Kayıt Sildirme ve Yeni Kayıt

Alpay Eglenen

Öğrenci
Arkadaşlar, daha önce de bu konuyla ilgili konular açtım, ama son olarak son durumu burada aktararak sizden yardım isteyeceğim.

Ben geçen hafta Çankırı Karatekin Üniversitesi Felsefe Yüksek Lisans programına kaydoldum. Fakat bugün Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne de kabul edildiğim haberini aldım. Ben Çankırı'da değil, Konya'da okumak istiyorum ulaşım açısından kolay olduğu için. Fakat bana söylenen, aynı anda iki yüksek lisans programına kayıt olunamayacağı ve bu durumda Çankırı'dan kaydımı sildirip, ardından Konya'ya kayıt olabileceğim durumu. Ama Çankırı'dan kaydımı sildirmek için dilekçe verdiğimde, bu dilekçe sonuçlanana kadar Konya'nın kayıt tarihleri muhtemelen bitmiş olacağından bu şekilde yapamıyorum. Yalnız kafama takılan bir kaç soru var. Şu an Çankırı Karatekin Üniversitesi'ne kayıt olmama rağmen e-devlette herhangi bir kaydım görünmüyor. Bu durumda Pazartesi gidip Konya'ya kayıt yaptırmamda bir engel çıkmayacak. Konya'ya sorunsuzca kayıt yaptırabilirsem, ardından hemen Çankırı'ya gidip kaydımı sildirmek için dilekçe vereceğim.

Ufak bir not: Çankırı'ya kayıt yaptırdığımda bana verilen kağıtta, YÖK'ün aldığı bir karara göre ders kaydı yapılana kadar öğrencilik haklarından yararlanamayacağım yazıyor. Anladığım kadarıyla bu kurala göre öğrenci olduğumuz ancak ders kaydından sonra e-devlete düşebilir. O zaman aynı anda iki yüksek lisansa kayıt olunamaz değil de, aynı anda iki yüksek lisansa devam edilemez diyebilir miyiz?

Lütfen bu konular hakkında gerçekten bilgili birisi cevap versin. Zira YÖK'e kadar gitmeme rağmen oradaki personellerden bile yeterli bir yanıt alamadım. Daha değişen yönetmelikten haberleri yok.

pelinn

Öğrenci
Arkadaşlar, daha önce de bu konuyla ilgili konular açtım, ama son olarak son durumu burada aktararak sizden yardım isteyeceğim.

Ben geçen hafta Çankırı Karatekin Üniversitesi Felsefe Yüksek Lisans programına kaydoldum. Fakat bugün Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'ne de kabul edildiğim haberini aldım. Ben Çankırı'da değil, Konya'da okumak istiyorum ulaşım açısından kolay olduğu için. Fakat bana söylenen, aynı anda iki yüksek lisans programına kayıt olunamayacağı ve bu durumda Çankırı'dan kaydımı sildirip, ardından Konya'ya kayıt olabileceğim durumu. Ama Çankırı'dan kaydımı sildirmek için dilekçe verdiğimde, bu dilekçe sonuçlanana kadar Konya'nın kayıt tarihleri muhtemelen bitmiş olacağından bu şekilde yapamıyorum. Yalnız kafama takılan bir kaç soru var. Şu an Çankırı Karatekin Üniversitesi'ne kayıt olmama rağmen e-devlette herhangi bir kaydım görünmüyor. Bu durumda Pazartesi gidip Konya'ya kayıt yaptırmamda bir engel çıkmayacak. Konya'ya sorunsuzca kayıt yaptırabilirsem, ardından hemen Çankırı'ya gidip kaydımı sildirmek için dilekçe vereceğim.

Ufak bir not: Çankırı'ya kayıt yaptırdığımda bana verilen kağıtta, YÖK'ün aldığı bir karara göre ders kaydı yapılana kadar öğrencilik haklarından yararlanamayacağım yazıyor. Anladığım kadarıyla bu kurala göre öğrenci olduğumuz ancak ders kaydından sonra e-devlete düşebilir. O zaman aynı anda iki yüksek lisansa kayıt olunamaz değil de, aynı anda iki yüksek lisansa devam edilemez diyebilir miyiz?

Lütfen bu konular hakkında gerçekten bilgili birisi cevap versin. Zira YÖK'e kadar gitmeme rağmen oradaki personellerden bile yeterli bir yanıt alamadım. Daha değişen yönetmelikten haberleri yok.
bence kaydını s,ldirceğin üniversiteye gidip durumunu anlat, eğer dilekçeyle sadece siliyorlarsa kaydını bunun sistemden gözükemmesi 1-2 gün buluyor işin o zaman kolay olur. ama dilekçe dışında bir de kuruşa giryorsa kayıt silme için, o zaman durumunu anlat bazen yardım ediyorlar.
e devletten girdiğinde eski kaydın gözükmemesi iyi ama senin kaydını yaptırcağın üniversitede enstitü ya daha gelişmiş bir başka sistemden görürse ne olacak o zaman. sonuçta biz bilemiyoruz nerden baktıklarını. sadece sistemde gözüküyor git sildir gel falan diyorlar.

bence ilk başta ilk yolu dene baktın hiç yetişmiyo o zaman 2.ci yolu denersin gözükmemesini umut ederek.

Alpay Eglenen

Öğrenci
cevap için teşekkürler. e-devlette şu an kaydım görünüyor ne yazık ki. artık durumumu anlatıp konya üniversitesinin vicdanının kollarına bırakacağım kendimi.

bence kaydını s,ldirceğin üniversiteye gidip durumunu anlat, eğer dilekçeyle sadece siliyorlarsa kaydını bunun sistemden gözükemmesi 1-2 gün buluyor işin o zaman kolay olur. ama dilekçe dışında bir de kuruşa giryorsa kayıt silme için, o zaman durumunu anlat bazen yardım ediyorlar.
e devletten girdiğinde eski kaydın gözükmemesi iyi ama senin kaydını yaptırcağın üniversitede enstitü ya daha gelişmiş bir başka sistemden görürse ne olacak o zaman. sonuçta biz bilemiyoruz nerden baktıklarını. sadece sistemde gözüküyor git sildir gel falan diyorlar.

bence ilk başta ilk yolu dene baktın hiç yetişmiyo o zaman 2.ci yolu denersin gözükmemesini umut ederek.

horozigo

Araştırma Görevlisi

Hocam öncelikle hayırlı olsun. Yüksek lisansa kayıt yaptırdığımda hemen yan odadan öğrenci belgesi verdiler ve enstitü müdür yardımcısı o andan itibaren öğrenci olarak haklarımız neyse yararlanabileceğimizi söylemişti. Eğer bu doğruysa ders kaydıyla alakalı bir durum yok demektir.

Ben de önce okulla görüşmenizi, kaydınızı hemen yapabiliyorlarsa sildirmenizi ve sonra diğer okula kayıt yapmanızı öneriyorum. Kayıt silme süreci ne kadardır bilmem ancak şu anda tüm akademisyenler okullarında olduğu için hemen halledilebilir gibi geliyor. Sıkıntı çıkarsa diğer yolu denemek de mantıklı.

hdhd06

Öğrenci
neü nde kayıt sildirip gazi ye geçtim bende. size söylenecek şey kayıt silmek için yönetim toplantısı gerektiği olacaktır. o toplantı her üni de farklı günlerde ancak şu ara daha hızlı silebilirler görüşünüz enstitü ile. neü kayıt tarihlerini şu anda bilemiyorum ancak önünüzde 1 hafta kadar bir süreç var ise yetişir muhtemelen. zaten durumu anlattığınızda yetişmez ise telefon ile kayıt sildirme dilekçesini iptal edebilirsiniz. ben 2 enstitü de aynı şekilde anlayış gördüm.

Alpay Eglenen

Öğrenci
Konya ile görüştüm. Kayıt yaptırabileceğimi, belgelerimi askıta bekleteceğini 19 ağustosa kadar kaydım karşı taraftan silindiği taktirde kaydımı gerçekleştireceklerini, aksi halde kayıt yapamayacaklarını söylediler. Çankırı Karatekin Üniversitesi'ni arayıp bu durumu ilettiğimde, yönetim kurulu olmadığını, o yüzden toplanamayacağını ve kayıt silme işleminin tam olarak ne zaman biteceğine dair bir şey söyleyemeyeceklerini ilettiler. Risk almak istemiyorum bu nedenle. Arada kaldım resmen. Şimdi kayıt sildirme işlemini başlatsam 19 Ağustos'a kadar tamamlanmazsa ortada kalırım.

neü nde kayıt sildirip gazi ye geçtim bende. size söylenecek şey kayıt silmek için yönetim toplantısı gerektiği olacaktır. o toplantı her üni de farklı günlerde ancak şu ara daha hızlı silebilirler görüşünüz enstitü ile. neü kayıt tarihlerini şu anda bilemiyorum ancak önünüzde 1 hafta kadar bir süreç var ise yetişir muhtemelen. zaten durumu anlattığınızda yetişmez ise telefon ile kayıt sildirme dilekçesini iptal edebilirsiniz. ben 2 enstitü de aynı şekilde anlayış gördüm.

horozigo

Araştırma Görevlisi
Arkadaşlar, şu an bir üniversitede yüksek lisansa kayıtlı görünüyorum ancak 1 yıl boyunca hiç derslere gitmedim. Şu anda bulunduğum şehirdeki okula başvuru yaptım.

Muhtemelen kayıt sildirme konusunda sıkıntı çıkmayacak çünkü hiç gidemedim maalesef. Burayı kazandığım takdirde konuşup kaydı da bekletebilirim diye düşünüyorum.

Sorum şu, kayıt sildirmek için okula şahsen mi gitmek gerekiyor? Fax, kargo, posta vb. yollarla çözülebilir mi?

horozigo

Araştırma Görevlisi
Kayıt sildirecek arkadaşlar varsa diye paylaşıyorum; benim de kayıt sildirme gibi bir ihtimalim var, üniversiteyi aradım ve "kayıt sildirme formunu doldurup (aldıysanız) öğrenci belgesiyle birlikte posta yoluyla okula gönderin, kayıt silmede sıkıntı olmaz" diye cevap aldım.

Son düzenleme:

adem özer

Öğrenci
ben doktora tez asamasında ogrencıydım bı ozel unıversıtede sonra kayıdımı sıldırıp baska bır ozel unıversıteye gıttım 1 ay sonrada bu unıversıteden kaydımı sıldırıp eskı unıversıteye kayıt yaptırıcam acaba kaldıgım yerden devam edebılır mıyım tez asamasından

A

Akademik Forum

Guest
arkadaslar bn iki yillik kazandim buna kayit yaptirisam ek tercih yapabilir miyim

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar bende geçen sene Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi kazandım ama sadece e kayıt yapıp doldurdum bu sene de eskişehir anadolu üniversitesi kazandım ama e kayıt yapamadım Boluda ki kaydı mi silmek için ne yapmam gerekiyor

N

NEVERGİVEUP

Guest
Arkadaşlar benim 1 günde kaydımı silmem gerekiyordu başka üniversiteye kayıt olmak için ve enstitü öğrenci işleri olmaz 1 hafta sürer dedi , sonra ben bırakmadım ve enstitü müdürünü buldum o halledebiliriz dedi ve öğrenci işleri dilekçemi işleme koyup kaydımı sildi .

Erdal sertaç

Öğrenci
Kayıt silme ve askerlik durumu

Arkadaşlar merhaba ben 2016 ADÜ mühendislik girisliyim yalnız iki yıldır okula gitmiyorum bu sene üniversite sınavına girip başka bir üniversiteye gidicegim ,ondan dolayı mevcut kaydı silmem gerek bunu bir günde halledebiliyor muyuz
İkinci bir sorum kayit silindikten sonra askerlik durumu ortaya çıkıyor yeni universite kayıtta sıkıntı çıkmaması için ne yapmam gerek

texx33

Öğrenci
Merhabalar.
Ders dönemini bitiremedğim için yuksek lısans tezliden kayıt sildirip aynı universitede baska bir bölüme kayıt olursam tecilimi tekrar yaparlar mı aynı durumla karsılasan birileri var mıdır ?

G

Gizemmm1234567

Guest
Kayıt yapamıyorum

Kaydımı bugün verdim silinsin diye hiçbir kağıt mühürlü belge vermediler diğer üniversiteye kayıt yaptırma günüm yarın son e devlet üzerinde hala kayıtlı gözüküyorum yarın yola Çıkmam gerekiyor silinmezse kayıt yaptıramıcam napmam gerekiyor.

A

Akademik srh

Guest
Kayıt sildirip yeni üniversite kaydı yaptırmak

Kaydımı bugün verdim silinsin diye hiçbir kağıt mühürlü belge vermediler diğer üniversiteye kayıt yaptırma günüm yarın son e devlet üzerinde hala kayıtlı gözüküyorum yarın yola Çıkmam gerekiyor silinmezse kayıt yaptıramıcam napmam gerekiyor
Merhaba , kardeşimde benzer durumda kaydınızı yapabildiniz mi acaba

M

Malamadrex

Guest
Kayıt silme

Merhabalar,
2016 yılında 19 mayıs üniversitesi ilahiyat (2.öğretim) kayıt yaptırdım. ancak kayıt yaptıktan sonra harç ücretini ödemedim ve o günlerde tayinim çıktı. Geçenlerde kaydımı sildirmek için başvurduğum da harç ücretini ödemem gerektiği yoksa silinemediği bilgisi verildi. Bunun yasal zemini nedir? oradakiler acelen yoksa atılana kadar bekle dediler. hiç bir yerde buna dair bilgi bulamadım. Üniversitenin de yönetmeliklerini inceledim bilgi bulamadım.