Kazanan Adaylara Dönüş Süresi

Yeni Üye1

Öğrenci
Merhabalar herkese, son değerlendirme sonucuna göre atanmaya hak kazanan araştırma görevlisi adaylarına okullar kaç gün içinde dönüş yapıyor? Bir hafta süre geçti ve okulu aradığımda onların sözleşme teklifini beklemem gerektiği söylendi. Doğal olarak aklıma takılan kaç gün içinde başvuru yapılmazsa hak yanması gibi durum oluyor onu öğrenmeye çalışıyorum. Örneğin, sonuçlar açıklandıktan sonra 7 veya 15 gün içinde başvuru yapılmazsa hakkın yedek adaya geçmesi gibi bir yönetmelik var mı? Sürecin bu denli uzaması tedirgin etti açıkçası.

Yeni Üye1

Öğrenci
Bilgilendirme olması açısından kendi sorumu kendim yanıtlıyorum belki merak eden olur. Sınav sonuçları ile beraber kazananların açıklandığı sayfada, ne zamana kadar başvurulacağı yazmıyor ve gene hangi belgeleri teslim edeceğimiz yazmıyordu. İnsan kaynaklarını bir hafta içinde 3 kez arayınca toplantı yapılacağını ve ondan sonra kazananları arayıp haber vereceklerini söylediler. Benim bu konuya ilk mesajı atmamdan 3 gün sonra yani sonuçların açıklanmasından 10 gün sonra mail yoluyla hangi belgeleri okula ulaştırmamız gerektiği kazanan adaylara bildirildi. Gene kesin bir tarih verilmedi en kısa sürede belgeleri insan kaynaklarına ulaştırın ibaresi yer alıyordu mailde. Belgeleri ilettikten 1 hafta sonra ise arayıp sözleşme şartlarını sundular yani belgeleri iletirken ne maaş ne de diğer haklarımız konusunda bir bilgi verilmemişti hiçbirimize. Güvenlik soruşturmasının bitimiyle beraber sözleşme imzalamak için okula çağıracaklarını da eklediler ve süreç şimdilik sonlandı. Okul ismini vermek uygun olur mu olmaz mı bilemediğim için sadece İstanbul'daki bir vakıf üniversitesinde bu bahsettiklerimin geçerli olduğunu ekleyerek bitiriyorum. Hepinize bol şans.