İstanbul Üniversitesi kayıt sildirme

otto88

Öğrenci
aynı anda 2. tezli yüksek yapılamadığından kaydımı sildirmek istiyorum. dilekçe veriyormuşuz. perşembe kurula giriyormuş. cuma günü mü en erken siliniyor kayıt? kayıt sildirme sebebi olarak başka yerde yüksek yapacağımı belirtsem olur mu? nasıl bir sebep göstermem gerek? tecil konusunda herhangi bir şey yapmam gerek mi? teşekkürler.

horozigo

Araştırma Görevlisi
aynı anda 2. tezli yüksek yapılamadığından kaydımı sildirmek istiyorum. dilekçe veriyormuşuz. perşembe kurula giriyormuş. cuma günü mü en erken siliniyor kayıt? kayıt sildirme sebebi olarak başka yerde yüksek yapacağımı belirtsem olur mu? nasıl bir sebep göstermem gerek? tecil konusunda herhangi bir şey yapmam gerek mi? teşekkürler.

Hocam ben de şu an benzer durumdayım ama okul farklı. Dilekçe formu varsa onu alın, üstüne de durumunuzu belirten başka bir dilekçe ekleyebilirsiniz. Ben bahsettim başka bir yerde yüksek lisans yapabilmek için sildirmek istediğimi, bir sorun çıkarmadılar. Şu an kuruldaymış talebim. Yöksis üzerinden anında siliniyor, bilgi işlem merkezini arayarak halledebiliyorsunuz. Perşembe günü bilgi alın, onlar zaten sürecin nasıl işlediğini anlatır.

Yeni kayıt yaptıracağınız okul tecil işini halleder, e-devlet üzerinden öğrencilik ve askerlik durumunuzu gözden geçirebilirsiniz.

otto88

Öğrenci
Hocam ben de şu an benzer durumdayım ama okul farklı. Dilekçe formu varsa onu alın, üstüne de durumunuzu belirten başka bir dilekçe ekleyebilirsiniz. Ben bahsettim başka bir yerde yüksek lisans yapabilmek için sildirmek istediğimi, bir sorun çıkarmadılar. Şu an kuruldaymış talebim. Yöksis üzerinden anında siliniyor, bilgi işlem merkezini arayarak halledebiliyorsunuz. Perşembe günü bilgi alın, onlar zaten sürecin nasıl işlediğini anlatır.

Yeni kayıt yaptıracağınız okul tecil işini halleder, e-devlet üzerinden öğrencilik ve askerlik durumunuzu gözden geçirebilirsiniz.

hocam çok teşekkürler cevabın için. hazır bir dilekçe koymamış sosyal bilimler enstitisü. merak ettiğim başka bir yerde yüksek l. yapabilmek için kaydımı sildirmek istiyorum gerekçesini belirtmek de bir sıkıntı oluyor mu? dilekçeye yazdınız mı bunu?

horozigo

Araştırma Görevlisi
hocam çok teşekkürler cevabın için. hazır bir dilekçe koymamış sosyal bilimler enstitisü. merak ettiğim başka bir yerde yüksek l. yapabilmek için kaydımı sildirmek istiyorum gerekçesini belirtmek de bir sıkıntı oluyor mu? dilekçeye yazdınız mı bunu?

Yazdım hocam. Kayıt tarihimi, derslere giremediğimi ve sebeplerini, yeni okulda kayıt hakkı kazandığımı yazdım. Biraz uzun bile oldu. Önce enstitüyü aradım, şansıma bugün yönetim kurulu toplanıyormuş fax yoluyla bir form bir de dilekçe gönderdim. Öğleden sonra aradığımda kaydımın silindiğini, yeni kazandığım okula kayıt yaptırabileceğimi söylediler.

Bu süreçte her iki okuldan da bilgi almanızda fayda var. Kayıt tarihi geçerse yedeğe düşebilirsiniz. Gün içinde kayıt silindi, ertesi gün sisteme düşüyormuş.

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama gerekli olduğunu düşündüğüm için yazdım süreci. Umarım halledersiniz.

otto88

Öğrenci
ben derslerin çoğunu bile verdim de dilekçeyi artık okula gidip orada danışarak yazarım çünkü tek sebep başka okula kayıt yaptırma isteğim. :) estağfurullah hocam ayrıntılı cevap vermen benim için daha iyi. benim diğer okulun kaydı bu cumartesiye dek -cumartesi dahil olmak üzere- sürüyor. yarın sorarım en geç ne zaman kaydım silinir diye ama cumartesiye dek yetişir galiba. sizin okul galiba bi form da istemiş. ben sordum sadece dilekçe demişlerdi. onu da dediğim gibi orada sora sora yazarım artık. tekrar sağolasın hocam.

A

AkademikForum56

Guest
iktsat fakültesi kayıt sildirme

benimde istanbul üniversitesi iktisat fakültesinde kaydım var bu seene afyon hukuğu kazandım ama ist daki kaydımı sildirip lise diplomamı alıp afyona başvurmam lazım cumaya kadar bi arkadaşımı göndersem ona verirler mi yada acaba kurul fakültede dr perşembe mi toplanıyor hemen verirler mi???

O

Okok

Guest
İstanbul Üniversitesi

Istanbul Üniversitesi öğrencisiyim
Gecen sene kayıdımı dondurdum ve okula gitmedim bu sene kayıdım silinmişmidir ? Bir sene daha kayıdımı dondurmak istiyorum