Kariyer basamaklarıma, yaşantılarınız üzerine yardımlarınız ve fikirleriniz

Merhaba, Bir üniversite öğrencisi olarak benim geçerken sizin geri dönüyor olduğunuz yolda, sual sorup tecrübelerinizden yararlanmak istedim. İlk olarak kendimden,dilediklerimden bahsetmek istiyorum.

Bilgisayar öğretmenliği ikinci sınıfta öğrenim görüyorum, önümüzdeki sene açık öğretimden felsefe okumayı planlamaktayım.
Örgün öğrenimimden mezun olduğumda felsefe ikinci-üçüncü sınıfta olacağım.
Eğer mezuniyetten sonraki ilk yılda atanabilirsem iş hayatımın ikinci senesinde açık öğretimden mezuniyetim gerçekleşecek.

Öğretmenlikle iki senem geçtiğinde"araştırma görevlisi 2 yıl tecrübe şartını" yerine getirmiş bulunacağım.
Meslekten istifamı isteyip araştırma görevlisi olmak istiyorum .

1)Açık öğretimden mezun olmamın dezavantajı var mıdır,nelerdir ?
2)Bu planlamada benim göremediğim sizin görebildiğiniz olumsuz taraflar olabilir bunlar nelerdir ?
3)Alternatif fikirlerinizi alabilir miyim ?

eczak

Yardımcı Editör
Merhaba, Bir üniversite öğrencisi olarak benim geçerken sizin geri dönüyor olduğunuz yolda, sual sorup tecrübelerinizden yararlanmak istedim. İlk olarak kendimden,dilediklerimden bahsetmek istiyorum.

Bilgisayar öğretmenliği ikinci sınıfta öğrenim görüyorum, önümüzdeki sene açık öğretimden felsefe okumayı planlamaktayım.
Örgün öğrenimimden mezun olduğumda felsefe ikinci-üçüncü sınıfta olacağım.
Eğer mezuniyetten sonraki ilk yılda atanabilirsem iş hayatımın ikinci senesinde açık öğretimden mezuniyetim gerçekleşecek.

Öğretmenlikle iki senem geçtiğinde"araştırma görevlisi 2 yıl tecrübe şartını" yerine getirmiş bulunacağım.
Meslekten istifamı isteyip araştırma görevlisi olmak istiyorum .

1)Açık öğretimden mezun olmamın dezavantajı var mıdır,nelerdir ?
2)Bu planlamada benim göremediğim sizin görebildiğiniz olumsuz taraflar olabilir bunlar nelerdir ?
3)Alternatif fikirlerinizi alabilir miyim ?

Hocam açıkcası Açıköğretimin ne avantajını ne dezavantajını gördüm diyebilirim. Elbette farklı avantajlarını görmüş arkadaşlar olabilir paylaşabilirler. Ama çevremdeki herkes Açıköğretim mezunu. Çoğuda adalet bitirip hukuk okumayı amaçlayarak bitirdi. Bende adaletle başladım 1 sene okudum sonra işletme yönetimine geçtim çünkü üniversitede girişimcilik dersleri vermek üzere dekan beni görevlendirdi. Ama burada da bi faydasını görmedim hala devam ediyorum ama garip yani çok bir etkisi yok bence.
Ne gibi bir dezavantajı olabilir onu zaten kestiremedim ama inanılmaz avantajlar beklemeyin. 2 tane kitaba biraz bakıp hatta bakmayıp şıkları tahmin ederek ders geçip mezun olduğunuz bir üniversite çeşidi oldu iyice. Herkeste bunun bilincinde ve çok kale alınmıyor açıkcası. Bir yandan en azından hobi olarak okuyun tabii yani o kadar para vermişsiniz etmişsiniz. İlgi duyduğunuz bir alansa ne ala.

Diğer sorularınızla ilgili biraz erken olduğunu düşünüyorum bu tarz planlar için. Şimdi okul ortalamanızı yüksek tutmanızı öneririm. Son sınıfa geldiğinizde gerek kursla gerek kendiniz çalışarak çok iyi dil ve ALES puanları almaya bakın. Bir yandan KPSS'ye girin öğretmenlik için iyi puanlar çekin. Üniversitedeki hocalarınızla aranız iyi olsun, boş zamanlarınızda fırsat bulup anabilim dallarında staj yapın gidin gelin projelere gönüllü destek verin. Okulda kalmak istediğinizi, yl yapmanın hayaliniz olduğunu herkesin bilmesini sağlayın. Alanınız çok geniş. Farklı programlamadır, web dilidir, donanımdır ne biliyorsanız kurslarını alın sertifika depolayın ama kaliteli bilindik sertifikalar. Ufak tefek alanınızla ilgili bir şeyler düşünün yeni bilgi edinin. Literatür tarayın. Madem fark yaratmak istiyorsunuz bu şekilde olsun.
Bunları hallettikten sonra artık düşünürsünüz. Çünkü mezuniyetten sonra sistemde de birçok değişiklik olmuş olabilecek bunun yanısıra farklı yerlerde farklı kadrolarda şansınızı denemeniz de gerekebilecek. Önceliklerinizi sıralayın. Daha 2. sınıf öğrencisi olarak meslek derslerine bile yeni yeni geçerken karar vermek için de erken.
Başarılar.