ILETS'de Dört Bölüm Sınavına da Girmek Zorunlu mu?

nevzatzengin

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,

IELTS sınavına girmeyi düşünüyorum. Ancak bir sorum var aranızda deneyimli arkadaşlarım var.

İngilizcem çok çok iyi diyemem... Speaking bölümünden heyecandan konuşamayacağıma eminim.

4 bölümün hepsine girmek zorunlu mu?

Kafamda Reading, Writing, Listening bölümüne girmek var. Speaking 1 ve 2. Bölüm sorun değil ama sonlara doğru kasacağımdan eminim.

Fikirleriniz benim için önemli.

Son düzenleme:

Sercan

Profesör
Hocam henuz İelts'e girmedim. 30 Kasımda girmeyi planlıyorum. Hepsine girmek girmek zorunlu değil diye biliyorum. İelts'de en düşük puan "0" dır. Onunda karşılığı "Aday bu bölüme girmedi/başvurmadı"'dır. Yani siz diğer üç bölümde 9'ar puan alırsanız 9+9+9+0/4=7 (İelts puanı) alırsınız. Tavsiyem kesinlikle giriniz. Eğer speaking'de 1. ve 2. bölümü geçip, 3. bölümde kasacağınızı düşünüyorsanız o testten en az 5.5/6 puan alırsınız bana göre.

sedatsolmaz

Öğrenci
hocam selamlar.ben 3 gün önce ielts sınavına girdim.writing task 1 200 kelime task 2 350 kelime yazdım.speaking baya baya konuştum.listening ve reading den de 12 13 er soru yaptım.sizce 4 veya 4.5 alabilirmiyim.bana en az 4 yetiyor

Sercan

Profesör
Hocam internette kısa bir arama yaparak, tahmini olarak verilen reading ve listening puanlama tablolarına ulaşabilirsiniz. Listenin 13 soru 4,5 puan ediyor ama 12 soru yapmışsanız 4 puana denk gelmekte, reading akademik modül 13 soru 4,5 puan ediyor, Genel modül 13 soru ile 3,5 puan ediyor. Writing'de minimum kelime sayılarını geçmişsiniz. Tabi bu sadece bir kıstas, bunun haricinde gramer, konuya uygunluk, cümle yapısı, noktalama, kelime bilgisi, vb. birçok puanlama kriteri var. 4,5 puanda orada alsanız, speaking'de baya baya konuşmuşsanız 6,0 hatta 7,0 alabilirsiniz. Bu durumda çok rahat 4, 4,5 hatta 5 genel ortalamaya çıkma şansınız var. Yani sizin puanlarınız söylediklerinize ve tahmini tablolara göre Listenin 4,5 (13 soru doğru) yada 4 (12 soru doğru), Reading Akademik ise 4,5 (13 soru doğru) yada 4 (12 soru doğru), genel ise 3,5 (12 ve 13 doğru için aynı puan), writing bilmiyoruz 4 yada 4,5 geldiğini varsayarsak ve en nihayetinde speaking sınavınız iyi geçti diyorsanız istediğiniz puanlara ulaşma şansınız çok yüksek.

sedatsolmaz

Öğrenci
hocam yorumunuz için çok sağolun.İnşallah alırım 4 yada üstü puanı.siz girdiniz mi bu sınava.nasıl geçmişti ve kaç aldınız hocam