İstatistik Mezunları İçin Ales

kenanaksoy_

Öğrenci
Ales'e öyp için gireceğim, Selçuk İstatistik bölümü mezunuyum. Odtü'nün sitesini incelediğimde istatistik bölümünde 3 kişi gibi az bir alım yapıldığını gördüm. Acaba hangi programa hangi bölüm mezunları başvuruyor bilen ve yardımcı olabilecek birisi var mı? Birde Aleste bu bölümler için hangi türden(say1-say2 v.s.) ağırlıklı çözmek gerekir?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
İstatistik için kendi bölüm mezunları başvurabiliyor. ALES alanınız SAY olduğu içiz siz sadece söz1, say1 ve say2'yi çözeceksiniz. Toplam 150 soru. Söz2'yi çözmeniz size herhengi bir artı puan getirmez çünkü katsayısı yok.

kenanaksoy_

Öğrenci
çok teşekkür ederim yardımınıza. bölüm olarak yanlış sormuşum aslında ben başka hangi bölümlere başvurabilirim onu merak ediyorum.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Eğitim bölümlerinin ölçme ve değerlendirme gibi bölümlerine de başvurabiliyorsunuz ilana bağlı. Bakalım 3.500 kişilik bir alım olucak şansınız fazla.

kenanaksoy_

Öğrenci
Teşekkür ederim. Heyecandan olsa gerek biraz aceleciyim:D Forum gerçekten çok güzel ve aklımdaki tüm sorulara cevap buldum, tekrar teşekkürler.

statistic456

Öğrenci
nazmi hocam merhabalar; ben birsey sormak istiyorum. ben istatistik bölümü mezunuyum. baska bir üniversitede matematik bölümüne bağlı "uygulamalı istatistik" lisanüstü programı var. ben bu bölüme eğer kabul edildim, öğrenime başladım ve bitirdim diyelim. Öyp de misal, uygulamalı istatistik alanında yüksek lisans yapıyor yada yapmış olma şartını tasır mıyım yani matematik bölümünün altında açılmış olması öyp deki bu kapsamı ne derece etkiler? sorumu cevaplarsanız cok sevinirim . şimdiden teşekkür ederim iyi günler...

A

Akademik Forum

Guest
bende çok merak ettim bnde selçuk istatistik 2. sınıf ögrenciiyim. kendmi nasıl geliştirmeliyim