Kadroyu aldıktan sonra askere gidebilir miyim?

quantum

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar. 2018 eylüle kadar tecilim var. Dokrora öğrencisiyim. 2018 ocak ayında doktorayı bitirmeyi planlıyorum. Doktorayı ocakta bitirip yrd. doç. kadromu alıp askere o şekilde gidebilir miyim. Askerlik şubesini aradım doktoradan sonra tecil hakkınız blunmamaktadır dedi. Doktoram biter bitmez beni askere sevk ederler mi. Ya da kadromu alıp gidebilmem için neler gerekiyor rapor vs ?

eczak

Yardımcı Editör
Guzel bir soru burada konuyu cevaplandiracak uzmab yok mu

Üzerinden bayağ zaman geçmiş hocam sorunun.
Ama tahminim şu şekilde olur. 2018 eylülde tecili bitiyorsa ağustos celbini zaten kaçırır. Şubat celbine kalır. Tecil bittikten sonra yoklama yaptırır ama sevk yaptırmaz. Şubat ayı celbi için aralık ayında başvurması gerekir. Aralık ayının son haftası 3-5 gün rapor alır. Aralık ayında başvuru yapamayacağı için Şubat celp dönemini kaçırır. Böylece Mayıs celp dönemine kalır. Ocakta doktorayı bitirir. Doktorayı bitirdikten sonra ASAL'a giderek sevk ister mayıs celp dönemine gider.
Mayıs celp döneminde de gitmek istemiyorsa mayıs ayı boyunca heyet raporu alabilir veya bakaya kalabilir. Sevk yaptırmaz.

Edit: Yarın askerim. Samsun Sahra Sıhhıye. :) 371. dönem yedek subay.

Son düzenleme:
Üzerinden bayağ zaman geçmiş hocam sorunun.
Ama tahminim şu şekilde olur. 2018 eylülde tecili bitiyorsa ağustos celbini zaten kaçırır. Şubat celbine kalır. Tecil bittikten sonra yoklama yaptırır ama sevk yaptırmaz. Şubat ayı celbi için aralık ayında başvurması gerekir. Aralık ayının son haftası 3-5 gün rapor alır. Aralık ayında başvuru yapamayacağı için Şubat celp dönemini kaçırır. Böylece Mayıs celp dönemine kalır. Ocakta doktorayı bitirir. Doktorayı bitirdikten sonra ASAL'a giderek sevk ister mayıs celp dönemine gider.
Mayıs celp döneminde de gitmek istemiyorsa mayıs ayı boyunca heyet raporu alabilir veya bakaya kalabilir. Sevk yaptırmaz.

Edit: Yarın askerim. Samsun Sahra Sıhhıye. :) 371. dönem yedek subay.

Hayırlı tezkereler olsun. Soruya cevap gerçekten gecikmiş. O arkadaş şu anda doktorayı bitirmiştir zannedersem. (2018 Ocağında).Zaten 2018 eylülüne kadar tecili var. Tecili bitene kadar ataması olursa atandıktan sonra askere gider. Ataması gecikirse önerileriniz en iyisi.

Son düzenleme: