İngiliz Dili Eğitimi (İngilizce Öğretmenliği) vb. yüksek lisans programlarında mülakat soru tarzı

Puskuut

Öğrenci
Merhabalar,

Arkadaşlar İngilizce Öğretmenliği veya Mütercim Tercümanlık için Yüksek Lisans Programlarının mülakatlarında ne tarz sorular çıkıyor acaba? Bu alanlarda okuyan arkadaşlar bizleri bilgilendirebilirler mi acaba? Mesela sizlere neler sormuşlardı?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

elttalks

Öğrenci
linguistics, SLA, approach ağırlıklı soruluyor genellikle. bölüm de edebiyatçı hoca varsa o da english literature, use of literature in ELT soruları soruyor. Task based, communicative language teaching, MI, NLP genellikle soruluyor. Krashen ve Chomsky'nin sorulmadığı sınav yok gibi. benim sınavımda differences between the process of L1 and L2 acquisition gibi bi soru sormuşlardı.

Öneri: başvurduğunuz üniversitedeki hocaların çalışma alanlarına ve girdikleri derslere bakın büyük ihtimalle kendi çalıştıkları alanlardan soracaklardır. mesela yeditepe ELT'de testing ve linguistics çalışan hocalar olduğu için o alanları soruyorlar daha çok.
bir de daha modern konulara çalışın derim. Orda kapı gibi task-based varken gidip ALM sormazlar :)

elttalks

Öğrenci
linguistics, SLA, approach ağırlıklı soruluyor genellikle. bölüm de edebiyatçı hoca varsa o da english literature, use of literature in ELT soruları soruyor. Task based, communicative language teaching, MI, NLP genellikle soruluyor. Krashen ve Chomsky'nin sorulmadığı sınav yok gibi. benim sınavımda differences between the process of L1 and L2 acquisition gibi bi soru sormuşlardı.

Öneri: başvurduğunuz üniversitedeki hocaların çalışma alanlarına ve girdikleri derslere bakın büyük ihtimalle kendi çalıştıkları alanlardan soracaklardır. mesela yeditepede testing ve linguistics çalışan hocalar olduğu için o alanları soruyorlar daha çok.
bir de daha modern konulara çalışın derim. Orda kapı gibi task-based varken gidip ALM sormazlar :)

SAS

Öğrenci
Neden bu bölümde yl yapmak istiyorsunuz? İng öğretim yöntem ve teknikleri? Çalışmak istediğiniz konu var mı?