İstanbul Üniversitesi Yüksek Lisans Yabancı Dil Yeterliliği

neslisaht

Öğrenci
istanbul üniversitesi yabancı dil sınavından (rusça) 35 aldım, mülakatlara girmeli miyim? ya da girebilir miyim? üniversite bu konuda hiçbir açıklama yapmamış. haftasonu olduğu için arayıp öğrenme şansım da yok, bilgisi olan yardımcı olabilir mi? teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
merhaba bildiğim kadarıyla dil sınavından 50 ve üstü alanlar mülakata girebiliyor.

neslisaht

Öğrenci
ama öyle bir açıklama yapmamış üniversite, mülakat yeri ve saatlerini açıklamış ama şu kişiler girebilir ya da giremez gibi bi durumdan söz etmemiş

A

Akademik Forum

Guest
fen bilimleri enstitüsünde 30 puanı geçen ve 50 puanın altında kalanlar hazırlık kursu şansıyla mülakata girebiliyor diğer fakültelerin hiçbirinde bu yok sanırım. en azından sosyal bilimlerde olmadığını biliyorum.

demircan_053

Araştırma Görevlisi
mülakat tecrübesi olan biri olarak söylüyorum bazı üniversiteler böyle bir liste açıklamaz bunun anlamı minimum kriterleri sağlayan herkes mülakata girebilir demektir , siz vaktinde mülakatın olduğu yerde olun yeter sıralama listesini kapıya yapıştırırlar zaten yada hocalar isim isim çağırır , bende makine müh. yükseğine başvurdum orada olacağım var mı başka makineye başvuran

demircan_053

Araştırma Görevlisi
oraya gidip mülakata girememe gibi bir durumum olmasından korkuyorum açıkçası, böyle bir durum olmaz değil mi?

tamam buldum , burdan paylaşayım dedim diğer arkadaşlarda görsün ,alttaki pdf de yabancı dil şartları yazıyor , sosyal bilimler yüksek lisans için en az 50 istiyor , alttaki çift yıldızlı açıklama sizi yanıltmasın fen bilimlerinin yanında çift yıldız var o açıklama fen bilimlerine ait, orda şöyle bir ifade var:

...yabancı dil sınavlarından 30 ve üzerinde puan alan adaylar da mülakata girmeye hak kazanacaklardır...

bu şart sosyal bilimler için geçerli değil çünkü yanında tek yıldız var , yani siz 35 ile mülakata girmeye hak kazanamadınız demektir boşuna gitmeyin hocam

http://ogrenci.istanbul.edu.tr/wp-c...14GuzLisansustu_GenelKontYabanciDilKosulu.pdf

neslisaht

Öğrenci
tamam buldum , burdan paylaşayım dedim diğer arkadaşlarda görsün ,alttaki pdf de yabancı dil şartları yazıyor , sosyal bilimler yüksek lisans için en az 50 istiyor , alttaki çift yıldızlı açıklama sizi yanıltmasın fen bilimlerinin yanında çift yıldız var o açıklama fen bilimlerine ait, orda şöyle bir ifade var:

...yabancı dil sınavlarından 30 ve üzerinde puan alan adaylar da mülakata girmeye hak kazanacaklardır...

bu şart sosyal bilimler için geçerli değil çünkü yanında tek yıldız var , yani siz 35 ile mülakata girmeye hak kazanamadınız demektir boşuna gitmeyin hocam

http://ogrenci.istanbul.edu.tr/wp-c...14GuzLisansustu_GenelKontYabanciDilKosulu.pdf

çok teşekkürler o şartı ben de gördüm fakat kafamı karıştıran şey de mülakata girmeye hak kazananlar gibi bir açıklama yapmaması üniversitenin.