IELTS Sınavına Ne Zaman Girmeliyim

emil_davidov

Öğrenci
Ankara'da ielts sınavına gireceğim.öyp aralık atamalarına puanımın yetişebilmesi için hangi tarihte girmeliyim. 9 kasımda 30 kasımda ve 7 aralıkta var.
en son 7 aralıktaki sınav 20 aralıkta açıklanacak.bu yetişirse çok iyi olur benim için ayrıca akademik mi general mı hangisine girmemi tavsiye edersiniz. geçen bir dedikodu çıkmıştı general kabul edilmeyecek diye o yüzden soruyorum. 30 kasımda iyi aslında ancak akademik olacağı için sınav korkuyorum biraz :)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
7 Aralığa bırakmayın da hangisine girerseniz girin :) Ayrıca akademic modül bir çok arkadaşa dediğine göre daha kolaymış.

bigthunder

Doçent
Sınav 20 aralıkta açıklanıyor ve büyük ihtimal ile ÖYP başvurularına yetişmiyor ;)

ÖYP araştırma görevlisi kadroları 14/12/2012 tarihinde ilan edilecek olup, tercih işlemleri ise 21/12/2012-28/12/2012 (Saat:17:00) tarihleri arasında YÖK Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

hocam gene sene bu zaman dilimde oldu tercih işlemleri sırasında gelen puan işe yaramaz mı? benim en yakındaki şehir izmir ve malesef ales yüzünden en erken 7 aralık var başkada yok ne yapıcam şimdi bilmiyorum:(

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
ÖYP araştırma görevlisi kadroları 14/12/2012 tarihinde ilan edilecek olup, tercih işlemleri ise 21/12/2012-28/12/2012 (Saat:17:00) tarihleri arasında YÖK Başkanlığının resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

hocam gene sene bu zaman dilimde oldu tercih işlemleri sırasında gelen puan işe yaramaz mı? benim en yakındaki şehir izmir ve malesef ales yüzünden en erken 7 aralık var başkada yok ne yapıcam şimdi bilmiyorum:(
Erkene alınabilir, sarkma olabilir ben sadece garantiye almanız için söyledim yoksa riskli olabilir.

Sercan

Profesör
Hocam bende 30 kasımda gireceğim büyük ihtimal. 12-13 Aralık sonuç açıklanır ve ÖYP'ye yetişir diye tahmin ediyorum. 16 kasım sınav için riskli olabilir çünkü speaking sınavı sınavdan önce yada sonra oluyor. Genelde önce olur ama ankara gibi kalabalık bir yerde ne olacağı belli olmaz. Size 17 kasımda speaking sınavınız var diyebilirler.

Sercan

Profesör
Hocam daha bu sabah saat 10 'da konuşuyorduk! Nasıl oldu anlamadık valla :D Neyse Aralık alımlarına inş. (Umarım Aralık'ta bir alım daha olur, bizde yeni dil ve ales puanlarımızla yerleşiriz inş.)

asdas

Öğrenci
Öncelikle Merhaba ;
Ben ielts sınavına 7 Aralık tarihinde girmeyi düşünüyorum , ve sonuç bilgileri 20 Aralık'ta elimde olucak , bu yüzden dolayı aralık yerleştirmelerini kaçırma ihtimalim var mı ? Sonuç olarak daha yeni yerleştirmeler oldu ve Aralık 20 ' den önce tekrardan kadro açarlar mı ? Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.

M

Merve

Guest
Öncelikle Merhaba ;
Ben ielts sınavına 7 Aralık tarihinde girmeyi düşünüyorum , ve sonuç bilgileri 20 Aralık'ta elimde olucak , bu yüzden dolayı aralık yerleştirmelerini kaçırma ihtimalim var mı ? Sonuç olarak daha yeni yerleştirmeler oldu ve Aralık 20 ' den önce tekrardan kadro açarlar mı ? Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
Geçen yılla aynı zamanda olursa yetişiyor ancak kesin tarihi bilemiyoruz. Ara alım da olduğu için daha erken olmaz diye düşünüyorum, tabii bu kendi fikrim.

memcho

Öğrenci
asdas az önce yök çağrı merkezi ile görüştüm.Aralık için alım olacağını söylediler.Fakat tarih verme yetkilerinin olmadığını da belirttiler.Bende 7 Aralık'taki ielts sınavına girmeyi düşünüyordum şuan kararsız kalmış durumdayım.

bigthunder

Doçent
bende 7 aralıkta gireceğim ancak mecburiyetten başka sınav tarihi yok eğer ekim alımları gibi olursa yetişiyor işimiz şansa kaldı artık