Konferans Ödeneklerinin Kesilmesi

kuramci

Araştırma Görevlisi
Merhaba,
Çalıştığım üniversite bu sene ne yurtiçi ne de yurtdışı için ödenek verecek, hiçbir şekilde yolluk-yevmiye verilmiyor. Sizde durumlar nasıl? Sadece kendi üniversiteme mi has bu durum, merak ediyorum.

yenermsu

Öğrenci
Ağlamaktan sıkıldı herkes. O yüzden cevap vermeye tenezül edip sinirleri daha da fazla germek istemiyor olabilirler. Bizim üniversitede küçük bir ihtimal olarak ve şansına çıkarsa yurtdışı için 300 euro gibi bir miktar veriliyor. Ancak örnek verecek olursak; önümüzde bir konferans var bizim alan için önemli olan, 630 euro sadece konferans katılım bedeli. İrlanda'ya uçak bileti, konaklama ve yaşam masraflarını katarsak kredi çekip bir sene en az ödemek gerekiyor.

Muhteşem Yök'ümüz doçentlik şartlarına konferanslara katılım şartı koyarken acaba bu tür finansal hesapları da yapmış mıdır? Ya da yine parası olan akademisyenler tatillerini yaparken katıldıkları konferanslar ile doçent olup, diğerlerinin jürilerinde ukalaca "hımmm, yurtdışı konferanslarına çok katılmamış ret vereyim" gibi değerlendirmeleri düşünüyor mudur?

ran

Doçent
Merhaba,
Çalıştığım üniversite bu sene ne yurtiçi ne de yurtdışı için ödenek verecek, hiçbir şekilde yolluk-yevmiye verilmiyor. Sizde durumlar nasıl? Sadece kendi üniversiteme mi has bu durum, merak ediyorum.

Merhaba,

Bizde ödenekler zaten çok değildi. Bu yıl için ödenekler bütün kurumlar için azaltılınca bizim üniversitede de dediğiniz gibi bir durum oluşmuş. Resmi olarak ödenek vermeyeceğiz demiyorlar ama sözlü olarak konuştuğunuzda bütçemiz şu kadar (geçen yılın 11'de 1'i) oldu, yolluk-gündelik verilme ihtimali düşük diyorlar.

kuramci

Araştırma Görevlisi
Ağlamaktan sıkıldı herkes. O yüzden cevap vermeye tenezül edip sinirleri daha da fazla germek istemiyor olabilirler. Bizim üniversitede küçük bir ihtimal olarak ve şansına çıkarsa yurtdışı için 300 euro gibi bir miktar veriliyor. Ancak örnek verecek olursak; önümüzde bir konferans var bizim alan için önemli olan, 630 euro sadece konferans katılım bedeli. İrlanda'ya uçak bileti, konaklama ve yaşam masraflarını katarsak kredi çekip bir sene en az ödemek gerekiyor.

Muhteşem Yök'ümüz doçentlik şartlarına konferanslara katılım şartı koyarken acaba bu tür finansal hesapları da yapmış mıdır? Ya da yine parası olan akademisyenler tatillerini yaparken katıldıkları konferanslar ile doçent olup, diğerlerinin jürilerinde ukalaca "hımmm, yurtdışı konferanslarına çok katılmamış ret vereyim" gibi değerlendirmeleri düşünüyor mudur?
Ben de ödenek alabilseydim katılım ücreti 400€ olan bir konferansa gidecektim, çok iyi hocalar vardı, yayın olanakları da iyiydi ama vazgeçtim. Yani akademik teşvik veriyorlar, ödenekleri kesiyorlar. Ne anladık bu işten, 12 aylık akademik teşvik yaptığımız masraflarımızı anca karşılıyor.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

nanofly

Öğrenci
Ben de ödenek alabilseydim katılım ücreti 400€ olan bir konferansa gidecektim, çok iyi hocalar vardı, yayın olanakları da iyiydi ama vazgeçtim. Yani akademik teşvik veriyorlar, ödenekleri kesiyorlar. Ne anladık bu işten, 12 aylık akademik teşvik yaptığımız masraflarımızı anca karşılıyor.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

TÜBİTAK burslarına başvurun.

Son düzenleme:

yusuf_ag

Öğrenci
Sanırım sadece sizin üniversitede bu sorun var. Yoksa forum, ağlama duvarına dönerdi.

size katılıyorum. maalesef yıllardır öğretmenlerde süregelen ağlama akademisyenlere aksetti. forumda birçok konu para.ben 4600 lira maaş alıyorum ve bu maaş benim birçok kongreye katılmam için yeterli.biz bankacı değiliz bilim adamıyız gerek çalışma saatlerinden gerekse de maaşlarımızdan ödün verip yayın yapmalıyız.

Tarko

Doçent
size katılıyorum. maalesef yıllardır öğretmenlerde süregelen ağlama akademisyenlere aksetti. forumda birçok konu para.ben 4600 lira maaş alıyorum ve bu maaş benim birçok kongreye katılmam için yeterli.biz bankacı değiliz bilim adamıyız gerek çalışma saatlerinden gerekse de maaşlarımızdan ödün verip yayın yapmalıyız.

Herkesin şartları aynı değil malesef. Ben evliyim ve iki çocuğum var. İstanbul'da eğitime devam ediyorum. Bu şartlarda değil kongreye gitmek diğer ayı borçsuz görürsem şükrediyorum. Bence de "niteliksiz", "akademik teşvik kriterlerine uy(durulmuş)gun" kongrelere ödenek verilmemeli ama alanda saygın isimlerin yer alacağı, prestijli birçok kongre için kabul alabilen arkadaşlarımıza bu anlamda destek olunmalı.

kuramci

Araştırma Görevlisi
O kadar manasız yazıyorsunuz ki. Senin paran yetiyordur, benim param yetmiyordur. Aynı alanda mıyız, aynı koşullarda mıyız? Bunları düşünmeden mesnetsiz yazmak iyi akademisyen olduğunuza dair şüpheye düşürdü beni. Benim param yetmiyor, bir konferansa 400€ veremiyorum, iyi bir dergiye makale göndermek bile masraflı. Ayrıca doktora için git gel yapıyorsanız benim gibi eksi bakiyelere düşülüyor.

Son düzenleme:

yusuf_ag

Öğrenci
O kadar manasız yazıyorsunuz ki. Senin paran yetiyordur, benim param yetmiyordur. Aynı alanda mıyız, aynı koşullarda mıyız? Bunları düşünmeden mesnetsiz yazmak iyi akademisyen olduğunuza dair şüpheye düşürdü beni. Benim param yetmiyor, bir konferansa 400€ veremiyorum, iyi bir dergiye makale göndermek bile masraflı. Ayrıca doktora için git gel yapıyorsanız benim gibi eksi bakiyelere düşülüyor.

aldığınız maaş size yetmiyorsa o sizin sorununuz.ama asgari ücretin en az 3 katı maaş alan meslek sahipleri bile halinden memnun değilse ülkeyi komple kapatıp gidelim. ben doktora için harcama yapmıyorum. istanbulda bir üniversitede çalışıyorum ve burada doktora yapıyorum. zaten büyük üni'lerde çalışan insanlar paradan ziyade yayınları hakkında endişeliler. herneyse daha önceki yorumlarda söylediğim gibi, akademisyenlerde tıpkı öğretmenler gibi sürekli aldıkları parayı konuşacaklarsa toplumda şimdilik var olan saygınlığımız yakın zamanda kaybolacak demektir.

antikvirüs

Öğrenci
Herkesin durumu aynı değil hocam. Genelleme yapmayalım. Büyükşehirde yaşayan hele de tek maaşlı birisi için mesela ödenek ihtiyaç . Gitmek isteyen gider o ayrı ama herkes böyle düşünemez buna vakiti zor ayıran var nakite sıra gelmeyebiliyor.

Not: Bizde de ödenek yok. Ne yurt içi ne yurt dışı

Yusuf hocam hayatın gerçeklerinden uzaksınız sanırım ya da bana öyle geldi...

nanofly

Öğrenci
Sistem, gereksiz yere, çok yıpratıcı. Olumsuz cümleler kurmak sisteme yenilmektir bence. Yeni başlayanların moralini bozmaya da gerek yok. Onun için mesajımı yeniden düzelttim.

Son düzenleme:

yusuf_ag

Öğrenci
Herkesin durumu aynı değil hocam. Genelleme yapmayalım. Büyükşehirde yaşayan hele de tek maaşlı birisi için mesela ödenek ihtiyaç . Gitmek isteyen gider o ayrı ama herkes böyle düşünemez buna vakiti zor ayıran var nakite sıra gelmeyebiliyor.

Not: Bizde de ödenek yok. Ne yurt içi ne yurt dışı

Yusuf hocam hayatın gerçeklerinden uzaksınız sanırım ya da bana öyle geldi...

siz de Türkiye gerçeklerine uzaksınız. Asgari ücretin 3 katı maaş yetmiyorsa burada sorun ne ödeklerde ne de akademisyen maaşlarında . burada sorun Türkiye'nin ekonomik durumunda. Gerçi akademisyenliğe de uzaksınız. Ödeneklerin gereksiz turistik harcamalar için kullanıldığını söyleyeyim dedim eleştiriden kurtulamıyorum. İşte ülkenin de belki asıl sorunu bu. Fikri beğinilmeyen insan ya gerçeklerden bir haberdir ya da yanılıyordur aksi düşünülemez. Tekrar söylüyorum ister kabul edin ister kabul etmeyin gerçek akademisyenin okulundan yılda alacağı 2 bin liraya ihtiyacı yoktur!

kuramci

Araştırma Görevlisi
siz de Türkiye gerçeklerine uzaksınız. Asgari ücretin 3 katı maaş yetmiyorsa burada sorun ne ödeklerde ne de akademisyen maaşlarında . burada sorun Türkiye'nin ekonomik durumunda. Gerçi akademisyenliğe de uzaksınız. Ödeneklerin gereksiz turistik harcamalar için kullanıldığını söyleyeyim dedim eleştiriden kurtulamıyorum. İşte ülkenin de belki asıl sorunu bu. Fikri beğinilmeyen insan ya gerçeklerden bir haberdir ya da yanılıyordur aksi düşünülemez. Tekrar söylüyorum ister kabul edin ister kabul etmeyin gerçek akademisyenin okulundan yılda alacağı 2 bin liraya ihtiyacı yoktur!

Konu başlığını dağıtmayın. Ben de ödenek var mı, yok mu diye sordum. Maaşınızdan memnun musunuz diye sormadım. Bunları tartışacaksanız başka konuya geçin.

Tarko

Doçent

Kendi ideallerinizi norm olarak kabul etmemiz zorunluluğu ne kadar gerçek akademisyen olduğunuzu zaten açıkça ortaya koyuyor, evet. Konu dağıldığı için üzgünüm, Marmara Üniversitesi'nde de bilimsel toplantılar için ödenek verilmeyeceği şifahen bildirildi.

nanofly

Öğrenci
Demek istenen, bazı meslekler gönül bağıyla yapılmalı. Amaç para olmamalı. Ama bilimin önemini anlayan nesiller yetişmedikçe bir çok çalışma şu veya bu nedenle havada kalacak.