İlla dayımız mı olması lazım :)

mhmt03

Öğrenci
Değerli hocalarım ve sevgili arkadaşlar. Yüksek lisans mülakatlarından iyi puan alabilmek için kesin olarak bir torpilimiz olması gerekiyor sanırım.
2 farklı üniversiteye başvurdum ales puanı en yüksek bende olmasına rağmen 10 ve 20 verilerek saf dışı bırakıldım :)
Başvurduğum alan hali hazırda özel sektörde çalıştığım alan ve tam bilgi sahibiyim, mülakatta sorulan soruların tamamına eksiksiz ve doğru cevap verdim. Ne yapmalıyım, tanıdık bir hoca bulmadan ne kadar iyi de olsanız bu iş zor sanırım.

eczak

Yardımcı Editör
Değerli hocalarım ve sevgili arkadaşlar. Yüksek lisans mülakatlarından iyi puan alabilmek için kesin olarak bir torpilimiz olması gerekiyor sanırım.
2 farklı üniversiteye başvurdum ales puanı en yüksek bende olmasına rağmen 10 ve 20 verilerek saf dışı bırakıldım :)
Başvurduğum alan hali hazırda özel sektörde çalıştığım alan ve tam bilgi sahibiyim, mülakatta sorulan soruların tamamına eksiksiz ve doğru cevap verdim. Ne yapmalıyım, tanıdık bir hoca bulmadan ne kadar iyi de olsanız bu iş zor sanırım.

Hocam başvuruların yoğun olduğu bölümlerde, daha önceden çalışmak istediğiniz hocayı belirleyip sınav öncesinden kendinizi ifade etmek için yanına gitmeniz de sizin hevesinizi ve bölüme hakim olduğunuzu görmesinde, bölüm başkanına da sınava gireceğinizi ve çalışmak istediğiniz alanları söylemenizde fayda olabilir. ALES Dil Ortalama sizi bir sıralamaya sokuyor ama hocalar tanıdığı bildiği, çalışmalarda güvenebileceği, hevesli, gelecekte alacağı eğitimi nasıl kullanacağını bilen kişiler seçiyorlar. Zaten alana hakimiyet için kimi zaman yazılı yapılsa da sözlü sınav çok belirleyici oluyor. Bunun için daha önceden kendinizi ifade etmeniz, sınava girmek için hevesli olduğunuzu göstermeniz iyi olabilir.

4 mülakata girdim 1'ini kazandım hocam. Torpilsiz kazanmak mümkün. Evet mülakat ve bilim sınavı yapmayan üniversite de kazandım :) . Adamlar 50 mülakat sınırı koyuyor, senin herşeyin yüksek olsa bile 45 verip önünü kesiyor.