İşletme Yüksek Lisans - Bilim sınavı ve mülakat hk.

MadbuLL

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar;

Yüksek lisans başvuru dönemi yaklaşıyor malum. Mayıs sonu, Haziran başı ilanları görmeye başlayacağız. Ben de işletme alanında yüksek lisans başvurusu yapacağım. Bilim sınavında ne tip sorularla karşılaşacağım? Tecrübeli arkadaşlardan yardım alalım. Oluşacak soru havuzuyla kısa sürede alanımla alakalı spesifik bilgi edinmeyi planlıyorum.

MadbuLL

Öğrenci
Örneğin pazarlamadan "4P (Production-Price-Place-Promotion)" konusu sorulmuş.
Genel işletmeden "Üretim Fonksiyonları nelerdir" diye bir soru gelmiş.
Yönetimden "yönetici rolleri nelerdir" sorusu gelmiş...

Bunun gibi konu spesifik konu başlıkları verebilirseniz ben de ona göre çalışma takvimi belirleyeceğim. Yardımlar için şimdiden teşekkürler.

keles52

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar;

Yüksek lisans başvuru dönemi yaklaşıyor malum. Mayıs sonu, Haziran başı ilanları görmeye başlayacağız. Ben de işletme alanında yüksek lisans başvurusu yapacağım. Bilim sınavında ne tip sorularla karşılaşacağım? Tecrübeli arkadaşlardan yardım alalım. Oluşacak soru havuzuyla kısa sürede alanımla alakalı spesifik bilgi edinmeyi planlıyorum.

işletme bölümünde hangi bilim dalı için sınava gireceğinize göre değişir soru şekilleri. Hangi bilim dalında girmeyi düşünüyorsunuz?

MadbuLL

Öğrenci
işletme adı altında veya üret.yön pazarlama adı altında olan programlara başvurmayı planlıyorum. Öncelikli sorum normal işletme yüksek lisans olarak açılan y.l. programları içindi

A

Akademik Forum

Guest
İşletme tezli yğksek lisans bilim sınav soruları

İşletme tezli yüksek lisans bilim sınavına girdim. Soruları söylüyorum çünkü kendim girmeden önce hiçbir yerde bulamamıştım kendim çalıştım ve kazandım çok şükür. Sorular şöyle..Muhasebenin işlevlerini açıkla. Tahakkuk karşılık amortisman nedir Ürün hayat seyri nedir
Tüketici pazarlama tanım
Örgütsel davranış disiplini açıkla
İşlevlerini yaz
Yönetim organizasyonları nelerPlanlama organizasyonu açıkla
Vizyon misyon amaç stratejş girişimcilil girişimci tanımla..
Sorular bunlar arkadaşlar. İnşallah faydası olur..

DRHLecter

Öğrenci
İşletme tezli yüksek lisans bilim sınavına girdim. Soruları söylüyorum çünkü kendim girmeden önce hiçbir yerde bulamamıştım kendim çalıştım ve kazandım çok şükür. Sorular şöyle..Muhasebenin işlevlerini açıkla. Tahakkuk karşılık amortisman nedir Ürün hayat seyri nedir
Tüketici pazarlama tanım
Örgütsel davranış disiplini açıkla
İşlevlerini yaz
Yönetim organizasyonları nelerPlanlama organizasyonu açıkla
Vizyon misyon amaç stratejş girişimcilil girişimci tanımla..
Sorular bunlar arkadaşlar. İnşallah faydası olur..

hayırlı olsun nereyi kazandınız ?

Yardım1

Öğrenci
Merhaba işletme insan kaynaklarından marmara ünv.yüksek lisans mülakat sınava giricem yarın.bilim sınavında neler soruluyor yardımcı olur musunuz?

- - - Güncellendi - - -

Tezsiz olarak

A

Akademik Forum

Guest
İşletme Tezli yüksek lisans sınav soruları

İşletme tezli yüksek lisans sınavı bugün oldu.Bende sınava girdim.Önceden buradaki bir çok arkadaşımızın paylaştığı sorulara çalıştım.Ayrıca kendim başka sorulara çalıştım.Zordu bana göre.Çalıştığım sorulardan gelmemişti.Sınavdaki sorular şöyleydi:
Örgütleme nedir.Örgütleme aşamalarını açıklayınız.
Oran analizi nedir.Kaç başlık altında incelenir.Örneklerle açıklayınız.
Blake Mouton liderlik yaklaşımı nedir.Açıklayınız.
Sorular bu kadardı arkadaşlar.
İnşallah yeni girecek arkadaşlara yardımcı olur.

A

Akademik Forum

Guest
mülkat

meraba arkadaşlar yarın tezsiz yuksek lisans işletme bölümü için mülakata giricem acayip stresliyim ne tür sorular soruluyor neden yüksek lisans yapmak istiyorsun v.s nin dışında tanım olarak ne gibi sorular soruluyor cevap verirseniz çok sevinirim çok yardımcı olmuş olursunuz

M

mrskahlo

Guest
Benim girdiğim üniversitedeki işletme bilim sınavında 9 soru vardı 3'ü muhasebeden 3'ü üretim ve pazarlamadan 3'ü de yönetimle ilgiliydi. Çalışma yapacağınız alana göre istediğiniz üç soruyu cevaplayın dediler. Yönetim soruları ;
İnsan kaynakları planlamasının araçlarını açıklayınız
Stratejik yönetim sürecini açıklayınız
İş bölümü, uzmanlaşma ve formalleşmeyi anlatınız

M

Misafirrrrrrrrr

Guest
Ben de bugün Gazi’de yani daha doğrusu Hacı Bayramı Veli üniversitesinde bankacılık bölümünde girdim sınava 3 soru vardı
1)hesap verilebilirlik kavramı nedir? Banka performansı ve denetim üzerindeki etkisini tartışınız.
2)para politikası aktarım mekanizmalarını açıklayınız
3)muhasebede tahakkuk esası nedir açıklayınız örnek veriniz

Umarım faydası olur bende çok araştırıp hiç bir yerde bulamadım umarım bi sonrakilere faydalı olur