İngiliz Dili Eğitimi Yüksek Lisans

M.KIRCALI

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Şu anda bir kamu kurumunda İngilizce öğretmeni olarak görevime devam etmekteyim. Hacettepe İng. öğretmenliği mezunuyum. Mezuniyet notum 3.20, 2015 Sonbahar dönemi ALES puanım 80, YDS puanım 96,25. İngiliz dili eğitimi alanında yüksek lisans yapmak istiyorum ancak durumum ne kadar yeterli bilemiyorum veya cesaret edemiyorum. Özellikle ilgili alanlarda yüksek lisans yapan veya akademisyen olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Saygılarımla...

gmtl

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Şu anda bir kamu kurumunda İngilizce öğretmeni olarak görevime devam etmekteyim. Hacettepe İng. öğretmenliği mezunuyum. Mezuniyet notum 3.20, 2015 Sonbahar dönemi ALES puanım 80, YDS puanım 96,25. İngiliz dili eğitimi alanında yüksek lisans yapmak istiyorum ancak durumum ne kadar yeterli bilemiyorum veya cesaret edemiyorum. Özellikle ilgili alanlarda yüksek lisans yapan veya akademisyen olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Saygılarımla...

Merhaba,

Ben bu alanda araştırma görevlisiyim, size yardımcı olayım. Durumunuz iyi görünüyor ama başvuracağınız üniversiteye göre bu durum değişiklik gösterebilir. Şu ara yeni mezunlardan çok çılgın puanlar geliyor çünkü. Başvuruda en önemli şey alana ne kadar hakim olduğunuz. Lisans eğitiminden sonra çok ara verdiyseniz tekrar kitap tarayın derim. Çoğu üniversitenin okuma listesi de olur, onları da mutlaka araştırın. Hakim olunca başvurunun kabul edilmemesi çok zor.

Kolay gelsin.

phnompenh

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Saygılarımla...

Merhaba hocam, ben de aynı üniversite aynı bölüm mezunuyum. Ktü'de yüksek lisans yapıyorum şu anda. Ortalamanızın yüksek olması güzel ama benim fikrime göre Ales'in biraz daha yüksek olması sizin açınızdan daha güzel olur. Şimdiden kolay gelsin :)

M.KIRCALI

Öğrenci
Nezaket gösterip yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Ara verdim evet. 8 sene kadar. Şu anda 3 yaşında da 63 yaşında da öğrencim var ve her anımı ders planları yazarak veya okumalarla geçiriyorum. Pasımı attım gibi. Tekrar kitap taramak kalan zamanımda en doğru iş olacak sanırım. ALES'e tekrar hazırlanmak oldukça zor şu anda benim için. Bazen günde 13 saat dersim oluyor. Mevcut yeterliliklerimle devam etmek istiyorum.
ALES puanım çok mu vasat yüksek lisans için? Yoksa idare eder mi beni?

High Hopes

Öğrenci
Benim de durumum benzer, 2016 mezunum, 8 yıldır kamuda öğretmenim , ALES 91,6 puan YDS 97,5 ama AGNO 67,5. Not ortalamam beni çok aşağı çekiyor, bir de referans alabileceğim hocalar kalmadı. Ortalamam ve referansımın olmaması gözümü korkutuyor :(

Sky21

Öğrenci
İng dili eğitiminde yl için ikinci yabancı dil arıyorlar mı yoksa ing yeterli mi ? gazi yabancı dillerde kendi branşıniz haricinde de ikinci bir yabancı dil istemişti çünkü

tersenlem

Öğrenci
İng dili eğitiminde yl için ikinci yabancı dil arıyorlar mı yoksa ing yeterli mi ? gazi yabancı dillerde kendi branşıniz haricinde de ikinci bir yabancı dil istemişti çünkü

Sizin de bahsettiğiniz gibi bazı üniversitelerde aranıyor diye biliyorum. Şartlar üniversiteden üniversiteye çok farklılık gösteriyor. Bence yl ilanlarına bakıp net bir cevap elde edebilirsiniz.

Son düzenleme: