Kamu Yönetimi Yüksek lisans mülakat soruları?

evreninho

Öğrenci
Arkadaşlar Kamu Yönetiminden mülakat sınavında ne gibi sorular sorular sorulabilir,tecrübesi olanlar nerelere çalışmamız gerektiğini aktarabilirler mi acaba?

glory_2008

Öğrenci
arkadaşlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİNDE yüksek lisans için BAŞVURMANIZI VE MASRAF YAPMANIZI TAVSİYE ETMEM..ÇÜNKÜ BEN YAŞADIM..BU YÜZDEN unutumayınız ki
YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ -YÜKSEK LİSANS= TORPİL....

Rocky-Marciano

Öğrenci
2011 senesinde 2 farklı üniversitenin mülakatına girmiştim. Yüksek mahkemeler, temel hak ve hürriyetlerin sınırlandırılmasının sınırları, yeni kamu yönetimi anlayışı gibi sorular vardı. İdare hukukuyla ilgili 1 soru da vardı ama hatırlamıyorum. Genellikle temel konu başlıklarından soruyorlar. Anayasa hukuku için Kemal Gözler'in, siyaset bilimi için Mümtaz'er Türköne'nin siyaset bilimi kitabı çok temel bilgiler içerir. Tavsiye ederim.

A

Akademik Forum

Guest
1. Hukuk devleti nedir ozellikleri nelerdir
2. Sosyal tabakalasma nedir. Siyaseti nasil etkiler
3. Yeni kamu yoneti anlayisinin turkiyeye etkileri .
Gunceldir. Tesekkurler

A

Akademik Forum

Guest
Hangi üniversitede soruldu bu sorular acaba ? Bir de yüksek lisans yapıyor musunuz şu an?

A

Akademik Forum

Guest
Siyaset bilimi mülakat soruları

bende siyaset biliminden girdim; akımlarda, ilk ortaya çıkan akım. siyasi tarihte, 30 yıl savaşları kaç yılında başladı ve detayları..... siyasal edebiyattan da gönüllü kulluk üzerine söylev kimin eseridir. sadece ikincisini çok güzel açıkladım 75 aldım. ama yl giremedim.