İstatistik Son Sınıfım Hangi Alanlarda Yüksek Lisans Yapabilirim veya Yüksek Lisans Yapmalı mıyım ?

drl.ty

Öğrenci
merhaba arkadaşlar. Ben şu anda istatistik 4. sınıfta okumaktayım. inşallah bu yıl okul bitecek. Bitirince yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. İstatistik dışında hangi bölümlerde yüksek lisans yapabilirim acaba? Alesten 75 aldım. Ama çok rahat 90 alabilirim sanırım. Şuan ortalamam 81, 4'lük sisteme göre 3.20 ye denk geliyor. Tam olarak yüksek lisans yapma kararında değilim. Sizce yapmalı mıyım? Yapmalıysam hangi bölümlerde yapabilirim?
şimdiden ilgilenen ve yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim...

Mr December

Baş Editör
merhaba arkadaşlar. Ben şu anda istatistik 4. sınıfta okumaktayım. inşallah bu yıl okul bitecek. Bitirince yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. İstatistik dışında hangi bölümlerde yüksek lisans yapabilirim acaba? Alesten 75 aldım. Ama çok rahat 90 alabilirim sanırım. Şuan ortalamam 81, 4'lük sisteme göre 3.20 ye denk geliyor. Tam olarak yüksek lisans yapma kararında değilim. Sizce yapmalı mıyım? Yapmalıysam hangi bölümlerde yapabilirim?

Siz hangi bölümde yapmak istiyorsunuz?
Kendi alanınızda devam da edebilirsiniz, matematik, bilgisayar mühendisliği, enformatik gibi alanlara da kayabilirsiniz. Bu sizin tamamen ileride ne yapmak istediğinize göre değişir.

drl.ty

Öğrenci
ben endüstri mühendisliğinde yapmak istiyorum aslında. bilgisayar mühendisliğinde yapabildiğime göre onda da yaparım herhalde. peki sizce öyp için ales ve ortalama puanım yeterli olur mu? (Dil sınavına girmedim henüz)

A

Akademik Forum

Guest
bioistatistik

Merhaba, ben istatistik son sınıf ögrencisiym. Yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. internette istedigim bilgilere ulaşamadım. Bioistatistik alanında yüksek lisans yapabilyormuyuz ?

qpuro

Kısıtlanmış Üyelik
Hangisinden atama varsa ordan yüksek lisans yapın. İstatistiği baştan yazmayacaksınız, zaten o kadar nitelikli olsanız burs alır yurtdışına gidersiniz. Hayal aleminde uçmadan hangisinde daha fazla araştırma görevlisi alımı var, hangisinin önü açık onu araştırıp başlayın yüksek lisansa.

İYTE'den 1 akrabam Doktora mezunu kimya bölümü, 2 tane kimya bölümü YL mezunu arkadaşım var atanamadılar, kadro olmadığı için. YL mezunlarından birisi İzmir'de büyük bir şirkette 1400 lira ile işe başladı. Doktora mezunu olan 2500'e çalışıyor. Diğeri işsiz hala.

Karın açken bilim filan olmaz. Önce aç karnımızı doyurcaz ondan sonra bilim ilim peşinde koşcaz. Nerde varsa atama orayı yazın.

sempati

Öğrenci
Hangisinden atama varsa ordan yüksek lisans yapın. İstatistiği baştan yazmayacaksınız, zaten o kadar nitelikli olsanız burs alır yurtdışına gidersiniz. Hayal aleminde uçmadan hangisinde daha fazla araştırma görevlisi alımı var, hangisinin önü açık onu araştırıp başlayın yüksek lisansa.

İYTE'den 1 akrabam Doktora mezunu kimya bölümü, 2 tane kimya bölümü YL mezunu arkadaşım var atanamadılar, kadro olmadığı için. YL mezunlarından birisi İzmir'de büyük bir şirkette 1400 lira ile işe başladı. Doktora mezunu olan 2500'e çalışıyor. Diğeri işsiz hala.

Karın açken bilim filan olmaz. Önce aç karnımızı doyurcaz ondan sonra bilim ilim peşinde koşcaz. Nerde varsa atama orayı yazın.

qpuro varya kanka seni çayımın yanına kaju niyetine yemek isterim valla :) :) gözden kaçırdığın bişi var ya istatistik matematiğin alt dalı ama şu anda nasıl olduysa yök iibf ye denkliğini tanıdı yani denklik var gene fen fakültelerini başlamışsın günah keçisi kılığına sokmaya :) :) neysem kötü bi özelliği olsada sen söyle kanka tarzın yeter :) :)

ayrıca valla her nasılsa son söylediğin cümleye katılıyorum da iş başa düşünce yapacak bişey olmaz bakalım inşallah yaw :)

- - - Güncellendi - - -

merhaba hocam matematik lisans programını iü de başarılı bir biçimde tamamladım , son sınıf bizim de tamamen istatistik idi dersler

alan derslerini yapı itibariyle isatistikten çok farklı bulamadım , aynı şekilde (hocasına bağlı tabi) özveri ister ... bazı arkadasların da dediği gibi matematikte ,enformatik istatistik , bazı mühendislikler (bhp istenir) tezli yl yapabilirsiniz . ben şahsen enformatik önerirdim ama blgsayar müh (özellikle bhp istemeyen varsa) orayı öneririm çünkü enformatik kelime anlamı olarak insan bilgisayar etkileşimi temel anlamda bunu baz alır ordada bilgsayar paket programları öğrenirsiniz ama enformatikte size verilecek yetki blgsayar müh kadar olmayabilir ... bhp olsa dahi eğer programlamaya ilginiz varsa blgsayar müh öneririm ...bunun yanında yök .istatistik programına iibf denkliği tanımıştır dolaysısyla ilerleyen zamanlarda ben iiibf bölüm lerinde de istatistikten alım yapılacağını düşünüyorum...size kalmış yalnızca şunu belirtirim ki: kendi alanınızda yaparsanız daha hızlı yol alabileceğinizi düşünüyrum ,çünkü tezli yl programında lisans bilgilerinizin var olduğu varsayılarak size hitap edillebilir ki mantığa uygun olan da budur :) başarılar

A

Akademik Forum

Guest
xxx

Yüksek lisansta hangisinin önü açık nasıl ve nereden bakabiliriz.İstatistikten mezun olduk ama başka alanda y.lisans yapmak istiyorum o şartları aradım ama çok karışık anlamadım kısaca :)

A

Akademik Forum

Guest
merhabalar istatistik bölümü son sınıf öğrencisiyim . eğiitm alanında yüksek lisans yapabiliyomuyuz ?

nanofly

Öğrenci
İstatistik, rahatlıkla kendi alanı dışında lisansüstü program yapılabilecek dallardan biridir. İstatistiğin hem temel hem de sosyal bilimlerde vazgeçilmez uygulamaları vardır. Aslında bütün branşların kapılarını istatistik öğrencilerine açmaları lazım. Ama Türkiye'de istatistik mezunlarının yadırganmadan alan dışı lisansüstü eğitim yapabilecekleri dallar matematik, fizik, biyoloji, psikoloji ve belki sosyoloji ve eğitimdir.

- - - Güncellendi - - -

Şartlarda ilgili bilim dalından mezun olma yoksa başvurabilirsiniz. Daha açıklayıcı bilgi için şartların bulunduğu sayfanın linkini vermeniz gerekli.

A

Akademik Forum

Guest
Aless

merhaba arkadaslar ben 3.sınıf lojıstık okuyorum alese gırmeyı dusunuyorum alese basvuru yapabılırmıyım ve lojıstıkten hangı bolumlere gecebılırım aynı zamanda bolum adı olarak lojıstık yonetımı gecıyor benım bolumum sadece lojıstık sorun olur mu yardımcı olursanız sevınırım..

M

MisaAAA

Guest
YlYUKSEK LİSANS DUZEYİ

Bende eğitim yonetimi tezsiz yuksek lisasn mezunyum tezimi nasıl alabılırım tezli yukseklısans mezunundan sonra hangı bolumlerde doktora yapabılırm mesela istatistten doktora yapablrmym matematik meznym tskrler...

gona

Öğrenci
işte bende tam bunu öğrenmek istiyorum. Benim bütün amacımı yazmışsınız. Hangi kadrolarda daha çok alım yapılıyorsa o anabilim dalında ya araştırma görevlisi yada öğretim görevlisi olmak istiyorum. Bu aralıkta alese gireceğim fakat istatistikten yl değilde alan dışı yapacağım tamam da. Yök sitesini incelediğimde genellikle ya iibf de alım var yada myo olarak muhasebe dallarında. Bazıları lisans mezunu şartı veriyor. Orda da ayrı bi sorunla karşılaşmış olucam oda benim kafamı kurcalıyor.. boşa alan dışı yapmak istemiyorum. ama hangi anabilim dallarında açık var onu da bulamadım kafayı yicem. Sizin bir öneriniz olabililr mi peki

- - - Güncellendi - - -

şte bende tam bunu öğrenmek istiyorum. Benim bütün amacımı yazmışsınız. Hangi kadrolarda daha çok alım yapılıyorsa o anabilim dalında ya araştırma görevlisi yada öğretim görevlisi olmak istiyorum. Bu aralıkta alese gireceğim fakat istatistikten yl değilde alan dışı yapacağım tamam da. Yök sitesini incelediğimde genellikle ya iibf de alım var yada myo olarak muhasebe dallarında. Bazıları lisans mezunu şartı veriyor. Orda da ayrı bi sorunla karşılaşmış olucam oda benim kafamı kurcalıyor.. boşa alan dışı yapmak istemiyorum. ama hangi anabilim dallarında açık var onu da bulamadım kafayı yicem. Sizin bir öneriniz olabililr mi peki