İlan başvurusundaki transkript sorunu

catalyst

Öğrenci
Merhabalar. Araştırma görevliliği için başvuruda bulunacağım fakat şöyle bir problemim var. Ağırlıklı genel not ortalamam 3,36. Fakat mezun olurken lazım olur diye çıktısını aldığım transkriptimin her sayfasında ağırlıklı genel not ortalaması: 78,6 yazıyor. YÖK'ün 100'lük eşdeğerliğine baktığımızda 3,36'nın karşılığı 85,06. Fakat transkriptte 78,6 yazıyor. Diyelim ki ben ön değerlendirmeyi geçtim. Bilim sınavına girdim. Hangisi dikkate alınacak? Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu? Bilmediğim bir şey mi var acaba?

t_laylaylay

Öğrenci
Hocam yanlış bilmiyorsam transkriptte hem yüzlük hem de dörtlük sistemde not ortalamanız varsa, dörtlük sistemdeki not ortalamanız yök dönüşüm tablosuna göre yüzlük sisteme çevriliyor ve o kabul ediliyor.

Transkriptte sadece yüzlük sistemdeki ortalamanız yazıyorsa, transkriptte yazan yüzlük ortalamanız kullanılıyor.

catalyst

Öğrenci
Hocam yanlış bilmiyorsam transkriptte hem yüzlük hem de dörtlük sistemde not ortalamanız varsa, dörtlük sistemdeki not ortalamanız yök dönüşüm tablosuna göre yüzlük sisteme çevriliyor ve o kabul ediliyor.

Transkriptte sadece yüzlük sistemdeki ortalamanız yazıyorsa, transkriptte yazan yüzlük ortalamanız kullanılıyor.

Hocam teşekkür ederim cevabınız için ama sormak istediğim bu değildi. Transkriptte yazan ortalamamın yüzlük karşılığı 78,6 gözüküyor. Fakat benim aslında 4 üzerinden ortalamam 3,36. YÖK'ün dönüşüm tablosunda 3,36'nın karşılığı 85,06. Fakat neden transkriptte 78,6 gözüküyor. Kadro başvurularında bana sıkıntı yaratabilir bence bu

Gamze

Administrator
Hocam teşekkür ederim cevabınız için ama sormak istediğim bu değildi. Transkriptte yazan ortalamamın yüzlük karşılığı 78,6 gözüküyor. Fakat benim aslında 4 üzerinden ortalamam 3,36. YÖK'ün dönüşüm tablosunda 3,36'nın karşılığı 85,06. Fakat neden transkriptte 78,6 gözüküyor. Kadro başvurularında bana sıkıntı yaratabilir bence bu

Okulların kendi yüzlük sistemi ile YÖK'ün yüzlük sistemi arasında biraz fark var. Bazı okullarda sizinkisi gibi YÖK puanı daha yüksekken bazı okullarda YÖK puanı daha düşük oluyor. ÖYP'de 4'lük YÖK'ün tablosuna göre çevrilmeli. Ancak diğer araştırma görevlisi kadrolarında okulların kabulüne göre değişkenlik gösterebilir.

Transkriptinizde 2 not da varsa başvurmadan önce okullara hangisini kullanmanız gerektiğini sormanızı öneririm. Bilim sınavını geçtikten sonra biz şu notu kabul etmiyorduk gibi bir problemle karşılaşmazsınız.

t_laylaylay

Öğrenci
Okulların kendi yüzlük sistemi ile YÖK'ün yüzlük sistemi arasında biraz fark var. Bazı okullarda sizinkisi gibi YÖK puanı daha yüksekken bazı okullarda YÖK puanı daha düşük oluyor. ÖYP'de 4'lük YÖK'ün tablosuna göre çevrilmeli. Ancak diğer araştırma görevlisi kadrolarında okulların kabulüne göre değişkenlik gösterebilir.

Transkriptinizde 2 not da varsa başvurmadan önce okullara hangisini kullanmanız gerektiğini sormanızı öneririm. Bilim sınavını geçtikten sonra biz şu notu kabul etmiyorduk gibi bir problemle karşılaşmazsınız.

Cari alımlarda gerçekten okula mı bağlı ben bunu bilmiyordum :)

Benim de okulumun yüzlük sistemi bana daha yüksek puan veriyor :)

Gamze

Administrator
Cari alımlarda gerçekten okula mı bağlı ben bunu bilmiyordum :)

Benim de okulumun yüzlük sistemi bana daha yüksek puan veriyor :)

Cari alımda neredeyse her şey kadro ilanı veren okula bağlı. ÖYP'de dediğiniz gibi ikisi varsa kesinlikle YÖK'ün tablosu. Toplu alım olduğu için sanırım bir standart üzerinden gidiliyor. Ama carilerde okullar bireysel ilana çıktıklarından değişebilir. Bazı okullar ille de YÖK tablosu diyebilir bazıları okulunuzun çevrimini kabul edebilir.

O yüzden önceden sorup garantiye almakta fayda var bence. Fazla garanticiyim sanırım :)