniz? Yarın sabah uyandığımızda pearson'ı da kaldırdık arkadaşlar dediklerinde ne cevap verebiliyoruz?</p><p></p><p>İelts sınavı madem bu kadar basitti neden başlangıçta denklik verildi? Biz hem maddi hem manevi hem de zaman açısından kayba uğradık. Okulumuzdaki yabancı uyruklu meslektaşlarımıza iki gündür durumu anlatamıyoruz. Çünkü burası Türkiye. Ben öğrencilerime son gün "-artık sınav yapmıyorum arkadaşlar, bu zamana kadar çalıştıklarınız boşa gitti" desem bana dava üzerine dava acılır. </p><p></p><p>ielts sınavının "-2014 mayıs ayından itibaren itibaren denkliği kaldırılacak" denildiğinde nasıl itiraz edebilirdik? Bu karar kimsenin akademik anlamda ilerlememesi için mi alınmıştır? Madem kaldırdın sebebi nedir? Kopya mı veriyorlarmış? Soru mu calınıyormuş? Alanını daralt. Belirli illlerde yapılmasını sağla. Madur etmekte üzerimize yok. </p><p></p><p>Madem müslüman bir ülkede yaşıyoruz, madem bizi yönetenler müslüman olduklarını iddia ediyorlar, ben şahsım adına hakkımı helal etmiyorum. </p><p></p><p>ve böyle bir ülkede akademisyen olmaktan utanıyorum.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gürsel, post: 271540, member: 59054"] Arkadaşlar merhaba, Öncelikle Vahdet hocamın bizim için nasıl calıştığını son 3-4 gündür forumu inceleyerek farkettik. Kendisine teşekkür Vahdet hocanın bu konuda da kendisine bizim sesimiz olmasını istemekten başka çaremiz yok sanırım. Biz bulunduğumuz okulda 5 hoca ocak ayından itibaren ielts kursuna yazıldık. Mart başında başvurmayı düşünüyorduk. ielts in kaldırılacağı yönünde duyumlar vardı ama biz arkadaşlarla pek umursamadık, duyum dediklerimiz de başka forumlarda ielts in denkliğinin yükseltileceğini önceden haber veren (!) bazı üyeler ile ilgiliydi. Ösym nin ielts denkliğini kaldırmasını normal karşılayanlardan biri olabilirdim ama uygulamada çok bariz bir şekilde hakkımızı yediler. Şu anda hazırlanan ve başvurusunu yapamamış insanlar mağdur edildi. "şu tarihten itibaren" şeklinde önceden duyurusunu yapılsaydı biz de ona göre planlarımızı yapardık. Aslında ielts sınavının kaldırılması değil benim problemim. Bu ülkede Osym kafasına göre bir saat içinde kimseye haber vermeden bir sınavın denkliğini kaldırabiliyor. Şimdi ben toefl sınavının kursuna nasıl yazılırım? Osym kafasına göre denkliğini kaldırabiliyorken nasıl plan yapabilirsiniz? Yarın sabah uyandığımızda pearson'ı da kaldırdık arkadaşlar dediklerinde ne cevap verebiliyoruz? İelts sınavı madem bu kadar basitti neden başlangıçta denklik verildi? Biz hem maddi hem manevi hem de zaman açısından kayba uğradık. Okulumuzdaki yabancı uyruklu meslektaşlarımıza iki gündür durumu anlatamıyoruz. Çünkü burası Türkiye. Ben öğrencilerime son gün "-artık sınav yapmıyorum arkadaşlar, bu zamana kadar çalıştıklarınız boşa gitti" desem bana dava üzerine dava acılır. ielts sınavının "-2014 mayıs ayından itibaren itibaren denkliği kaldırılacak" denildiğinde nasıl itiraz edebilirdik? Bu karar kimsenin akademik anlamda ilerlememesi için mi alınmıştır? Madem kaldırdın sebebi nedir? Kopya mı veriyorlarmış? Soru mu calınıyormuş? Alanını daralt. Belirli illlerde yapılmasını sağla. Madur etmekte üzerimize yok. Madem müslüman bir ülkede yaşıyoruz, madem bizi yönetenler müslüman olduklarını iddia ediyorlar, ben şahsım adına hakkımı helal etmiyorum. ve böyle bir ülkede akademisyen olmaktan utanıyorum. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
IELTS - International English Language Testing Sys
IELTS Denkliği ve Eşdeğerliliği Kaldırıldı