İstifa Dilekçesi

de la cuesta

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,
Araştırma görevliliğinden istifa etmek istiyorum, bir bakanlıkta uzmanlık kazandım oraya geçeceğim, muvafakatla uğraşmadan doğrudan istifa etmek istiyorum..dilekçe hakkında birkaç sorum olacaktı, 1)istifa dilekçesini rektörlüğe hitaben mi yoksa bağlı olduğum dekanlığa hitaben mi yazacağım? 2) istifa dilekçesinde niye istifa ettiğime dair bir gerekçe belirtmem gerekiyor mu? 3) el yazısıyla mı yazmam gerekiyor bilgisayar çıktısı alabilir miyim? ayrıca örnek bir dilekçe nerde bulabilirim?

azraeltr

Doçent
Kod:
[COLOR="#FF0000"]XXX [/COLOR]Üniversitesi [COLOR="#FF0000"]YYY [/COLOR]Fakültesi [COLOR="#FF0000"]ZZZ [/COLOR]Anabilim Dalı Başkanlığına

Fakülteniz [COLOR="#FF0000"]ZZZ [/COLOR]anabilim dalında araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. [COLOR="#FF0000"].../.../... [/COLOR]tarihi itibari ile görevimden ayrılmak istiyorum. 
Gereğinin yapılmasını arzederim.

[COLOR="#FF0000"]...../...../..... (Tarih)[/COLOR]
İmza
Ad-Soyad: [COLOR="#FF0000"]___________[/COLOR]
Sicil No: [COLOR="#FF0000"]_____________[/COLOR]
Adres: [COLOR="#FF0000"]_____________________
__________________________[/COLOR]
Telefon: [COLOR="#FF0000"](___) ___ __ __ [/COLOR]

Uygun yerleri kendinize göre düzenleyiniz.

mystery028

Öğrenci
merhabalar ben de öyp li arş gör. üm ve istifa edeceğim. bu konuda bir şey sormak istiyorum. diyelim ki ben ben 5 nisanda istifa edeceğim dilekçeye bu tarihi yazdım ama üniversitede işlemler tamamlanmadı ben 5 nisandan itibaren göreve devam etmek zorunda mıyım ?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
merhabalar ben de öyp li arş gör. üm ve istifa edeceğim. bu konuda bir şey sormak istiyorum. diyelim ki ben ben 5 nisanda istifa edeceğim dilekçeye bu tarihi yazdım ama üniversitede işlemler tamamlanmadı ben 5 nisandan itibaren göreve devam etmek zorunda mıyım ?
İstifanızın kabul edilip sizin ilişiğinizi kestiğiniz günden sonra göreviniz sona erer.

msgorus

Öğrenci
Arkadaşlar ben arş. görevlisiyim fakat öyp ile başka bir üniversiteyi kazandım kararnamemin çıkması için istifa etmem gerekiyormuş. şu an ayın 19.01'i ben haftaya pazartesi yani 26.01'de istifa etmiş olmak istiyorum. İstifa dilekçeme 19.01 itibariyle mi yazacağım 26.01 itibariyle mi? yukarıdaki mesajı net olarak anlayamadım kusura bakmayın. 19'u yazarsam rektörün 20-21 gibi imzalama ihtimali var ben 26sına kadar çalışmak istiyorum. Akademik personel şubeden 4-5 gün öncesinden yazın istifanızı dediler bu yüzden soruyorum. Yoksa 26'sında istifa et diyenler çıkabilir :D

son efsane

Öğrenci
Merhabalar,

Size önemli bir sorum olacak, öncelikle durumumu kısaca özetlemek istiyorum. Ben bir devlet hastanesinde hemşire olarak çalışırken öyp'yi kazanarak Sağlık Bakanlığı'ndan muvafakat ile araştırma görevlisi olarak atandım. Atandığım dönemde hamileydim ve doğuma yakın olduğu için hiç sorun yaşamadan analık iznine ayrıldım, sonra da 2 yıllık analık sonrası ücretsiz izne ayrıldım, üniversiteyle bu güne kadar hiçbir sorun yaşamadım. Ancak atandığım dönemde dil puanım 62,5 idi. Haziran 2013'te atamam oldu ve iki yıl içinde İngilizce'yi geçme koşulunu henüz sağlayamadım. Senet imzalamak istemediğim için dil kursuna gitmeyi de istemedim. Ancak YÖK'le olan görüşmemde, ücretsiz izinde olmam "2 yıllık zorunlu dil koşulu sağlama"yı engellemediği için, 2 yılım dolduğunda ilişiğim kesileceği tarafıma söylenmişti. 5 Nisandaki yds son şansım ve geçebileceğimi de sanmıyorum. Bu yüzden özel bir üniversiteye başvurdum, ücrette anlaşabilirsek pazartesi ÖYP'den istifa edip özele geçeceğim. Ama ben özel ticari bir kurum olması sebebiyle tabi ki o kuruma güvenemiyorum.

Sizden öğrenmek istediğim istifa ettikten sonra özel kurumda sorun yaşarsam üniversiteye veya sağlık bakanlığına ve/veya kadro bulduğum başka bir kamu kurumuna 657'ye göre memur veya kamu görevlisi olarak dönüş yapabilir miyim?
İşsiz ve mutsuz ortada kalmak istemiyorum. En azından elimdeki memur kadrosunu da kaybetmek istemiyorum. Yani Öyp'm bitse bile en kötü ihtimalle Sağlık Bakanlığı'na dönebilme alternatifim olduğu için hiç değilse bunu kaybetmek istemiyorum.

Sizlerden acil cevap rica ediyorum.
Saygılar...

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Merhabalar,

Size önemli bir sorum olacak, öncelikle durumumu kısaca özetlemek istiyorum. Ben bir devlet hastanesinde hemşire olarak çalışırken öyp'yi kazanarak Sağlık Bakanlığı'ndan muvafakat ile araştırma görevlisi olarak atandım. Atandığım dönemde hamileydim ve doğuma yakın olduğu için hiç sorun yaşamadan analık iznine ayrıldım, sonra da 2 yıllık analık sonrası ücretsiz izne ayrıldım, üniversiteyle bu güne kadar hiçbir sorun yaşamadım. Ancak atandığım dönemde dil puanım 62,5 idi. Haziran 2013'te atamam oldu ve iki yıl içinde İngilizce'yi geçme koşulunu henüz sağlayamadım. Senet imzalamak istemediğim için dil kursuna gitmeyi de istemedim. Ancak YÖK'le olan görüşmemde, ücretsiz izinde olmam "2 yıllık zorunlu dil koşulu sağlama"yı engellemediği için, 2 yılım dolduğunda ilişiğim kesileceği tarafıma söylenmişti. 5 Nisandaki yds son şansım ve geçebileceğimi de sanmıyorum. Bu yüzden özel bir üniversiteye başvurdum, ücrette anlaşabilirsek pazartesi ÖYP'den istifa edip özele geçeceğim. Ama ben özel ticari bir kurum olması sebebiyle tabi ki o kuruma güvenemiyorum.

Sizden öğrenmek istediğim istifa ettikten sonra özel kurumda sorun yaşarsam üniversiteye veya sağlık bakanlığına ve/veya kadro bulduğum başka bir kamu kurumuna 657'ye göre memur veya kamu görevlisi olarak dönüş yapabilir miyim?
İşsiz ve mutsuz ortada kalmak istemiyorum. En azından elimdeki memur kadrosunu da kaybetmek istemiyorum. Yani Öyp'm bitse bile en kötü ihtimalle Sağlık Bakanlığı'na dönebilme alternatifim olduğu için hiç değilse bunu kaybetmek istemiyorum.

Sizlerden acil cevap rica ediyorum.
Saygılar...

Merhaba. Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun. Evet dönüş yapabilirsiniz bunda bir sorun yok. Senet imzalamadığınız için istifa edebilirsiniz. Başka bir devlet kurumuna geçebilirsiniz hatta başka bir üniversiteye de geçebilirsiniz. Öğretim elemanlarında istifa sayısında sınır yoktur bekleme süresi de yoktur. Kolay gelsin..

son efsane

Öğrenci
Emir hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. İlgili mevzuat hangisidir onu da paylaşabilir misiniz?

- - - Güncellendi - - -

Merhaba. Öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun. Evet dönüş yapabilirsiniz bunda bir sorun yok. Senet imzalamadığınız için istifa edebilirsiniz. Başka bir devlet kurumuna geçebilirsiniz hatta başka bir üniversiteye de geçebilirsiniz. Öğretim elemanlarında istifa sayısında sınır yoktur bekleme süresi de yoktur. Kolay gelsin..

Emir hocam cevabınız için çok teşekkür ederim. İlgili mevzuat hangisidir onu da paylaşabilir misiniz?

son efsane

Öğrenci

_EMİR_

Araştırma Görevlisi
Emir Hocam Allah razı olsun, istifa etmeye çok korkmuştum kamuya geri dönemeyeceğimi düşünerek, Allah ne muradın varsa versin, daha ne diyeyim bilemedim.

Okuduklarımdan "Öypli olup olmamak önemli değil, araştırma görevlisi olmak önemli" diye anladım, doğru muyum?

Saygılar ....

Hocam Allah hepimizden razı olsun önemli değil ne demek. Aynen doğru düşünüyorsunuz önemli olan Araştırma Görevlisi olmak. Bana kalırsa normal Araştırma Görevlisi olmak Öyp'li olmaktan daha iyidir. Allah yolunuzu açık etsin. Saygılar...

Son düzenleme:
A

Akademik Forum

Guest
Sicil no

hocam merhaba sicil no için 4c tescil kaydındaki sicil no mu yazılacak

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar merhabalar ben çalıştığım üniversiteden yaklaşık 10 gün önce istifa ettim. Çalıştığım üniversitede kadrom arş. Gör. Ayrılma sebebim ise başka bir devlet üniversitesine yrd. Doç. Kadrosuna başvuruyor olmamdır. Fakat bugün personel daire başkanlığından bana istifa dilekçemin kabul edilmediğini rektörün onaylamadığını söylediler. Geçiş yapacağım üniversitede ise yrd doç olmaya hak kazandım. Bu durumda ne yapmam gerekiyor. Müstağfi olma durumunu denemek istedim fakat onun içinde işlem yapmayacaklarını beni 6 aya kadar uğraştırabileceklerini duydum. Ayrıca istifanın kabul edilmemesi durumu ne kadar yasaldır? Yardımcı olursanız sevinirim

ran

Doçent
Arkadaşlar merhabalar ben çalıştığım üniversiteden yaklaşık 10 gün önce istifa ettim. Çalıştığım üniversitede kadrom arş. Gör. Ayrılma sebebim ise başka bir devlet üniversitesine yrd. Doç. Kadrosuna başvuruyor olmamdır. Fakat bugün personel daire başkanlığından bana istifa dilekçemin kabul edilmediğini rektörün onaylamadığını söylediler. Geçiş yapacağım üniversitede ise yrd doç olmaya hak kazandım. Bu durumda ne yapmam gerekiyor. Müstağfi olma durumunu denemek istedim fakat onun içinde işlem yapmayacaklarını beni 6 aya kadar uğraştırabileceklerini duydum. Ayrıca istifanın kabul edilmemesi durumu ne kadar yasaldır? Yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba,

Benim bildiğim mazeretsiz olarak 10 gün işe gitmezseniz müstafi sayılıyorsunuz. Ne/Nasıl yapacaklarmış ? Sizi 6 ay boyunca işe geldi gibi gösterip, maaşınızı ve sigortanızı yatırıp, devleti 6 ay boyunca zarara mı uğratacaklarmış ?

K

kembağal

Guest
Dilekçe bile vermeden 10 gün işe gitmeden müstafi sayılmaya çalışırsak bir müeyyide ile karşılaşabilir miyiz? Mesela hakkımızda işe gelmiyor diye bir işlem yapılabilir mi? Daha sonra memuriyete başvurabilmemize mani bir durumla karşılaşacağımız birtakım tutanak/cezai işlem yaptırımı olur mu?