IELTS Sonucunu Üniversiteler Kabul Etmiyor

rehberim

Öğrenci
ÖSYM'nin İELTS'in eş değerliliğini kaldırdığı 2014 şubat ayından önce Aralık ayında 4,5 puan aldım ve bu puanımın eski eşdeğerlilik kriterlerine göre 2016 aralık ayına kadar 55 puan olarak geçerli olduğunu bilerek tez dönemimi uzatıp 2014 şubat doktora başvurularında üniversitelere başvurmadım. Benle beraber aynı puanı alan arkadaşların başvuruları kabul edildi ve şuan doktora öğrencisidirler.

2014 Ağustos dönemi başvurularında üniversiteler İELTS başvurularını kabul etmiyorlar. Arkadaşım birkaç üniversiteye başvurdu ama başvurusu kabul edilmedi. Oysa aşağıda linki verilen sayfada da görüleceği üzere ösym bu sınavın geçerliliğinin 2 yıl olduğunu belirtmektedir.

Fakat aynı ÖSYM yaptığımız görüşmelerde esşedeğerlilik belgesinin artık verilmediği ve başvuru kabullerinin kurumlarının insiyatifine bıraktığını söylemektedir. Özetlemek gerekirse bu sınavı kabul eden ÖSYM kabul ettiği tarihlerde aldığımız bu sonuca şimdi eşdeğerlilik vermemektedir. Bu durumda ne yapabiliriz ??

Aynı durumda olan arkadaşlar varsa iletişime geçelim.

link:

http://www.ktu.edu.tr/dosyalar/36_00_00_c0e02.pdf
 
Son düzenleme:

rehberim

Öğrenci
55 puan değil. Doçenlik başvurusunda İELTS hali haırda kabul ediliyor ama doktora başvurusunda üniversiteler keyfi davranıyorlar. Başvuruyu kabul etmiyorlar.. Mahkemeler çözerde. Bu ülkede adalet mahkemelere taşınmadan ne zaman tecelli edecek acaba ?
 

öğrencidiz

Öğrenci
garip değilmi

şu cok büyük ironi değilmi üniversiteler özerk kurullar boğaz içi odtü bilkent koç sabancı denkliği kalksa bile ilts modülünden oratalama 6 6.5 notu kabül ediyorlar bu üniversitelerden boiçi ve odtü yds yi kabul bile etmiyor(bu yasal mı onuda bilmiyorum yds nin kabul edilememe si) türkiyenin yabancı dile en önem veren okulları bu ielts i kabul ederken orta dereceli üniversitelerimiz etmiyor:S
 
A

Akademik Forum

Guest
niye etsin yds sınav mı allah aşkına?! ne kadar dünyadan kopmuşsunuz. Ielts sınavını kabul etmemesi yapamadıklarından, hazımsızlıklarından. koskoca dünyada kabul edilen sınav, türkiye etmemiş kendini bir bok sanmış olay o.
 
Üst