İkinci yüksek lisans ve tecil

Huseyinals

Öğrenci
Herkese merhaba,
Yüksek lisans ve askerlik tecili ile ilgili aklıma bir soru takıldı. Forumda benzer başlıkları inceledim lakin tam benim durumuma uygun olan bir başlık bulamadığım için yeni bir başlık açma ihtiyacı hissettim.
Şu anda bir uzaktan eğitimle yüksek lisans programına kayıtlıyım. Bu dönem son dönemim. Kayıtlı olduğum dersimi vermedim. Yaşadığım şehirde ikinci öğretim tezsiz yüksek lisans programına kayıt yaptırmak istiyorum.
Sorum şu;
İkinci yüksek lisans programının askerlik tecilimi uzatması için ilk programdan kaydımı sildirmem gerekiyor mu?

Ben kaydımı sildirmesem dahi şubat ayı içinde dersimi veremediğim için okulla ilişiğim otomatik olarak kesilecek.

Ama takıldığım konu şu ki; bir çok sitede ve forumda 'ilk yüksek lisanstan kayıt silinmezse ikincisi tecili uzatmıyor' mealinde yazılar okudum. Aynı ay içinde ilk programla ilişiğim kesilecek ikincisine kayıt yaptırmış olacağım. Ama hangisi daha önce gerçekleşecek bilmiyorum.
Tecil devamı için illa ki her koşulda ilk programdan kayıt sildirmem gerekecek mi?
Şimdiden teşekkür ederim.

asıkpasa

Öğrenci
Evet ilkinden kayıt sildirmezseniz ikincisine kayıt olamazsınız. Ayrıca yüksekte yapsanız 29 yasında askere alırlar yoksa herkes sürekli yüksek yapar.

Huseyinals

Öğrenci
İlkinden kayıt sildirmeden ikincisine kayıt olunabiliyor. Sorum kayıt üzerine değildi zaten. Ayrıca 29 yaş sınırı lisans için geçerli, yüksek lisans 35'e kadar uzanıyor. O yüzden herkes sürekli yüksek yapıyor. :)

asıkpasa

Öğrenci
İki yüksek aynı anda olamıyor bir yere kayıtlı olabiliyorsunuz bundan Eminim kendi enstitüme sormuştum. Ancak 35 yaşı bilmiyordum. Öğrenmiş olduk. Bi arkadaş yatay geçiş yapmıştı. İlk üni kaydını alınca askerlik şubesine bildirmiş. Yeni kayıt yaptırdığı yatay geçtiği üniye başvurdu orası tecil ettirdi tekrar. Bu Bilgi işinize yarar mı bilmiyorum

A

Akademık Forum

Guest
İkinci yüksek lisans

35 yaş sadece doktora için oluyor eğer yüksek lisans yapıyor olsanız bile 29 yaşına geldiğinizde askere gitmek zorundasınız askerden geldikten sonra yüksek lisansa devam edebilirsiniz.ilk üniversiteden kayıt sildirmeden tecil olmuyor bizzat yaşadım.

rexkom

Öğrenci
Benimde bildiğim 35 yaşına kadar yüksek lisans ile tecil olabiliyor her tezsiz yl 1.5 yıl tecil ediyor yl bitirmeyip kayıt sildirip başka bir yl ye başvurarak

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi