İİBF mezunu Hukuk Alanında Yüksek Lisans

icaa61

Öğrenci
öncelikle herkese merhabalar

Geçen yıl işletme lisans ve Adalet MYO Aöf önlisans dan mezup olmadan 15 gün önce icra memuru olarak göreve başladım

Amacım ileri de akademisyen olabilirsem İşletme okurken çok sevdiğim TİCARET HUKUKU dersini hoca olarak vermek

Sanırım yapmam gereken hukuk alanında ya da işletme ile hukuk arası bir Yüksek Lisans programını bitirmek

Sizce böyle bir program var mı, benim dediğim gibi hukuk ile alakalı YL programını bitirmek için illa hukuk mezunu mu olmak gerekiyor ?

şimdiden teşekkür ederim

Bu arada ilk mesajım :encouragement:

han.akoguz

Öğrenci
Kamu hukuku alanında alan dışı alımlar oluyor genelde ancak Doktorada genel teamül alan dışına pek sıcak bakmıyor benim tavsiyem bu konuda kararlı iseniz kamu hukuku alanında yüksek lisans yaparken aöf adaleti lisans a tamamlamanız onun dışında sıkıntı çekersiniz doktoraya kabulde benim naçizane görüşüm bu şekilde kolay gelsin...

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba. Yüksek lisans başvurularında referans kullanılabilir mi? Eğer kullanılabiliyorsa, referans mektupları yahut referansların isimleri nereye eklenir? Teşekkürler...

horozigo

Araştırma Görevlisi
Merhaba. Yüksek lisans başvurularında referans kullanılabilir mi? Eğer kullanılabiliyorsa, referans mektupları yahut referansların isimleri nereye eklenir? Teşekkürler...

Bazı okullar 'özgeçmiş' formunda belirtiyor. Yüksek lisans için genelde daha önce dersini aldığınız hocadan veya sizi tanıyan başka bir hocadan alabilirsiniz. Referans kısmına hocanın ismini yazıp, mektubunu da özgeçmiş kısmına ek olarak sunabilirsiniz.

A

Akademik Forum

Guest
Cevabınız için teşekkür ederim. Yüksek lisans başvuru formunda böyle bir yer ayrılmamışsa, başvuruya referans mektupları eklenemez mi?
Ayrıca, diyelim ki mezun olduğumuz bölümde dereceye girdik ve aynı okulda, aynı bölümde bölümde yüksek lisans yapmak istiyoruz. Bu başvuruda referans mektubu eklemek saçma yahut gereksiz mi olur?

Bu alana bir cevap yazın...