Kayıt Dondurma

yusuf06gs

Öğrenci
yüksek lisans da kayıt dondurulunca 3 yıllık öğrenim süresinden düşer mi ayrı mı hesaplanır.bilgisi ve tecrübesi olanlar yardımcı olursa sevinirim.

S

Symo++

Guest
Merhaba;

ben tecrubeliyim. Genellkle ogrenim suresinden sayilmaz. Ancak durum ,bagli oldugunuz ,lisansustu egitim ve ogretim yonetmeliginde yazar. Farklilik arzetme ihtimali olabilir,Lutfen okuyum.

ayrica bu ek bilgiye ihtiyaciniz olabilir.

kayit dondurunca tecil tarihiniz degismez. Ama kayit dondurdugunuzda sizi zorla askere ALAMAZLAR.

Birde onerim olacak. Lutfen secimlerinizi ozen gostererek yapin. Zaman kiymetlidir. Ve muhtemelen (20-30 yas araligi) hayatinizin en guzel yas dilimini yasiyorsunuzdur.

tum hayatinizda basarilar ve esenlikler dilerim.

yusuf06gs

Öğrenci
EYK tarafından kabul edilecek geçerli mazeretleri olan öğrenciler, akademik takvimde belirtilen tarihler arasında danışmanın önerisi, Anabilim Dalı Başkanlığının görüşü ve Enstitü yönetim kurulunun kararı ile üst üste ya da aralıklı olarak en çok iki yarıyıl kayıt dondurabilir. İzinli olunan dönem öğrenim süresinden sayılmaz. böyle yazıyor hocam

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
EYK tarafından kabul edilecek geçerli mazeretleri olan öğrenciler, akademik takvimde belirtilen tarihler arasında danışmanın önerisi, Anabilim Dalı Başkanlığının görüşü ve Enstitü yönetim kurulunun kararı ile üst üste ya da aralıklı olarak en çok iki yarıyıl kayıt dondurabilir. İzinli olunan dönem öğrenim süresinden sayılmaz. böyle yazıyor hocam

yorumum

merhaba site düzgün çalışmıyor aynı yorum 2 adet gönderiliyor.sildim.

Son düzenleme:

sueno

Kısıtlanmış Üyelik

yorumum

yönetmeliği tekrar dikkatli bir şekilde okumanız önerilir. normal şartlar altında ilgili yüksek lisans öğrencisi ÖĞRENİM süresi içerisinde bulundukça kendisinden eğitim öğretim (harç) ücreti alınmaz. öğrenim süresi bu yazdığınız açıklama nedeni ile ötelenmiş olur. ancak tecil tarihi değişmez.normal şartlar altında 3 yıl içersinde harç ücreti alınmıyorken , tecil ettirdiğiniz süre de eklenerek sizden harç ücreti alınmaz. yani çok incelemedim ,ancak açıklamadan benim anladığım bu. dilerseniz birkaç kez siz okuyun yurtdışına çıkmayı istediğim için çok incelemiyorum.yada konuyu önemsemiyorum.(özneldir)

başarılar dilerim.