Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
IELTS - International English Language Testing Sys
IELTS Kalktı. Peki Ne Olacak Şimdi...?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="yeti" data-source="post: 271430" data-attributes="member: 58968"><p>Merhabalar ! ielts sınavının böyle manidar bir zamanda kaldırılması kötü oldu katılıyorum. Çünkü 375 lira gibi bir para yatırdı arkadaşlar ve emek ettiler. Ben de TOEFL'a girmiştim oradan biliyorum bu emeğin ne anlama geldiğini. </p><p>Ancak bazıları da ne gerek var İngilizceye gibi bir yaklaşım içinde olabiliyor, ancak bu bakış açısı zaten akademisyenliğin bitiş noktasıdır, en azından benim gözümde. Bizler İngilizce yanında ikinci bir dili de en azından orta seviyede bilmeliyiz diye düşünüyorum. Sonuçta bizler de memuruz ama bizim MEB'deki ya da herhangi bir memurdan daha özel olmamız gerekiyor, her anlamda.</p><p>Abartmak gibi olmasın "üç kuruşa çalışan akademisyenler" durumuna sokan devletimiz kendi personelinden hem yabancı dili zorunlu olarak isteyip hem de maddi olarak hiç bir yardım yapmıyor. Çevremde, yabancı dilde gereken puanları alabilmek için; kurstu, sınavdı, kitaptı vs. orta halli bir ikinci el araba parası yatırıp da 55-60'larda kalan meslektaşlarım var. "Yazık, günah, ayıp vs." serzenişleri asıl burada patlak veriyor ben de. Nasıl olurda devletimiz bizden hem yabancı dilde yeterlilik istiyor hem de gereken olanakları sağlamaktan aşırı derecede aciz ! Yahu biz Uganda'nın akademik personeli miyiz ? Performanssa performans ! Açsınlar kursları 2-3 dil birden millet lanet etmeden; bir dili, kültürü tanımanın şevki ile geliştirsin kendini. Akademik personele bedava olması gerekiyor bu sınavların ki bunların tartışılması bile hevesini kırıyor insanın. </p><p>TOEFL'ın bile denkliğini kaldırabilirler hiçbirşey belli olmaz. En mantıklısı ösym'nin sınavından alıp puanı, kenara koymaktır bence, hem de en kısa zamanda.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yeti, post: 271430, member: 58968"] Merhabalar ! ielts sınavının böyle manidar bir zamanda kaldırılması kötü oldu katılıyorum. Çünkü 375 lira gibi bir para yatırdı arkadaşlar ve emek ettiler. Ben de TOEFL'a girmiştim oradan biliyorum bu emeğin ne anlama geldiğini. Ancak bazıları da ne gerek var İngilizceye gibi bir yaklaşım içinde olabiliyor, ancak bu bakış açısı zaten akademisyenliğin bitiş noktasıdır, en azından benim gözümde. Bizler İngilizce yanında ikinci bir dili de en azından orta seviyede bilmeliyiz diye düşünüyorum. Sonuçta bizler de memuruz ama bizim MEB'deki ya da herhangi bir memurdan daha özel olmamız gerekiyor, her anlamda. Abartmak gibi olmasın "üç kuruşa çalışan akademisyenler" durumuna sokan devletimiz kendi personelinden hem yabancı dili zorunlu olarak isteyip hem de maddi olarak hiç bir yardım yapmıyor. Çevremde, yabancı dilde gereken puanları alabilmek için; kurstu, sınavdı, kitaptı vs. orta halli bir ikinci el araba parası yatırıp da 55-60'larda kalan meslektaşlarım var. "Yazık, günah, ayıp vs." serzenişleri asıl burada patlak veriyor ben de. Nasıl olurda devletimiz bizden hem yabancı dilde yeterlilik istiyor hem de gereken olanakları sağlamaktan aşırı derecede aciz ! Yahu biz Uganda'nın akademik personeli miyiz ? Performanssa performans ! Açsınlar kursları 2-3 dil birden millet lanet etmeden; bir dili, kültürü tanımanın şevki ile geliştirsin kendini. Akademik personele bedava olması gerekiyor bu sınavların ki bunların tartışılması bile hevesini kırıyor insanın. TOEFL'ın bile denkliğini kaldırabilirler hiçbirşey belli olmaz. En mantıklısı ösym'nin sınavından alıp puanı, kenara koymaktır bence, hem de en kısa zamanda. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel Sınavları
IELTS - International English Language Testing Sys
IELTS Kalktı. Peki Ne Olacak Şimdi...?