yuksek lısans olmadan ögretım gorevlılıgı kadrolarına basvuru yapılırmı
anladım hocam tsk ettm siz öğretim görevlısımısınz
Başvuru şartlarına bağlı olarak yapılabilir hocam. Öğretim görevliliği için belirli sene tecrübe istiyor. Ales ve YDS'den de almanız gereken minimum puanlar var. Bunlar zorunlu koşullar olmak ile beraber bazı ilanlarda yl veya doktora şartı sormayabilir.
Hocam ogretım gorevlılıgı ıcın yds ıstenmıyor yalnız..
Eger fakulte ogretim gorevlisi kadrosuysa YDS istenir. MYO ise istenmiyor.
tabi ki yapılabilir!
Ales puanı ve İlan özelliklerine göre yapılabilir.
Yüksek Lisans isteyen kadrolar için, 5 yıl Tecrübeli olmak tezli yüksek lisans yerine de geçebilir.
üniversitenin durumuna göre değişir. Üniversite ne karar verirse!
ama en az 2 yıl tecrübe olmak zorunda, lisans sonrası, mezun olur olmaz! çünkü direk lisans mezuniyete göre almazlar, tecrübe gereklidir...
"Yüksek Lisans isteyen kadrolar için, 5 yıl Tecrübeli olmak tezli yüksek lisans yerine de geçebilir. " Hocam bu bilgi kesin midir? Bazı yerlerde 5 yıl tecrübe tezli yüksek lisans yerine geçmez deniliyor...
tabi ki yapılabilir!
Ales puanı ve İlan özelliklerine göre yapılabilir.
Yüksek Lisans isteyen kadrolar için, 5 yıl Tecrübeli olmak tezli yüksek lisans yerine de geçebilir.
üniversitenin durumuna göre değişir. Üniversite ne karar verirse!
ama en az 2 yıl tecrübe olmak zorunda, lisans sonrası, mezun olur olmaz! çünkü direk lisans mezuniyete göre almazlar, tecrübe gereklidir...
hem iş tecrübesi varsa (1-2 yıl) hemde tezli yüksek lisan varsa bu tecrübe nsaıl hesaplanır.Tezliden dolayı 5, işten dolayı 2 ya da toplamı 7 mi olur?
Teşekkürler