İİBF mezunu HUKUK Yüksek Lisans

bkagan06

Öğrenci
herkese iyi akşamlar. iibf siyaset bilimi ve uls ilişkiler mezunuyum. 2.8 gibi bir ortalamayla mezun olacağım inşallah bu sene. Kamu hukuku alanında yüksek lisans yapmak istiyorum fakat forumu biraz gezdiğimde yüksek lisans bittikten sonra doktora yaparken genelde alan dışı öğrencilerin kabul edilmediğini okudum. bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? doktoraya başvururken çok sıkıntı yaşar mıyım? ayrıca kadro sıkıntısı çeker miyim alan dışı olduğum için. şimdiden teşekkürler

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
Symo++

MERHABA;

Oncelikle konu kapsaminda kendinizin bireysel ve ozveri ile zaman ayirarak inceleminizi onermekteyim.

t.c. Disina cikmayacaksaniz bu atama hatta doktora basvura basvurularinda kismen problem yaratabilir.

ancak ilerde kendinizi yurtdisinda dusunebilmekte iseniz,ben problem olmamasi hatta iyi olabilecegini dusunuyorum. Yalniz su da farkediyorum ki ilgi alaniniz zaten t.c disina cikmanizi engelleyibilir.

yine de ben ilerleyen cagdas dusunce anlayasi ve arayisi nedeniyle , disiplinlerarasi calismalarin cok yuksek potansiyeli oldugunu fakat bunun icin de "uretkenlik,yaratici dusunme" kavramlarin cok etkili olacagini dusunuyorum.

t.c. De resmi yonetmelikleri incelemek ise sizin sorumlulugunuzdur. Ilgili birimlerle yazismak da faydali olabilir.

basarilar dilerim.

finduilas

Profesör
herkese iyi akşamlar. iibf siyaset bilimi ve uls ilişkiler mezunuyum. 2.8 gibi bir ortalamayla mezun olacağım inşallah bu sene. Kamu hukuku alanında yüksek lisans yapmak istiyorum fakat forumu biraz gezdiğimde yüksek lisans bittikten sonra doktora yaparken genelde alan dışı öğrencilerin kabul edilmediğini okudum. bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi? doktoraya başvururken çok sıkıntı yaşar mıyım? ayrıca kadro sıkıntısı çeker miyim alan dışı olduğum için. şimdiden teşekkürler
Basvurmayi dusundugunuz okullarin doktora basvuru sartlarini incelerseniz bir fikir edinebilirsiniz alan disinin ne kadar kabul edilip edilmedigi konusunda. Kadro konusunda da eger Kamu Yonetimi'nden atanmak istiyorsaniz "yl yapiyor olmak/yapmis olmak" sartli ilanlari takip etmeniz gerekecek. Doktora bittikten sonra da zaten yrd doc ilanlarini takip edeceksiniz, onlar cok daha esnek.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
Symo++

bu tarz gecis yapacaklarin asagidaki sorulari cevaplandirarak kendilerine yardimci olabilecegini dusunuyorum. Cevaplari buraya yazmamaniz kendi kendinize istisare etmeniz onerilir.

yazim ,imla hatalari olabilir anlayisiniz icin tesekkur ederim.

1) kapsamli calisma yapabilir misiniz?
2)uzun sure ders calisabilir misiniz?
3)kulturel konulara ilgi duyar misiniz, iletisiminiz de guclu mudur?
4)ne icin alandisi calisma yapmak istemektesiniz?
5)farkli olaylar arasinda bag kurabilir misiniz?
6) hayattan beklentiniz nedir?
7)ozguveniniz yuksek midir?
9)beklentileriniz tahmininizi dogrulamazsa , planiniz ne olurdu?
10) siradan/klasik insanlardan farkli olumlu/olumsuz ne gibi ozellikleriniz var,var mi?

sorularin tamami tarafimca hazirlanmistir.ve herhangi bir baglayiciligi bulunmamaktadir.

kisinin kendi kendisine rehber olmasi dusunulerek hazirlanmistir.

iyi gunler.

bkagan06

Öğrenci
Yurtdışını düşünmüyorum zaten dediğiniz gibi ilgi alanım da kamu hukuku. Daha ayrıntılı bilgi icin yarın bazı üniversitelerin enstitüleri ile iletişime gececeğim. Zaman ayırıp cevap verdiginiz icin tesekkur ederim

- - - Güncellendi - - -

Basvurmayi dusundugunuz okullarin doktora basvuru sartlarini incelerseniz bir fikir edinebilirsiniz alan disinin ne kadar kabul edilip edilmedigi konusunda. Kadro konusunda da eger Kamu Yonetimi'nden atanmak istiyorsaniz "yl yapiyor olmak/yapmis olmak" sartli ilanlari takip etmeniz gerekecek. Doktora bittikten sonra da zaten yrd doc ilanlarini takip edeceksiniz, onlar cok daha esnek.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

Cevap verdiginiz icin tesekkur ederim doktoraya kabul edilmede ist ank gazı gibi üniversitelerin sorun cikarmadigini gordum araştırdığım listelere bakabildigim kadarıyla