İletişim Sosyolojisi ve Genel Gazetecilik Tezli Yüksek Lisans Hakkında Yardım

Gazeteci06

Öğrenci
Öncelikle herkese merhaba.
Ben Selçuk Üniversitesi'nde Gazetecilik 4.Sınıf öğrencisiyim. Sınav puanlarım ; Ales 80 puan, YDS 60 puan ve lisans not ortalaması 3.10. (80.30/100) (6. Yarıyıl) Çok yüksek değil puanlarım ancak bi ihtimal olursa diye aklımda bir kaç soru var onları sormak istiyorum size.
Ben gelecek hakkındaki planlarım akademisyen olmaktır. Bunun için ilk adım olarak tabi ki Yüksek Lisans eğitimi almam gerek. Ancak kafamı karıştıran bir unsur var. Hangi Ana Bilim Dalı'nı seçmeliyim kararsızım. Benim İletişim alanında ilgilendiğim notlar ; İletişim Kuramları, Medya sosyolojisi vb. Bu ve buna benzer konular elbette İletişim Sosyolojisi alanına girmekten ancak İletişim Fakülteleri Akademisyen alımlarında genellikle Genel Gazetecilik Ana Bilim şartını koşuyorlar. Benim sorum ise Genel Gazetecilik okurken isteğe bağlı olarak İletişim Kuramları dersini seçme hakkına sahip miyim? veya nasıl bir yol izlemeliyim. İstanbul Üniversitesi'ni istiyorum Yüksek Lisans eğitimi için buna göre cevaplarsanız sevinirim.

Son düzenleme:
İletişim Fakültelerinin Gazetecilik bölümünde Genel gazetecilik anabilim dalı sanırım tüm üniversitelerde var o nedenle alımlarda ön plana çıkıyor. Buna karşılık iletişim sosyolojisi anabilim dalı i.ü de var bizim üniversitede yok örneğin.
Ders seçme konusunda ise ilgili Sosyal Bilimler Enstitüsünün yönetmeliğini ve açılan dersleri inceleyin.