Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar. Ben Kimya Mühendisligi bölümünün 3.sınıfını bu yıl bitirdim. İstanbulda eğitim dili ingilizce olan bir devlet üniversitesinde okuyorum. Yüksek lisans yapmak istiyorum ancak kendime uygun bulduğum tek okul Koç ve Sabancı oldu. Özellikle tam burslu imkanları gayet iyi. Ancak bu okullar kaç kişi kabul ediyor,kaç ortalamayla alıyor herhangi bir bilgi bulamadım. Alese bu yıl girdim ve sayısaldan 80 puan aldım ki tek bir deneme dahi çözmemiştim. Seneye hem ales hem kpds çalışmayı planlıyorum.Bunun yanı sıra bu yılın sonu itibariyle genel ortalamam 3.82 ve bölüm birincisiyim. Bu bana mülakat için bir avantaj sağlar mı ? Bunun dışında bu okullara burslu olarak kabul edilmek çok mu zordur, verdiği burslara ve olanaklara bakıldığında,ortalama bir ales puanı ( 80-85 ) ve yaklaşık olarak bu ortalamayla mezun olduğumda şansım olabilir mi ? Buna ek olarak bir yıl içinde kpds/yds'den 85-90 civarında almak için nasıl bir çalışma izlemeliyim? Çok soru sormuşum kusura bakmayın Teşekkürler.