İşe İade Edilen Araştırma Görevlileri

erdemyeler

Öğrenci
Merhaba arkdaşlar,
görev süresi bitimi ve görev süresi uzatma talebi gelmemiştir sebebi gerekçe gösterilerek 4 yılın sonunda işine son verilen bir araştırma görevlisi, işe geri dönmek için "iş mahkemesinde" mi dava açar?
Bir de iş mahkemesi davaları duruşmalı mı olur?
Son olarak işverenin bulunduğu yerdeki mahkeme mi görevlidir yoksa araştırma görevlisinin bulunduğu yer mi olur?

İşe iadesi yapılmış arkadaşlar cevaplarlarsa sevinirim.

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
iş verenin bulunduğu il ya da ilçenin bağlı bulunduğu en yakın İdare mahkemesine başvurulur. Duruşmalı ya da duruşmasız dava açılabilir.

A

Akademik Forum

Guest
Bu araştırma görevlisinin kadrosu nedir acaba ? 50/d or 33/a ? öğrenme şansımız var mı

A

Akademik Forum

Guest
İşe İade de Geliştirme Ödeneği ve Ödeme Süresi

50/d kadrosunda Araştırma görevlisiyim. 2015 Mayıs ayında mustafi sayılarak işten haksız yere çıkarıldım. İdare mahkemesine açtığım davayı kazandım 2016 Haziran ayında görevime yeniden başladım. 14 aylık maaşlarım hesaplanırken Geliştirme Ödeneği Ödenmeyeceği belirtildi. Fiilen bulunmadığım için verilmeyeceği belirtildi. Bende o zaman maaş da ödemeyin, o da fiilen bulunmayı gerektirmiyor mu dedim?İdari mahkemesi 'yoksun kaldığı mali haklarının iadesi' olarak karar aldı. Geliştirme Ödeneğini almam gerekmez mi? İkinci sorum ise, işe başlatılmama rağmen geçmiş maaşlarım ödenmiyor. 1 hafta, 1 ay, 6 ay gibi tutarsız cevaplar alıyorum. Bu konu hakkında nasıl bir yaptırım izleyebilirim?Şimdiden çok teşekkür ederim.

erdemyeler

Öğrenci
[FONT=&]50/d kadrosunda Araştırma görevlisiyim. 2015 Mayıs ayında mustafi sayılarak işten haksız yere çıkarıldım. İdare mahkemesine açtığım davayı kazandım 2016 Haziran ayında görevime yeniden başladım. [/FONT][FONT=&]14 aylık maaşlarım hesaplanırken Geliştirme Ödeneği Ödenmeyeceği belirtildi. Fiilen bulunmadığım için verilmeyeceği belirtildi. Bende o zaman maaş da ödemeyin, o da fiilen bulunmayı gerektirmiyor mu dedim?[/FONT][FONT=&]İdari mahkemesi 'yoksun kaldığı mali haklarının iadesi' olarak karar aldı. Geliştirme Ödeneğini almam gerekmez mi? [/FONT][FONT=&]İkinci sorum ise, işe başlatılmama rağmen geçmiş maaşlarım ödenmiyor. 1 hafta, 1 ay, 6 ay gibi tutarsız cevaplar alıyorum. Bu konu hakkında nasıl bir yaptırım izleyebilirim?[/FONT][FONT=&]Şimdiden çok teşekkür ederim. [/FONT]

Hocam idari dava ve tazminat davası açma hakkınız var. Benim davam henüz sonuçlanmadı sonuçlanırsa bana da ödeme yapmazlar muhtemelen o yüzden dilekçede hiç maaş farkını da istemedim. Kazanırsak ödemezlerse tazminat davası açarız dedi avukatım.

A

AkademiForum

Guest
50/d kadrosunda Araştırma görevlisiyim. 2015 Mayıs ayında mustafi sayılarak işten haksız yere çıkarıldım. İdare mahkemesine açtığım davayı kazandım 2016 Haziran ayında görevime yeniden başladım. 14 aylık maaşlarım hesaplanırken Geliştirme Ödeneği Ödenmeyeceği belirtildi. Fiilen bulunmadığım için verilmeyeceği belirtildi. Bende o zaman maaş da ödemeyin, o da fiilen bulunmayı gerektirmiyor mu dedim?İdari mahkemesi 'yoksun kaldığı mali haklarının iadesi' olarak karar aldı. Geliştirme Ödeneğini almam gerekmez mi? İkinci sorum ise, işe başlatılmama rağmen geçmiş maaşlarım ödenmiyor. 1 hafta, 1 ay, 6 ay gibi tutarsız cevaplar alıyorum. Bu konu hakkında nasıl bir yaptırım izleyebilirim?Şimdiden çok teşekkür ederim.

Eğer alacağınızı kendiniz hesaplayabiliyorsanız direk okulu mahkeme kararına dayanarak icraya verin. İcra dosyasına paranız ödenir. Ancak alacağınızı fazla hesaplarsanız karşı taraf icraya itiraz edebilir. İtiraz ederse borcun ne kadarına itiraz ettiğini talep edersiniz. Uzlaşamazsanız tazminat davası açarsınız. Uzlaşırsanız karşı tarafın dosyaya ödediği parayı alırsınız. Bence davadan önce icrayı deneyin. İcra 20-25 günde sonuçlanır.

erdemyeler

Öğrenci
Eğer alacağınızı kendiniz hesaplayabiliyorsanız direk okulu mahkeme kararına dayanarak icraya verin. İcra dosyasına paranız ödenir. Ancak alacağınızı fazla hesaplarsanız karşı taraf icraya itiraz edebilir. İtiraz ederse borcun ne kadarına itiraz ettiğini talep edersiniz. Uzlaşamazsanız tazminat davası açarsınız. Uzlaşırsanız karşı tarafın dosyaya ödediği parayı alırsınız. Bence davadan önce icrayı deneyin. İcra 20-25 günde sonuçlanır.

Hocam bende davayı kazandım peki alacağım parayı nasıl hesaplicam? 21 aydır işten attılar haksız yere.
21 aylık maaşı her ay için o maaşın tarihinden bugüne kadar yıllık %9 yasal faizini üstüne koysam olur mu?
Bir de geliştirme ödeneğini ödemiyorum derlerse yukarıdaki arkdaşa yaptıkları gibi ne yapabilirim ?
Yardımcı olursanız sevinirim.

erdemyeler

Öğrenci
Hocam bende davayı kazandım peki alacağım parayı nasıl hesaplicam? 21 aydır işten attılar haksız yere.
21 aylık maaşı her ay için o maaşın tarihinden bugüne kadar yıllık %9 yasal faizini üstüne koysam olur mu?
Bir de geliştirme ödeneğini ödemiyorum derlerse yukarıdaki arkdaşa yaptıkları gibi ne yapabilirim ?
Yardımcı olursanız sevinirim.

--güncel--

bir de davayı 2 haziranda kazandım. ne zaman geri çağırırlar?
Bir de geri döndüğümde doktoraya bir daha mı başlamak zorundayım.

erdemyeler

Öğrenci
Maaşı istedim. üniversite cevap vermeyerek isteğimi reddetti.
Kabul etseydik de zaten geliştirme ödeneği alamazdın diyorlar.
Bu konuda hukuki bir yorum yapacak kimse yok mu?

A

Akademik Forum

Guest
İşe iade davanızın ilamında parasal haklarınızın ödenmesiyle ilgili bir mahkeme kararı bulunuyor mu? Bulunuyorsa icraya verebilirsiniz. Bulunmadığı takdirde tekrar idare mahkemesine dava açıp görevde bulunmadığınız sürece işlemiş olan parasal haklarınızı isteyebilirsiniz.

erdemyeler

Öğrenci
İşe iade davanızın ilamında parasal haklarınızın ödenmesiyle ilgili bir mahkeme kararı bulunuyor mu? Bulunuyorsa icraya verebilirsiniz. Bulunmadığı takdirde tekrar idare mahkemesine dava açıp görevde bulunmadığınız sürece işlemiş olan parasal haklarınızı isteyebilirsiniz.

Sanırım öyle yapacağım tekrar dava açacağım. Dilekçeyi yazdım. Ayrıca döviz zararımı da istedim çünkü işten atıldığım süre içinde dil kursuna gittim ABD'de. onunlailgili de içtihat bulup ekledim. Bakalım ne olacak.